Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oszukana_jola

Zostałam oszukana przez sklep internetowy. Co robić?

Polecane posty

Gość Oszukana_jola

Zamawiałam pozytywkę w jednym ze sklepów internetowych (nie Allegro). Pozytywka była używana i posiadała niewielkie wady ("maleńkie otarcia"). Dziś ją otrzymałam. Okazało się, że częściowo jest wykonana z polakierowanego papieru, o czym nie było mowy w opisie. Maleńkie otarcia okazały się sporymi uszkodzeniami, a jej konstrukcja jest wygięta, co uniemożliwia zamknięcie pudełeczka bez użycia dużej siły. Sprzedawca umożliwia zwrot, ale nie chce oddać pieniędzy za przesyłki 25 zł (połowa ceny pozytywki), choć odesłanie następuje z jego winy - przemilczano istotne wady przedmiotu. Co w takiej sytuacji zrobić? Poradźcie!

Gość Oszukana_jola
Dzięki! Zapoznam się z tym tekstem.

Gość sprawdź tutaj
Trzaśnij mi lodzika :)

Gość Oszukana_jola
Chętnie.

Gość podobnie jak przesłuchanie SB
sprzedawca NIE MA obowiązku zwracać pieniędzy za przesyłkę. choćby przesyłka kosztowała 10 razy tyle co towar to nic nie zmienia i zawsze kupujący płaci za wysyłkę w obie strony, chyba, że sklep postanowi inaczej.

Gość Oszukana_jola
Gdybym wiedziała o wadach, pozytywki na pewno bym nie kupiła, a więc to jego wina. Już doczytałam, że ma obowiązek ponieść całe koszty reklamacji.

Gość konwalia837
Na Policję zgłosić sprawę albo do sądu gospodarczego.

Gość podobnie jak przesłuchanie SB
no to bardzo się cieszę, opisz tu swoje przygody na drodze sądowej (chyba że go przekonasz wcześniej co jest o wiele bardziej prawdopodobne). :D:D:D:D iin

Gość Oszukana_jola
Udało się! Poinformowanie sprzedawcy o prawach, które mi przysługą w takiej sytuacji, sprawiło, że otrzymałam zwrot kosztów pozytywki oraz przesyłek pocztowych. sprawdź tutaj - jeszcze raz dziękuję!