Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzta mi

powiedzcie mi, czy dobrze mysle- alkohol

Polecane posty

Gość powiedzta mi

puszka piwa ma np 4.5% alkoholu, w puszcze jets pol litra. a gdy np jest litr piwa i na butelce jest napisane, ze ma 4.5% to na clay litr, nie? ze jak wypijemy ten 1l to tak jakbysmy wypili te pol litra puszki, tylko musimy sie wiecej napic, czy jets inaczej? bo mamy podzielone zdania wsrod znajomych.

Gość omg 4,5% to procent
alkoholu powiedzmy (rozcieńczonego w tym piwe) wypijając 1l litr piwa 4,5% wypijasz 2 razy tyle alkoholu co w puszce 0,5L

Gość powiedzta mi
no skoro tu i tu mamy rozcienczone 4.5% alkoholu, to w piwie litrowym jest go 4.5, tylko, ze jest mniej skondensowane, a w puszcze jest go tyle samo, ale bardzije wyczuwalne. nie?

Gość copernik
podstawówka się kłania i chemia :O wg twojego myślenia po beczce piwa byłoby się tak samo pijanym jak po puszce :O

Gość powiedzta mi
no w sumie na to wychodzi:D, ale rzeczywiscie to byloby glupie. wiem, ze mozemy wtym wieku powinnam, to wiedziec, ale serio nie rozumiem tego.

Gość rgtuesuht6drf
co za debil :O policz sobie 4,5 % z litra i policz 4,5 z pol litra.. nawet nie wiem jak to wytlumaczyc to jest tak oczywiste ze az mi zal dupe sciska ze sa tacy glupi ludzie..:O

Gość copernik
do tego matematyka i procenty 4,5% z 1 litra l to 2 razy więcej niż 4,5% z jednego litra na puszkach i butelkach jest napisane że 4,5% objętości

Gość powiedzta mi
jestem dziewczyna:D i debil, to ty jestes, jeju, juz nawet nie mozna czegos nie rozumiec:O

Gość copernik
*poprawka MIAŁO BYĆ 4,5% z 1 litra l to 2 razy więcej niż 4,5% z 0,5 litra

Gość rgtuesuht6drf
no to jestes dziewczyna debil :O mozna mozna, wybacz wkurzacie mnie dzis wszyscy :(

Gość powiedzta mi
dobra, dzieki🖐️, geniusze wszystkowiedzacy.

Gość rgtuesuht6drf
4,5 % z 1 litra = 45 ml czystego alko 4,5 % z 0,5 litra = 22,5 ml -=- do widzenia

Gość copernik
powiedzta mi ja cię nie wyzywam ale powiem szczerze że ręce mi opadły bo to są wiadomości z podstawówki :O a że przykłady w szkole były nie na piwie tylko na jakichś innych mieszaninach i procentów uczyli też nie na przykładzie puszek to chyba nie tak ciężko przełożyć to na piwo:O

Gość kur
a to nie jest czasem 4,5% na 100 gram alkoholu/ czy 100 ml? i tak w litrze będziesz miała 10 porcji a w puszcze 5

Gość powiedzta mi
zeby ja pamietala cos takiego z chemii:O po prostu dla mnie to jak z np rozpuszczeniem cukru w pol szklanki herbaty i w szklance heranty. bedzie go tyle samo, ale w pol szklanki herbaty jets on wyczuwalny, a w szklance mniej, ale jest go tyle samo.

Gość rgtuesuht6drf
niewazne czy jest na 100 ml czy na 8 tysiecy 4,5 % to 4,5 % jak by mialo byc podane ze na 100 ml to juz by nie bylo w procentach tylko w ml dokladnie podane ile jest alkoholu. a tak wogole to strasznie to malo jest niby nie wszystkie piwa po tyle maja ale nawet 6 % to i tak strasznie malo wychodzi hmm :p

Gość rgtuesuht6drf
ale z tym cukrem to nie jest tyle samo procentowo wtedy :p

Gość copernik
"powiedzta mi zeby ja pamietala cos takiego z chemii - to jak ty żyjesz to ja wolę nie wiedzieć bo to są rzeczy które na codzień się używa po prostu dla mnie to jak z np rozpuszczeniem cukru w pol szklanki herbaty i w szklance heranty. bedzie go tyle samo, ale w pol szklanki herbaty jets on wyczuwalny, a w szklance mniej, ale jest go tyle samo." ale to chodzi o procentową zawartość przecież tam na puszce jest napisane że "X" procent objętości trzeba kapkę pomysleć co się czyta

Gość powiedzta mi
dobra, jestem tlumokiem, ale nie czaje:D dziekuje za wyrozumialosc i wytlumaczenie. pozdrawiam.

Gość rgtuesuht6drf
nie zasne jak tego nie zrozumiesz! zobacz 4,5 %= 45/1000 nie? a wiec teraz oblicz sobie 45/1000 razy 500 ml i wtedy wychodzi ze jest 22,5 ml alkoholu. pozniej oblicz 45/1000 razy 1000 ml i wychodzi ze alkoholu jest 45 ml. tesknie za matmaaa :(

Gość powiedzta mi
jej, ja rozumiem te wszytskie matematyczne obliczenia, naprawde, zdawalam matme na maturze, jakies tam pojecie mam. no ale nie rozumiem tego nie wciagajac sie w te obliczenia.

wypij 1 piwo litrowe 4.5% i zmierz zawartość alkoholu w krwi, pozniej wypij kolejny litr tego samego piwa i po raz kolejny zmierz zawartość we krwi. bedzie większa zawartość i zrozumiesz dlaczego mocniej kopie

Gość rgtuesuht6drf
no to pewnie zostanie to dla ciebie tajemnica :D to jest cos jakbys miala np male jablko i wielkie jablko i bierzesz polowke malego i polowke duzego, procentowo jest niby tyle samo bo pol to 50 % ale polowka duzego jest wieksza . inaczej nie umiem ale naprawde pragne bys to zrozumiala:p

Gość powiedzta mi
dobra, dzieki, chyba skumalam:) z tym jablkiem dobre. dzieki, troche mi glupio, ze tego nie rozumiem(nie rozumialam), ale nikt nie jest idealny:P:)

przeciez piwo rozlewają do małych i dużych butelek, nie różnią sie składem płynu tylko objętością

Gość rgtuesuht6drf
noo :classic_cool: napilabym sie a nie moge dzis :(