Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam sobie duzo do zarzucenia

Nie jestem inteligentna

Polecane posty

Musze sie wyzalic. Zdaje sobie sprawe ze jestem glupia, nieoczytana, i brak mi madrosci zyciowej. Czuje sie po prostu tepa! Nie chodzi tutaj o czytanie ksiazek i sledzenie na bierzaco wiadomosci. Zauwazylam ze nie umiem rozmawiac w grupie ludzi i dyskutowac, lub nawet z jedna osoba na jakis ciekawy temat. Ludzie maja wiedze z roznych dziedzin zyciowych a ja sie czuje taka glupia, czy to jest efekt nieoczytania?

Gość oq wtrace sie i ja
Oczytanie daje wiekszy zasob slow i lepsza mozliwosc formowania tego co chcesz powiedziec. Madrosc zyciowa przychodzi z zyciem. Rozmow z ludzmi mozna sie nauczyc. Trzeba tylko pocwiczyc. ierwszysch kilka razy moze byc trudnych / jak wszystko na poczatku/ a potem juz pojdzie z gorki. Powodzenia

Gość ale się nie doceniasz
a napisałaś przecież pięknie i inteligentnie choć zaciemniasz się kompleksami, tylko po co? Czyżby wszyscy inni wydawali ci się bardziej inteligentni i nadzwyczajni? Przecież to niemożliwe, zwłaszcza że często najwięksi głupcy sprzedają się najlepiej bo są AKWIZYTORAMI z natury. Naucz się być akwizytorem i wyjdzie ci wszystko co chcesz bo masz w sobie to czego twierdzisz że nie masz...masz inteligencję.

Akurat co do slownictwa to nie uwazam by bylo jakies ubogie, chodzi o wiedze, nie wiem jakos ostatnio mialam taka sytuacje, byl temat za tematem, powiedzmy grillowanie, nie wiem uprawianie kwiatow w ogrodzie, czy jak marynowac kurczaka, no i ludzie kurcze z blahego tematu moga zrobic historie, a ja kuzwa ani be ani me, no co za porazka :(

Gość 234da
Posłuchaj, ja jestem nietypowym kolesiem, nie interesuję się piłką nożną i motoryzacją, przez co w ogóle nie znam się na samochodach... Wiem co to za uczucie, jak stoisz z grupką osób a oni od godziny nawijają zaciekle o czymś, w co ogóle nie możesz się wtrącić. Ale nie czuję się przez to głupszy, Tobie też radzę to zrozumieć, nie z każdym masz wspólne pasje

Gość 234da
Aha... w takim razie inna rada- nie uzależniaj swojej samooceny od oceny innych, nie porównuj się do nich i bądź sobą

Gość oq wtrace sie i ja
Niewiele jest osob ktore moga gadac i gadac doslownie na kazdy temat. Robienie historii z prostego tematu to raczej przewaga formy nad trescia albo mitomania. Chyba , ze to jest swiat tych osob - wtedy moga o tym mowic caly dzien. Ale kazdy ma swoj swiat. I kazdy swiat jest inny. Twoj moze lezec daleko od ogrodka, grilla i pieczonego kurczaka. To wcale nie znaczy, ze jestes od kogos gorsza. Moze warto sie rozejrzec za innym towarzystwem?

A moze to jest jednak wina tego doswiadczenia zyciowego? chociaz oczywiscie nie jestem nastolatka, ale chodzi moze, za malo sie nauczylam, za malo poznalam, i doswiadczylam rzeczy na wlasnej skorze? Dziekuje za tak pozytywne opinie, ale kurcze zdaje sobie sprawe ze jednak nie swiece inteligencja i chcialabym nad soboa popracowac

Zdaje sobie sprawe ze jestem glupia, nieoczytana, i brak mi madrosci zyciowej.' faktycznie rozmowa o marynowaniu kurczaka to prawdziwa debata o esenjalnych aspektach neszej egzystencji.

Gość 234da
Przykład braku inteligencji masz właśnie, powyżej. To się nazywa nabrzmiałe ego, lubi błyszczeć i myśli że zabłyśnie, tym ten brak nadgania :D

Gość \impreza
To jest efekt braku myślenia i trochę nieoczytania, a wiedza i myślenie sie przydaje w życiu

depeche15 - szesnastolatko to byl tylko przyklad, a poza tym nie obracam sie byc moze jak ty w towarzystwie gdzie non stop dyskutuja o polityce

Gość oq wtrace sie i ja
Obstawiam , ze jestes troche inna niz reszta towarzystwa i dlatego czujesz sie obco. Moze jestes samotna kobieta wsrod mezatek typu kura domowa? Jesli zle sie czujesz w tym towarzystwie to zdecydowanie je zmien. Tam sie raczej madrosci zyciowej nie nauczysz.

Gość 234da
achh, przepraszam Cię depeche15, myślałem że pojedziesz po niej zaraz, źle zrozumiałem, głupio mi

wtrace sie i ja -wiesz nie chodzi ze mam jakies tam swoje towarzystwo, tylko ze nie umiem odnalezc sie w nowym, nie umiem rozmawiac z nowymi ludzmi na neutralne tematy, bo tak z kolezanka poplatkujesz, z facetami poflirtujesz, a jak przychodzi do normalniej rozmowy to klapa.

Gość \impreza
Piszesz całkiem nieźle i naturalnie, więc w czym masz problem? Nie umiesz czegoś przemyśleć, wyciągnąć wniosków to powinnaś sie zająć jakimiś naukami ścisłymi i rozwiązywać zadania

Gość oq wtrace sie i ja
To moze byc jeszcze nawyk wyniesiony z domu. Jak bylo w twoim domu rodzinnym? Opowiadalas rodzicom co w szkole i co u kolezanek , czy raczej siedzialas grzecznie i sluchalas co mowia dorosli? Tak czy inaczej - jesli umiesz gadac z facetem i umiesz gadac z przyjaciolka to juz tylko sprawa treningu.

Gość gadasz bzdury
ty nei masz problemu z inteligencją czy wiedzą lecz masz jakaś formę fobii społecznej, nie umiesz z ludżmi nawiązywać relacji, czujesz sie gorsza, wstydzisz się jesteś jedynaczką ? miałaś małe grono znajomych w szkole, w dzieciństwie itp ?

achh, przepraszam Cię depeche15, myślałem że pojedziesz po niej zaraz, źle zrozumiałem, głupio mi' wybaczam, wybaczam 🖐️

Gość a skad przyszlo ci do glowy
ze robienie z podrzednego temaciku wielkich histori swiadczy o inteligencji, madrosci, itp? ty masz rzeczowo i trafnie odpowiadac na dany temat a nie rozwlekac sie niepotrzebnie o pierdolach O.o

Gość \impreza
Jak zrobicie coś wielkiego w nauce to będzie oznaczało że jesteście inteligentni bardzo

Moze macie racje ale pamietajcie inaczej sie pisze, a inaczej jest w rzeczywistosci. Fobia spoleczna, nie uwazam, ale moze prawda jest ze w domu rodzinnym nie bylam sluchana i nie dawano mi szansy by mowic, ale to bylo dawno temu. Jednak tez bede przystawala ze za malo wiem

Gość gość
Ja też tak mam. W każdym bądź razie nie czuję sie inteligentna. Jestem po studiach, ale wiedza to nie jest to samo, co inteligencja. Nie potrafę wyrazić swojego zdania a wielu tematach bo go nie mam po prostu, nie potrafię argumentować. Dużo czytam, wolę pisać niż mówić generalnie, tworzę literacko do szuflady. Czuję sie "głupia". I ogólnie tak się wyżalam bo mam słaby dzień ;)

Gość łąk
Ja mam podobnie. Nie mam problemu z rozmową na jakiś konkretny temat, ale poważniejszy: polityka, aktualne wydarzenia na świecie, film itp. Jednak jak trzeba pogadać o tzw. d***e Maryni to mam problem. Nie potrafię swobodnie prowadzić rozmówek o niczym, a to potrzebna umiejętność, jak się chcę nawiązywać kontakty towarzyskie. Efekt jest taki, że podczas imprez też często milczę. Może jestem zbyt konkretna, w szkole też nie potrafiłam lać wody pisząc wypracowania.

Gość gość
Ja też jestem durna! Nie chcę taka być. 😭 Jak to zmienić? :(

Gość gość
Mam podobny problem,ale chyba bardziej złożony.Rodzina i znajomi uważają mnie za normalną inteligentną laskę...ale ja przy ludziach nie umiem się zachować i tracę głowę..boję się obcych ludzi np. wychodząc kiedyś od dentysty zauważyłam że przy drzwiach (na zewnątrz) stała jakaś blondynka z papierosem..przez to tak się zestresowałam że miałam problem otworzyć drzwi (nie były na klamkę ale na taką "kulkę') nie żebym nie umiała takich otworzyć,gdyby ona tam nie stała wyszłabym normalnie a tak to długo się męczyłam..heh,wiem że jestem nienormalna.

Gość gość
ale może loda dobrze robisz?

Gość gość
Ja jestem dziewicą, więc jak mogę potrafić zrobić loda? :( a tak poważnie czuję się mniej inteligentna, a nawet mogę się pokusić o stwierdzenie, że jestem głupia i pusta. Zawsze mama mi powtarzała, że jestem głupia. :O

Gość gość
Ale do kogo właściwie było to pytanie o loda? Przez to że każdy się nazywa gość łatwo się pogubić.