Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasztet firmowy

czy luteina naprawdę jest taka super na oczy?

Polecane posty

Gość gość
Ja sobie bardzo chwalę luteinę - o wiele mniej zmęczone i czerwone oczy. Postawiłam na gold luteinę ale wiem, ze jest wiele innych preparatów - kążdy może wybrać to co jest dla niego najlepsze. A spróbować warto - to nie zaszkodzi

Gość gość
Moje dzieci zażywają Gold Luteinę Junior i z tegoc o mówią to pomaga - nie szczypią i pieką ich tak oczy no i podobno "wieczorem łatwiej się czyta" ;) sama nie próbowałam ale może pora?

Gość gość
mi tam gold luteina pomaga, no i tez trzeba brac poprawke na to, że ma te flow caps, poprawiające wchłanialnośc w organizmie, no i substancja aktywne się nie utleniają - a to jest coś o czym zapominamy czesto, kupując suplementy.

Gość gość
nie wiem, czy jest super, ale mi na wzrok pomaga, często mam podrażnione oczy od pracy przy komputerze, , jakieś łzawienie, zaczerwienienia, ale odkąd biorę luteinę to jest z tym lepiej, działa ochronnie na oczy, więc nie ma już takich dolegliwości u mnie jakie były do tej pory. ja biorę właśnie gold luteinę z olim labs, oni ogólnie mają bardzo dobre suplementy, widać, że dbają o ten skład

Gość Pyrania88
przymierzam się do zakupu suplementu na oczy, coś jeszcze powinnam wiedzieć o gold luteinie, bo naczytałam się i nasłuchałam dużo dobrego o niej i chyba się skuszę, bo nawet bratowa już chyba z 1,5 miesiąca stosuje, a ona ma mega wrażliwe oczy i twierdzi, że jest spora różnica. Ktoś coś jeszcze może dodać?

Gość gość
Luteina działa bardzo dobrze, jesli też jest wspomagana cynkami i wit. E. Osobiście kupiłam w aptece Gold luteine od Olimpu i jest naprawdę w porządku. O wiele łatwiej pracować przy komputerze czy przy sztucznym świetle.

Gość Dkdkeww
Najlepszy jest spacer na świeżym powietrzu. Sztuczne łzy np. Hyal Drop.

Gość Fdtvgcfvcf
Chodzi o to że po bardzo długiej pracy oczu zamykają się kanaliki łzowe i oko nie ma prawdziwych lez tylko stan zapalny...; tych naturalnych nie zastąpią nawet najlepsze sztuczne łzy. Oko musi być cały czas przerywane przez łzy.

Gość gość
Na mnie działa luteina. Sama zażywam tą z olimp labs i jestem zadowolona. Spędzam po 10-12 godzin dziennie przed komputerem i dla mnie to jest ratunek! oczywiście obowiązkowo przerwy co jakiś czas - bez tego oczy wysiadają

Gość mateusz 43
Ja biorę sobie Gold Luteinę i zakrapiam oczy od czasu do czasu. Zwłaszcza jak dużo jeżdze autem. Żeby były jakieś efekty trzeba pobrać to z jakieś 3 tygodnie :)

Gość Mariiola
no zdecydowanie jest dobra na oczy...nie znam zbyt wielu suplementów z luteiną ale to gold luteina, płynne kapsułki, zawierają nie tylko luteina ale też wit. ...więc całkiem bogate są te kapsułki

Gość Kskskslkls
Jeżeli was oczy szczypia to kupcie sobie sztuczne łzy np. Hyal Drop albo żelowe np. Systane

Gość gość
Ja zdecyowanie bardziej wolę zakroplić sobie starazolin niebieski, który działa bardzo nawilżająco. Łagodzi zmęczenie, suchość i różne podrażnienia. Ulga jest prawie natychmiast po zakropleniu.

Gość dream on
a ja wam powiem, ze nie ma to jak wsparcie oczu od środka, oczywiście krople tez czasem stosuje, ale to nie to samo. Mi lekarz zalecil branie maxilutenu, biorę od 4 miesięcy i jest naprawdę dobrze. Skład dobrze przemyślany, nie sama luteina, ale i ważne składniki dla zdrowia oczu. Problemy z oczami typu pieczenie, ból, slabsza ostrość widzenia ulegly poprawie, a na pewno się nie pogorszyly. Lekarz powiedział, ze z czasem powinno być jeszcze lepiej, bo takie preparaty trzeba po prostu postosowac przez dluzszy okres. :)

Gość Małgorzata 74
Ja podobnie po zaleceniu lekarza zaczęłam przyjmować Maxiluten. I się zawiodłam. Przyjmowałam przez trzy miesiące wg zaleceń lekarza, ale nie przyniosło to ulgi moim oczom. Może spróbuję zastosować Gold Luteinę. Maxiluten zdecydowanie odradzam.

Gość zuzka99
Nie wiem czemu sie wszytscy zachwycaja gold luteina- chyba to zasluga marki. TRak na prawde oprocz minimalie wiekszej dawki luteiny nic w niej nie ma... jest spora ilosc produktow cieszaca sie bogatszym skladem ale sie o nich nie mowi... polecam poczytac chociazby o zuma kapsulki

Według mnie jak najbardziej jest - sama przyjmuję suplement diety z luteiną w składzie i widzę już pierwsze efekty. Moje oczy nie są już tak zmęczone jak dawniej, a poza tym zwiększył się komfort widzenia. Ten suplement to Doppelherz aktiv Luteina PREMIUM :)

Gość gość
Ja polecam sprawdzony środek na wzrok firmy GAL, dostępny w Aptece pod Smokiem

Gość gość
Też zamawiałam w Aptece pod Smokiem dany środek i okazał się pozytywnym zaskoczeniem dla mnie.

Gość gość
Każdą ingerencja leków może być szkodliwa. Lekarz powinien ustalać co możemy a co nie. Warto wybrać się do specjalisty, który dobierze nam leki bądź suplementacje

Gość zulit
mój okulista po kontroli zalecil mi branie lutezanu, oczy mnie od paru miesięcy bolaly, pewnie duze naczeie ma mój tryb zycia, dużo siedzę przed monitorem przy sztucznym świetle, brałam te witaminy przez kilka miesięcy, wiem ze luteina jest wazna zey zapobiegać zacmie ale też dla właściwego widzenai jest bardzo istotna a sami nie możemy jej produkować, podobnie jak cynk który przeciwdziala krótkowzrocznosci

Gość gość
Witam, Luteina - tak i - super dla oczu, oraz dobra kondycja wątroby. Dużo osób wspomina Doppelherz aktiv Na oczy z luteiną jako dobry produkt. Też miałam na to ochotę, ale skład nie zachęca. Szkodliwa, chemiczna forma wit. E, B12 i inne cuda typu antyzbrylacze. Pozwólcie, że wspomnę, że składnik DL-alfa-tokoferylu (wit. E) jest chemicznym odpowiednikiem witaminy E zapisanej jako D-alfa tokoferol, barwniki: tlenki i wodorotlenki żelaza - szkodliwe, cyjanokobalamina (wit. B12) - MAŁO przyswajalna forma tej witaminki - najlepsza jest B12 w postaci metylokobalaminy, palmitynian retinylu (chemicznie wytworzona wit. A) - stosowana w dłuższym okresie czasu wykazuje działanie rakotwórcze. Ja zrezygnowałam z tego i tak drogiego suplementu, poszukałam naturalnej wit. A, E i luteiny z wyciągu aksamitki. Nie chcę nikogo krytykować, nawracać - chcę się jedynie podzielić swoimi spostrzeżeniami. Pozdrawiam forumowiczów!

Gość falovvy
jak najbardziej luteina pomaga na wzrok dlatego stosuje Lutezan juz od dluzszego czasu profilaktycznie i musze przyznac ze dzieki tym tabletkom widze lepiej a przynajmniej tak mi sie wydaje

Gość gość
działa to? czy nie działa?