Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

loris

Mam pytanie do Pań noszących soczewki.

Polecane posty

Jakich soczewek używacie, jednodniowych czy miesięcznych.Jakich firm używacie i jakie polecacie.Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość dgbfhn
night&day ciba vision

Gość garnier active dry....
Soczewki nosze już kilka lat. Testowałam te na noc, na 3 miesiące i na miesiąc. Od dłuższego czasu mam tylko te na miesiąc, tej firmy http://soczewkikontaktowe.istore.pl/pl,product,155881,nowosc,soczewki,hdx,high,definision.html

Bardzo dziękuję za opinie i prosze o więcej.Ja dopiero zaczynam z soczewkami.Do tej pory miałam założone kilka razy jednodniowe Focus ale ciężko mi sie je zakłada , są takie mięciutkie i nie mam jeszcze wprawy.

Ja od 2 lat noszę miesięczne I weary z vision express i nie narzekam, nic mi się nie dzieje, chociaż wiem, że sporo osób na nie narzeka. Mi na razie w nich dobrze.

Gość mozzarella....
Pamiętam kiedyś jak próbowałam J&J, po prostu szału dostawałam co dawałam na palec to "pokładały się" takie były miękkie. Teraz mam HDX 55 miesięczne. Są super i jak na razie przy nich zostanę, no chyba że zdecyduje się na operacje.

Soczewki Soflens mają DIA 14,20 a mnie okulistka przepisała DIA 13,80.Czy te parametry sa bardzo ważne przy kupnie soczewek?

Gość mozzarella...
Kupuj takie z parametrami od okulistki. Dlatego kupując trzeba sprawdzić te rzeczy. Będą cie uwierały, bo są za duże.

Gość mozzarella...
Jeszcze dodam, ewentualnie można spróbować 14, ale nie więcej. Kto ci sprzedał takie? Ja teraz kupuje w necie, ale przez rok kupowałam u optyka i pokazywałam taki papierek z parametrami i takie dostawałam od sprzedawcy.

Gość J&J oasis
sa super!!!

Gość też nosząca spczewki
ja też noszę Soflens 59 od 6 lat i jestem zadowolona, próbowałam innych ale miałam wrażenie, że uwierały mnie w oczy ale może to kwestia przyzwyczajenia dziewczyny a jaką macie wadę? bo ja dużą, noszę +6

Ja ponad -3, ile dokładnie to nie wiem, bo cały czas mi się pogłębia... :( Niedługo będę całkiem ślepa...

Moje miesięczne I wear kosztują 58zł + płyn za 19 zł :) Miesięcznie wychodzi 77zł

Gość cvbnzfgn
i wear to to samo co ciba vision :) ja kupuje na sztuki od 7zl do 20zl/szt (za 7-10 normlane dzienne, za 18-20 do noszenia non stop)

Gość esteeeeeee
Moje pierwsze soczewki polecila mi kolezanka w pracy - ktora ma wrazliwe oczy tak jak ja ;) skorzystalam z rady i od poczatku nosze soczewki Air Optix : http://www.szkla.com/171_air-optix-aqua-6-szt-rozdajemy-soczewki.html sa super! oczy mi sie nie przesuszaja, a pracuje przy kompie po 8 godzin dziennie + siedze w domu tez przy kompie ;) Ja szybko sie nauczylam zakladac soczewki, bo w UK sa tylko na recepte. Wiec trzeba zbadac wzrok i uwazam, ze to jest dobre :) Bo lekarz dobierze odpowiednie + jak idzie sie na odbior pierwszych w zyciu soczewek to trzeba je wlozyc samemu tam u nich i wyciagnac ;) ja bylam w czasie pracy - niby na krotko- nieswiadoma ;) i meczylam sie 45 min u optyka ;) zaliczylam zakladanie i sciaganie soczewek i pozniej szlo mi lepiej :) juz dwa lata nosze i nie mialam zadnych dziwnych sytuacji (ktorymi straszyly mnie co niektore kolezanki) :)

Gość ja nosze juz od kilku lat
Soflens 59 i bardzo sobie chwale. Probowalam tez J&J , ale stale czulam je w oczach, przesuwaly sie, zmienilam na Soflensy i jest super :) Mam wade -2,5.

Gość lucilla21try
witajcie mam pytanie odnosnie uzywania przyssawek do soczewek w jaki sposob to dokladnie wyglada (wylacznie zdejmowanie) tzn czy po zetknieciu sie przyssawki nalezy przesunac soczewke w inne miesjce? jak wielka jest sila przyssawki? i pod jakim katem nalezy ta soczeweke oderwac juz przyssaniu przyssawki? bardzo prosze o jakies informacje

Ja soczewki miałam założone dopiero 3 razy.Jednodniowe, rano założyłam a wieczorem wyrzuciłam.Nie było tak źle z zakładaniem bo zeszło mi przy nich 15 minut z tym, ze pierwsze wyrzuciłam bo spadły mi do umywalki. Zdejmowanie tez nie jest takie łatwe ale myslę, że z każdym razem będzie lepiej.Ja mam wadę -2,5 ale okulistka okulary przepisała mi -2 a soczewki -1,75.Teraz wiem, że soczewki to super sprawa tylko trzeba dojść do wprawy.No i troszke sa kosztowne w skali miesiąca.W każdym razie nie przypuszczałam, ze one sa takie miękkie prawie jak folia.Na razie zdecydowałam sie na jednodniowe bo podobno sa najzdrowsze dla oczu. Ale mam jeszcze jedno pytanie.Czy kupujecie soczewki na allegro i czy ten sposób zakupu chwalicie?

Gość ja kupowałam na alegor
a teraz w sklepie internetowym nosze miesiecznie, z reguly poltora miesiaca, i gdyby nie to ze widze nie wiedzialabym ze mam soczewki, przy okazji soczewki bardzo poprawiaja wzrok, do tej pory bez widzialam szraa mgle i zmazy teraz jak zdejme soczewki widze wyrazniej , jest duza poprawa , samo zdejmowanie i zakladanie po 1,5 roku uzywania zajmuje sekunde nawet bez lustra już ,

Na allegro soczewki sa chyba tańsze niz w sklepie internetowym.

Gość kinga87
Kupno soczewek na allegro moim zdaniem jest bardzo ryzykowne tak na prawe nie wiadomo z jakiego źródła pochodzą i w jakich warunkach są przetrzymywane, ja korzystam z usług SOCZEWKI24 duży wybór i fajne promocje, potrafią zadbać o klienta

Gość kinga87
Kupno soczewek na allegro moim zdaniem jest bardzo ryzykowne tak na prawe nie wiadomo z jakiego źródła pochodzą i w jakich warunkach są przetrzymywane, ja korzystam z usług soczewki24.pl duży wybór i fajne promocje, potrafią zadbać o klienta

Gość jyyggff
a wie moze ktos gdzie na allegro mozna zamawiac soczewki cylindryczne?

Gość soczewka20
Ja używałam soczewek Air Optix, ale przestałam, gdy soczewki stały się odpowiedzialne za wrastanie naczynek do oka :( zawsze jak człowiek chce się lepiej poczuć w tym ciele, jakiś komfort sobie zapewnić, to musi się coś dziać, MUSI :(