Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Inny_świat

MEŻCZYŹNI SPOD ZNAKU PANNY - CHARAKTERYSTYKA WSPÓLNOKAFETERYJNA.

Polecane posty

Gość gość
Panna = bawidamek :D z daleka od takuego :D

Gość gość
Czy te opisy dotycza także kobiet spod znaku panny?

Gość gość
Kobieta panna, to wzor cnot i wiernosci i zyjac z nia o nic nie bedziesz sie musial martwic. Ten typ kobiety doskonale sie nadaje dla slabych i niezdecydowanych mezczyzn, bo ona bardzo chetnie wezmie wszystko na siebie. Ponadto zawsze sa eleganckie i bardzo o siebie dbaja. Ale uwaga! Ona bardzo powaznie podchodzi do wyboru partnera i byle kto nie zrobi na niej wrazenia. Maniery musza byc bez zarzutu. Nie znosi prostactwa, przeklenstw, pijanstwa i brudu. Najlepiej brac prysznic dwa razy dziennie. jezyk.gif Niezapominaj tez o kulturalnym zachowaniu przy stole. Panne moze irytowac kazdy drobiazg. Z niczym sie nie spiesz, bo tylko ja sploszysz. We wszystkim zachowaj umiar, nie szastaj pieniedzmi! Zbyt kosztowne prezenty i rozrywki to raczej dla niej dyskomfort, szczegolnie jesli dopiero co sie spotykacie. Nigdy jej nie oklamuj, bo klamstwo i obluda w milosci to dla niej prawdziwa tragedia. Jesli uzna, ze wasz zwiazek jest niedoskonaly, zniszczy go z zimna krwia i nigdy nie zdolasz jej odzyskac. Przygotuj sie tez, ze bedzie cie krytykowac, ale to oznaka jej milosci do ciebie, bo ona zwykle wszystko wie najlepiej. Jesli nie ma racji, to raczej nigdy sie do tego nie przyzna. Od siebie wymaga tez znacznie wiecej niz od partnera.

Gość gość
Mnie bardzo rozczarowaly Panny. Zimne, wyrachowane, nie umieja kochac, mysla tylko o sobie, wchodza tylko w cos jak widza, ze cos na tym zyskaja. Bardzo mnie zranil pewien chlopak z pod tego znaku i tez bardzo niefajnie zostalam potraktowana przez moja babcie, ktora tez byla Panna.

Gość gość
Baba panna to egoistka, zimna ryba, złośliwa, fałszywa, tylko dopę obrabia wszystkim bez wyjątku. Lubi się innym polizywac a za plecami co innego gada.

Gość gość
Mój jest wierny, kochający, opiekuńczy, pracowity, zazdrosny, poblazliwy, znosi moje fochy i humory, dobry ojciec, domator, nie obrazalski, zawsze potrafi mi poprawić nastrój, szczery spełni wszystkie moje zachcianki jeśli są możliwe do spełnienia, zawsze wybacza żebym nie wiem co zrobiła, oddany. Wiem, że zrobi dla mnie wszystko.

Gość gość
Jestem kobietą wagą w związku z mężczyzną panną. Niedawno minęła trzecia rocznica i czuję w sercu, że będzie ich jeszcze więcej, a kto wie, może się skończy ślubem. Mogę potwierdzić, iż partner spod znaku panny ma bardzo dużo zalet, m.in. ambitny, pracowity, punktualny, opiekuńczy, odpowiedzialny, wierny. Mój nie jest zazdrosny ani obrażalski, dajemy sobie dużo przestrzeni, ale łatwo go dotknąć (w sensie zranić) - na moje ewentualne przytyki reaguje milczeniem, nie jest skory do rozmów o uczuciach. Wiem, że mnie kocha, jednak nie ma szaleństwa - to znaczy było, ale na początku, chyba zawsze tak jest. Stateczny, twardo stąpa po ziemi, najbardziej dołuje go, gdy nie jest doceniany (np. w pracy) albo gdy ma problemy rodzinne. Ma gadane i przyciąga do siebie ludzi, ale woli spędzać czas w domu. Czy jako kobieta waga czuję, że do siebie pasujemy? Może nie pod każdym względem, zresztą nie wierzę w idealne sytuacje. Posiadam wiele cech typowej wagi: jestem romantyczna, wrażliwa i bujam w obłokach. Partner często sprowadza mnie do parteru, gdyż zbyt romantyczny nie jest, ale potrafi mnie miło zaskakiwać, zawsze o mnie myli i w rocznice oraz inne święta nie zapomina o kwiatach. Byłam już z lwem i koziorożcem, temperament panny zdecydowanie bardziej odpowiada mojemu.

Gość gość
Pesymista, dużo narzeka, mało czuły, ale jest bardzo oddany. Uczucia wyraża w czynach.

Gość frog

Faceci spod znaku panny to straszni kłamcy!!!1

Gość frog

Facet panna,najpierw cie rozkocha w sobie ,a potem cię zostawi.Mowa o żonatych facetach.Patrzy ci prosto w oczy i kłamie jak z nut.Nigdy nie przyzna się do winy.Miałam faceta spod znaku panny-psycholog.Bajerant jakich mało.

Gość BlueMoon

Jestem zodiakalnym panem Panną. Z tego co wiem to większość Panien ceni sobie wierność, więc z tym wykorzystaniem to nie przywiązywał bym do tego wagi, bo to nie od znaku zależy.

Ja akurat jestem wyjątkiem, bo do typowych cech Panny dużo mi brakuje. Porządek mi bardziej przeszkadza, a już na pewno nie mam talentów do nauk ścisłych. Cóż, nie znak przesądza o człowieku i warto być tego świadom. Na pewno mogę powiedzieć, że Panny mają dziwną skłonność do racjonalizmu i zdrowego rozsądku, choć u mnie też się to niezbyt sprawdza, bo zaznacza się u mnie dość ewidentnie marzycielski Neptun i wpływy Księżyca. 😉 Nawet marzenia bylibyśmy w stanie zracjonalizować, lub zakazać. Potrafimy być bardzo uparci. Raczej rzadko kiedy wybaczamy urazy. Jesteśmy trochę himeryczni, i nie bójmy się o tym mówić, panowie. 😉 Duchowo jesteśmy bardziej rozwinięci, a w kontakcie już od dziecka wypadamy na bardziej dojrzałych i zamkniętych. Lubimy konkret i porządek. Niektórzy wręcz cenią sobie dyscyplinę, lub specjalnie się wyrzekają dóbr czy utrudniają swoje życie, by przed samym sobą udowodnić wolę charakteru. Jak się uprzemy to koniec. Ciężko nam zmienić zdanie. 🙂

Nie wiem jak inni spod Panny, ale zauważyłem, że Panna już jako dziecko jest świadoma tego na co sobie może pozwolić, a na co nie. Cenimy sobie poszanowanie cudzej przestrzeni i perfekcyjność, drobiazgowość (mnie samego to bardziej irytuje). Nie zadowalamy się byle czym, i przez to też jesteśmy zamknięci, lub wycofani, jeśli coś jest nie tak jak po naszej myśli, dlatego też niezbyt ufamy ludziom. 

Piszę to z doświadczeń własnych i innych ludzi.  

Gość BlueMoon

Ach. Zapomniałem wspomnieć o tym, że Panny raczej nie przepadają za ludźmi co mają pstro w głowie. Z tego co czytam to widzę, że tu same księżniczki, porcelany i w ogóle nieszczęśliwe kobiety.

Jeśli krytykujecie pana Pannę za jego ,,brak akcji", to może lepiej sobie odpuścić i go nie ranić? Wyjdzie i Wam, i nam  to na zdrowie. Nie lubimy się narzucać, więc raczej nie liczyłbym tu na pierwszy krok, a już jakaś kokieteria, podchody, gierki i oburzanie się drugiej osoby kompletnie nam nie pasuje. Jesteśmy na to za dojrzali, nie robi to na nas w ogóle wrażenia, a wręcz przeciwnie. Sam po sobie wiem, że mnie się nie podobają pozerzy i takie pustaki. Kobieta powinna mieć swą godność. Szanować siebie i innych. Jeśli przeszkadza Wam charakter Panny to zasugerujcie w delikatny sposób facetowi, że nie jesteście zaintersowane. Panna to nie typ troglodyckiego wojownika czy zbłazowanego księcia na białym koniu, i zanim się z takim zapoznacie radził bym to bardzo poważnie wziąć pod uwagę. No i przestać oglądać seriale czy oczekiwać jakichś gestów. Wbijcie to sobie do głowy. 

Panna jako znak żeński reprezentuje właśnie kobiece cechy. Nie bez powodu otrzymał taką, a nie inną nazwę. Panna ceni sobie dobry wygląd, modę, kulturę, sztukę, wychowanie (niekoniecznie to tradycyjne) i rozsądek, ale też jest dość kapryśna. Dość pilna i obowiązkowa, ale zapewniam Was, że na dłuższą metę jest to strasznie męczące. 

No i tak jak piszę, to są moje obserwacje. 

Gość Astroloszka

No właśnie. Panna to panna. Co tu więcej pisać? Do faceta pasuje jak chúj do dupy. 

Gość BlueMoon

A co ma płeć do tego?! 

Gość Dora
Dnia 4.12.2019 o 19:50, Gość BlueMoon napisał:

Ach. Zapomniałem wspomnieć o tym, że Panny raczej nie przepadają za ludźmi co mają pstro w głowie. Z tego co czytam to widzę, że tu same księżniczki, porcelany i w ogóle nieszczęśliwe kobiety.

Jeśli krytykujecie pana Pannę za jego ,,brak akcji", to może lepiej sobie odpuścić i go nie ranić? Wyjdzie i Wam, i nam  to na zdrowie. Nie lubimy się narzucać, więc raczej nie liczyłbym tu na pierwszy krok, a już jakaś kokieteria, podchody, gierki i oburzanie się drugiej osoby kompletnie nam nie pasuje. Jesteśmy na to za dojrzali, nie robi to na nas w ogóle wrażenia, a wręcz przeciwnie. Sam po sobie wiem, że mnie się nie podobają pozerzy i takie pustaki. Kobieta powinna mieć swą godność. Szanować siebie i innych. Jeśli przeszkadza Wam charakter Panny to zasugerujcie w delikatny sposób facetowi, że nie jesteście zaintersowane. Panna to nie typ troglodyckiego wojownika czy zbłazowanego księcia na białym koniu, i zanim się z takim zapoznacie radził bym to bardzo poważnie wziąć pod uwagę. No i przestać oglądać seriale czy oczekiwać jakichś gestów. Wbijcie to sobie do głowy. 

Panna jako znak żeński reprezentuje właśnie kobiece cechy. Nie bez powodu otrzymał taką, a nie inną nazwę. Panna ceni sobie dobry wygląd, modę, kulturę, sztukę, wychowanie (niekoniecznie to tradycyjne) i rozsądek, ale też jest dość kapryśna. Dość pilna i obowiązkowa, ale zapewniam Was, że na dłuższą metę jest to strasznie męczące. 

No i tak jak piszę, to są moje obserwacje. 

Panny lubią wyróżniać się (brylować) w towarzystwie. Czy potwierdzasz tą opinię?

Gość gosc

Mam męża pannę z ascendentem w skorpionie. Bałaganiarz, gaduła, obrotny, twardo stąpa po ziemi. Nie jest typem podrywacza, aczkolwiek podoba się kobietom i dobrze się z nimi dogaduje. Niejednokrotnie kobiety się mnie pytały czy nie jestem zazdrosna  bo z nimi nawija i lubi towarzystwo bab. No nie jestem jakoś specjalnie.  Ma do mnie ogromną cierpliwość zważywszy na mój ciężki charakter, podziwiam go ze jeszcze mi nigdy nie przywalił a był prowokowany niemiłosiernie. Nie uwiedzie go babka w szpilkach i kusej mini. To za mało. Z zewnątrz trochę zimny, w domu ciepły człowiek. W sumie ja tez taka jestem.

Gość BlueMoon

Czy lubią brylować? Nie powiedziałbym. Z jednej strony Panna chciałaby być podziwiana na salonach, ale z drugiej strony ją to bardzo peszy. To chyba zależy od kontekstu sytuacji. Być popularnym dla samej popularności to na pewno nie są wartości Panny. Panna nie lubi parcia na szkło. Przynajmniej tak to u mnie działa. U innych może być inaczej w zależności od pozycji Księżyca i Jowisza.

Być zawsze najlepiej poinformowanym, popisywać się swą wiedzą, wybiegać w przyszłość, mieć stabilność i zastygnąć w chłodzie - to są cechy Panny. Choć tak jak twierdzę - to zależy, bo na przykład ja nie mam większości typowych cech Panny. Mój ascendent jest na początku Koziorożca, a 1 dom kończy się na środku Wodnika, więc powiedziałbym, że mam więcej cech z tych dwóch znaków. No i położenie planet-władców w danych znakach też ma znaczenie na nasz charakter. U mnie bryluje tu aż 5 planet i 5 znaków. Oczywiście ze zmianą kraju nasz ascendent się zmienia. 

Ogólnie to znaki ziemskie (Panna, Byk, Koziorożec) są dość chłodne i nieprzystępne w sposobie bycia dla bardziej rozrywkowych osób. Nie ulega to wątpliwości, że latynoskiego czy nawet słowiańskiego temperamentu raczej tu nie uświadczymy. To są silni introwertycy.