Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdaaga

Cilest- sposób na powstrzymanie okresu?

Polecane posty

Gość magdaaga

Witam. Mam takie pytanie- może ktoś był w podobnej sytuacji. Ostatnio udałam się do lekarza, żeby dał mi coś na powstrzymanie/opóźnienie/wywołanie wcześniejsze okresu. 5 czerwca idę na wesele, tego dnia wypada mi drugi dzień okresu, już czuję co to będzie- ból brzucha, powódź, cała paka podpasek w torebce i co chwila w łazience czy aby się nie poplamiłam. Powiedziałam lekarzowi, że jest mi obojętne czy ten okres będę miała prędzej czy później, oby nie tego dnia. No i przepisał mi Cilest. Biorę go już przeszło tydzień, wspomnę tylko, że zaczęłam brać po okresie. Przepisał mi 2 opakowania, po zażyciu pierwszego kazał mi przyjść na wizytę, wspominał coś o plamieniu śródcyklicznym, ale u mnie czegoś takiego na razie nie ma. Boję się, że to może jednak nic mi nie pomóc, jeśli któraś z pań wie coś o wpływie tych tabletek na okres, proszę o pomoc. PS. Myślałam, że jak pójdę do lekarza, to dostanę coś, co na bank mi ten okres przesunie, a tu tylko antykoncepcyjne i to nawet zero pewności czy pomogą:/

Gość ikp_
Dziewczyno droga... Cilest to tabletki antykoncepcyjne. POdczas gdy je bierzesz - okres nie wystepuje. Jesli przerwiessz - po 2-3 dniach dostaniesz miesiaczke. Wiec jesli nie chcesz miec okresu na weselu to przynajmniej do 5 czerwca musisz je brac... ja nie wiem , czego uczyli was w szkolach :D przeciez na lekcjach biologii zawsze mowi sie, ze tabsy antykoncepcyjne symuluja ciaze i dlatego nie ma okresu. bierze sie je przez 21 dni, a potem sie je odstawia, zeby byla miesiaczka...

Gość ikp__
Dziewczyno droga... Cilest to tabletki antykoncepcyjne. POdczas gdy je bierzesz - okres nie wystepuje. Jesli przerwiessz - po 2-3 dniach dostaniesz miesiaczke. Wiec jesli nie chcesz miec okresu na weselu to przynajmniej do 5 czerwca musisz je brac... ja nie wiem , czego uczyli was w szkolach :D przeciez na lekcjach biologii zawsze mowi sie, ze tabsy antykoncepcyjne symuluja ciaze i dlatego nie ma okresu. bierze sie je przez 21 dni, a potem sie je odstawia, zeby byla miesiaczka...

Gość ajpitłenti

Gość duża hela
Prawdopodobnie okres pojawi się po skonczeniu opakowania tabletek Tak na marginesie to jezeli masz takie obfite okresy i bolesne to pomysl o tabletkach na stałe, ja biore regulon, i zero bólu brzucha, okres 4 dni, w najobfitszym 2 dniu zużywam 2 tampony...

Gość magdaaga
Wiem, że potem się je odstawia, lekarz wspominał o 7-dniowej przerwie między jednym, a drugim opakowaniem. W moim przypadku stwierdził jednak, żeby tej 7-dniowej przerwy nie robić. No i w porządku- mnie jednak chodzi o to, że nie chcę mieć tego dnia okresu, ani żadnego plamienia ani innego cuda. Zaczęłam je brać zaraz po zakończeniu okresu, lekarz wspomniał, że powinnam przyjść jak zaczął mi się okres i że jest trochę późno. No i tego powodu boję się, że jednak coś mi się tam przytrafi.