Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaMM

Jak lepiej? Jedno dziecko, czy jednak wiele dzieci?

Polecane posty

Gość AniaMM

Kochani a ja mam dylemat. Chcialabym miec 3 dzieci. Sama bylam jedynaczka, dosc wczesnie stracilam rodzicow, i teraz jestem praktycznie bez rodziny... Mam jednak dylemat gdy widze sklocone rodziny, walczace o majatki itd.. Z jednej strony jak sie ma wiecej dzieci, moga one sie wspierac, i chyba sa poprostu w pewnym sensie lepszymi ludzmi... zawsze tak mi sie wydawalo, z drugiej jednak... wiadomo, ze nie dalabym dla 3 czy 4 dzieci tak wielkiej pomocy materialnej jak np dla 1... czy 2... Co wedlug Was jest wazniejsze? Jak wychowac, te dzieciaki na prawdziwie wartosciowe osoby... cenioce bardziej rodzine niz pieniadze... Mysle, ze to jest coraz trudniejsze w dzisiejszych czasach...

Gość 654jhhj
nikt nie zna twojego budzetu . Wiadomo jak zarabiasz 1 tys zł to nie polecam ci 3 dzieci . A skoro nie chcesz jednego , a troje to niepewnosc . W twoim wypadku najlepszym wyborem bedzie dwoje dzieci .

Gość AniaMM
Z tym sie zgadzam, rozmowa to podstawa :) Ciesze sie ze tak myslisz :)

Gość AniaMM
Mysle, ze jesli sie ma 2, to mozna miec tez i trzecie... Moze byloby skromniej, i nie mialy by adidasow za 500 zl, ale szczescie chyba polega na czyms innym

Gość 654jhhj
rzeczywiscie jedno dziecko to zla decyzja, bo jak rodzice umrą , to moze zostac same .

Gość 654jhhj
lepiej nie miec chyba wcale dzieci niz jedno .

Gość AniaMM
Hmmm nie popadajmy tez w skrajnosc. Jedno dziecko to przeciez tez ok... to zalezy od wielu czynnikow... Ale mysle, ze jedno dziecko to lepsze rozwiazanie dla rodzicow, niz dla niego samego..

Gość dsfsdafasd
jak widzę u kogoś jedno dziecko to myślę, że pewnie z facetem coś nie tak:classic_cool: chyba że dziecko ma maksymalnie kilka lat

Gość AniaMM
Czyli 3 dzieci to w sam raz :)

Gość ja planuję tylko jedno
dziecko, wlasnie jestem w ciąży , po ciąży zakladam sobie spiralę. Stać byloby nas na 2-3 dzieci, ale chcę temu jednemu dać wszystko co mogę i poświęcić Mu czas. Nie uważam, że będzie nieszczęśliwe, sama jestem jedynaczką i nie czuję się samotna. Miałam przecież kuzynostwo, teraz mam męża i nie żałuję, że nie mam rodzeństwa.

zazwyczaj jedynaki są "kalekami" społecznymi (czytaj egoistami którzy stawiaj siebie ponad wszystkich i uważają się za najważniejsze osoby na świecie, a jest to spowodowane tym rodzice tylko za nimi ganiali i często świat, chodzi oczywiście o wychowanie, dawanie prezentów, to że nie muszą się z nikim dzielić , się kręcił wokoło nich)

to zależy od wychowania, ja nie uważam się za egoistkę

Gość fbhbvc
ale duza czesc jedynakow jest egoistyczna .

Gość fbhbvc
poza tym jedynacy czesto wychowuja sie wsrod doroslych , a miejsce dzieci jest miedzy dziecmi .

Ja wychowywalam się wsrod dzieci, a rodzice nie trzymali mnie pod kloszem wcale

Gość Asia B-3
Jestem mamą 4 dzieci, gdyby ktoś parę lat temu powiedział mi że tak się rozszaleję uznałabym, że zwariował.

Gość Mrs Good
Najlepiej mieć dwoje :)

Gość hihihihmimi
a nie mozesz miec 2 dzieci? najlepiej w podobnym wieku... a nie, ze np róznica 10 lat. ludzie posiadajacy rodzenstwo od najmlodszych lat trenowali bezposrednie kontakty z rówiesnikiem i sa potem zdecydowanie lepszym partnerem w zwiazku