Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bukiet warzyw

Moje dziecko nie chce jeść przed spaniem

Polecane posty

Gość bukiet warzyw

No właśnie. Od kilku dni mam problem, bo po kąpieli mój maluch nie chce jeść. Ani mleka, ani mleka z kaszką. Ma 5,5 miesiąca. Do pory nie było takiego problemu. Wcinał 180 mleka z kaszką. Nie wiem co może być tego przyczyną:( W dzień je normalnie, bez większych problemów.

Gość pytająca mamusia
może mleko mu się znudziło i przejadło? Dawaj może kaszki owocowe?

Gość ej powiedz
skoro w dzien je to raczej mu sie nie przejadlo. moze to przejsciowe? moja tez tak miala przez jakies 3 dni jak miala 7 czy 8 mies. teraz tez sie to zdarza, ze tylko pije przed snem a na jedzenie nawet patrzec nie chce.

Gość bukiet warzyw
No własnie nawet mleka z kaszkami jeść nie chce:( Próbowałam już mu dawać samo mleko, mleko z kleikiem, mleko z kaszkami smakowymi( takimi, jakie lubi i jadł do tej pory) Nie chce i już!!!! Napije się z 20 ml i koniec!!!! Zaciska buzię, krzywi się, wypycha smoczka językiem i po jedzeniu. Nie wiem dlaczego tak i co może być tego przyczyną?

Gość ej powiedz
moze zbyt duzo je w ciagu dnia? a noce przesypia? a probowalas zaserwowac mu kasze na gesto?

Gość pytająca mamusia
albo może przed spaniem ugotuj taki lekki kisielek na przecierze marchewkowym, jest zdrowy i zawsze coś innego w smaku?

Gość ej powiedz
Ale i tak uwazam, ze jezeli poza tym dziecko zachowuje sie normalnie, nie budzi sie w nocy na jedzenie i nie traci na wadze to nie masz sie czym martwic.

Gość bukiet warzyw
Nie przesypia jeszcze nocy. Nawet wtedy, kiedy zjadał przed spaniem, to budził się ok. 4 Teraz, jak nie zje to się budzi ok 1 :( Nie wydaje mi się żeby zbyt dużo jadł w dzień. Zjada ok 9 rano mleko z kaszką, ok. 11 deser owocowy, potem o 13 obiad, o 17 mleko i przed spaniem mleko z kaszką, którego teraz nie chce.

Gość pytająca mamusia
a o której kładziesz malucha spać?

kazdy ma gorsze dni, dziecko tez

Gość bukiet warzyw
Z reguły o 20. 30 jest już po kąpieli. Dawałam mu butelkę i o 21 zasypiał.

Gość pytająca mamusia
to w sumie powinien byc głodny... pewnie to przejściowe w takim razie

Gość bukiet warzyw
Chciałabym żeby to było przejściowe. Zobaczymy...

Gość mdf
Mamy to samo. Zaczęło się koło 5 m-cai jest do dziś a syn ma już prawie 10 mcy. Na razie zrezygnowaliśmy z butelki na rzecz kaszki na gęsto. ale też tym gardzi, więc wzięłam się na sposób i robię kaszkę na mleku owocową i trę jabłuszko lub banana i daję na łyżeczce trochę tej kaszki i trochę owocu, zjada wszystko, ale właśnie w ten sposób i w żaden inny. Lubi jabłko i banana, więc tak Go troszkę oszukujemy.Owoc jest na czubku łyżeczki, żeby jako pierwszy do buzi trafiał i jakoś idzie;) Dodam, że rano wypija mleko lekko zagęszczone bez problemu a na 2 śniadanie kleik z lub kaszkę także bez problemu zjada. Tylko po kąpieli cyrk mamy. U Was to może być przejściowe, ,może ząbki idą i Go dziąsełka bolą.

Gość mdf
Mamy to samo. Zaczęło się koło 5 m-cai jest do dziś a syn ma już prawie 10 mcy. Na razie zrezygnowaliśmy z butelki na rzecz kaszki na gęsto. ale też tym gardzi, więc wzięłam się na sposób i robię kaszkę na mleku owocową i trę jabłuszko lub banana i daję na łyżeczce trochę tej kaszki i trochę owocu, zjada wszystko, ale właśnie w ten sposób i w żaden inny. Lubi jabłko i banana, więc tak Go troszkę oszukujemy.Owoc jest na czubku łyżeczki, żeby jako pierwszy do buzi trafiał i jakoś idzie;) Dodam, że rano wypija mleko lekko zagęszczone bez problemu a na 2 śniadanie kleik z lub kaszkę także bez problemu zjada. Tylko po kąpieli cyrk mamy. U Was to może być przejściowe, ,może ząbki idą i Go dziąsełka bolą.

Gość bukiet warzyw
Być może to ząbkowanie...Nie wiem...Dzisiaj też był cyrk:( Przez cały dzień ładnie jadł a po kąpieli...wypił 20 ml i to jeszcze prawie na spaniu. Dziwne to jest. Może spróbuję mu podać inny smak kaszki. Sama już nie wiem...:(

Może spróbuj dać mu butlę, jak zaśnie. Może zje przez sen i nie będzie się budził?

Gość bukiet warzyw
Myślałam o tym. Trochę się boję, że podczas jedzenia się wybudzi i będzie lament:( Ale, jak mu nie minie, będę musiała spróbować.

Gość Madzik gość
Mój synek ma to samo. Cały dzień pięknie je a wieczorem dramat. Ma 4,5 msca, nasz wieczorny rytual skladal sie z przebierania w pidzamke, jedzonka a potem kolysanki. Wszystko jak w zegarku. Od 2 dni jedzenie odpada a przeciez nic sie nie zmienilo. Ale ja go biore sposobem i karmie na spiocha okolo godziny po pujscou spac gdy juz mocno przysnie. Jakos dziala. Potem tylko budzi sie w nocy okolo 2 na mleczko i potem rano. Czyli bez zmian. Dopajam herbatka gdy wybudza sie w miedzyczasie. Mysle ze trzeba kombinowac bo jak bedzie sobie tak ten jeden posilek wyrzucal to moze sie to odbic na jego wadze no i na nie przespanych nocach. A powód moze byc ząbkowy bo strasznie sie slini. Tylko ze gdyby to byly zeby to by chyba i w dzien marudzil z jedzeniem a przeciez jest spoko. Mam nadzieje ze to przejsciowe:)