Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mzonkaa

czy donosilibyscie na rodakow?

Polecane posty

Gość jak nie ma na chleb dla dzieci
to niech idzie do pracy, proste. a jak jest niepelnosprytny i nie potrafi zapewnic rodzinie bytu to po co zaklada rodzine? zeby panstwo ja utrzymywalo? oczywiscie ze bym doniosla.

Gość oczywistaoczywistość
no to miłego dnia donosicielom wszelkiej maści i dalszego życia wypełnionego właściwie pojętymi obowiązkami obywatelskimi i pozbawionego zawiści bo to tylko z czystego obowiązku te donosy :) może se partie donosicieli załóżcie będzie miała duże poparcie społeczne :D

Gość judera
do oczywistaoczywistość Czy ty moze pobierasz nielegalnie benefity ze tak zlodziei bronisz? :D Nie moge pojac skad u ciebie takie pozwolenie na lamanie prawa i okradanie innych?

wiadomo że mam z tego niebotyczne korzyści :D gratuluje toku myślenia właściwego dla naszego całego społeczeństwa wiadomo jak broni to coś musi z tego mieć :D jak polak nic z czegoś nie ma to palcem nie kiwnie interesowny naród , a co ma donosiciel z donoszenia ? poczucie spełnionego obowiązku czy zlośliwą satysfakcję że ktoś inny będzie miał problemy ?

judera ciebie to najbardziej okradają i ja wiem że ty to z czystej życzliwości piszesz :d bardzo praworządna i uczciwa osoba z ciebie podziwiam twoje zaangażowanie społeczne :D

Gość judera
do oczywistaoczywistość Zgadza sie, jestem uczciwa i jestem z tego dumna. Pracuje i pobieram benefity ktore mi sie naleza. Nikogo nie oszukuje aby "zalapac" sie na wiecej. Czy ty zdajesz sobie sprawe ze pobieranie benefitow ktore sie nie naleza jest w UK przestepstwem? Mialabym nie zglosic przestepstwa? A z jakiej racji? Wtedy jestem wspolwinna :D a jak zauwazylas jestem osoba uczciwa :P

Gość nigdy nie -
brzydze sie takimi rzeczami.. FUJ. niech sraja sobie sami we wlasne gniazdo, mnie to nie dotyczy. Ja mam dosc kasy, nic mi z tego nie przybedzie ani nie ubedzie.

Gość vfrbkcdjsbnefjhb dnv
Czy ty zdajesz sobie sprawe ze pobieranie benefitow ktore sie nie naleza jest w UK przestepstwem? Mialabym nie zglosic przestepstwa? A z jakiej racji? Z TAKIEJ ZE PILNUJ SWOJEJ DUPY .

Jest taki kraj..... kraj wzajemnej miłości , zgody i życzliwości gdzie ludzie dla siebie jak bracia.......to kraj nad Wisłą :D i to by było na tyle :)

Gość a czym sie rozni
nie zgloszenie jednego przestepstwa (wyludzenia benefitow) od drugiego (pobicia aby zabrac czyjas komorke czy wyrwania babci torebki) gdy jest sie tego swiadkiem? Przy tobie oczywistaoczywistosc mozna bezkarnie rabowac staruszki czy wlamywac sie do mieszkania twojego sasiada a ty bedizesz patrzec i bron boze nie zglosisz tego na policje. Po co, przeciez przestepca bedzie mial problemy a ty tak kochasz zlodziei:) Brzydze sie takim ludzmi jak ty, ktorzy jak widza ze kogos okradaja to odwracaja glowe i mam nadzieje ze nigdy nie bede miec z toba do czynienia.

Gość do oczywistejoczywistosci
nie bulwersuj sie tak kochana bo tylko podejrzenia na siebie sciagniesz. potem ktos sprawdzi IP i cie zadenuncjuje tylko dlatego ze wkurzasz ludzi na kafe :P

Gość paulla d.
ja wlasnie dzis zlozlam donos i jestem z siebie dumna. nikt mi za to nie zaplacil bo nie o pieniadze tu chodzi a zasady. gdy potwierdza moj donos w przeciagu tygodnia mezczzna straci zasilki jakie przjmuje ale w dalszm ciagu bedzie mial swoja lewa prace wiec z glodu nie umrze

Gość Rece opadaja
Ludzie kochani, rzeczywiscie Polska i Polacy to jeden wielki IPN. A co to kogo obchodzi, niech kazdy sie martwi o siebie. Nie bralam NIGDY i nie biore benefitow, pracuje i daje sobie rade. Taka 'donosicielska postawa' brzydzi mnie. Takie male piekielko, doniesc, napisac pismo, ot rodacy. Jak komus sie lepiej powodzi (czy bierze benefity, czy legalnie pracuje) to nalezy go obgadac, sciagnac do swego poziomu, dolozyc mu. Co sie bedzie nasz kochany rodak wybijal. I dlatego nie zadaje sie z moimi rodakami, nie mam z nimi kontaktu i mnie do nich nie ciagnie.

Gość paulla d.
uwazasz, ze ktos kto mnie okrada wbija sie i mam sie cieszyc jego szczesciem? nie, dziekuje. nie place podatkow po to, zeb utrzymywac cwaniakow.

Gość gedferta
Wy naprawde, NAPRAWDE nie zdajecie sobie sprawy, ze nieuzasadnione pobieranie benefitow to KRADZIEZ???? Jak widzicie zlodzieja okradajacego kogos na ulcy to tez nie reagujecie??? O_O Wedlug was okradanie podatnikow to zdrowy sposob na zycie???? Jednak mentalnosc Polaka jest nadal zasciankowa. Czym wedlug was rozni sie zlodziej na ulicy wyrywajacy kobiecie torebke od zlodzieja benefitow? Chyba ze dla kieszonkowca macie taka sama tolerancje :O

ale czy wy rozumiecie że Angole tez donoszą jak cos takiego się dzieje? i to jest zupełnie normalne.A wy uczepiliście się Polaków:o Osobiście nie znoszę leniwych ludzi i takich jest tu niestety wielu i nie podoba mi sie że siedzą na dupie żłopią w barach piwo i biorą benefity narzekając przy tym że obcokrajowcy zabierają im pracę. Znam osobiście kobietę która nigdy nie pracowała, ma 5 dorosłych dzieci które też nie pracowały (oprócz wakacyjnej roboty na czarno) ma dom z councilu a ostatnio zrobiła sobie silikony w Hiszpanii.A ktoś inny zasuwa w pracy i czasem ledwo wiąże koniec z końcem.To jest po prostu nie fair.

Gość gedferta
Mnie sie tez nie podoba ze ktos zycie na benefitach spedza ale fakt, to juz nie moja sprawa. Naleza mu sie, niech bierze i zyje sobie jak mu tak dobrze. Ale mowimy o pobieraniu benefitow ktore sie danej osobie nie naleza. Czyli o KRADZIEZY!!! I to bezwzglednie nalezy zglaszac, tak samo jak zadzwonie na policje jak widze na ulicy zlodzieja okradajacego druga osobe.

Gość burnik
a ja zainspirowan tym topikiem jutro tez zloze donos. mam dosc zlodziejstwa, jesli moge cos zrobic to zrobie , te donosy i tak sa anonimowe.

Sami donosiciele tutaj! :D Skoro tak donosicie, to moze powiedzcie skad Wy macie o tych ludziach taka wiedze co im sie nalezy a co nie i z czego zyja? Napiszcie tutaj, bo bardzo mnie to interesuje skad wiecie z czego zyja inni i czy im sie nalezy czy nie. Wyobrazam sobie, ze np znacie kogos, przyjaznicie sie (stad przykladowo wiecie wszystko o ich sytuacji materialnej) a potem za plecami robicie donosy. Czy mam racje?

Gość Bo sie interesuja CUDZYM zycie
Jak sie swoje ma marne.. .

przykład który podałam, wiem to od jej siostry która jest plotkarą.Poza tym oni często się tym chwalą jak wypiją. Nie napisałam że sama bym doniosła ale nie potępiam ludzi którzy to robią

Gość utyfka
A skad Anglicy wiedza co sie dzieje u innych? Tak samo jak i Polacy. Jezeli ktos siedzi na zasilkach a nie ma go calymi dniami w domu mozna przypuszczacz ze pracuje na czarno, jak ktos zyje ponad stan, jak ktos sie chwali jaki to jest cwany i "umie sie ustawic", jak jest samotna matka ale przygrucha sobie gacha. Zgloszenie takiej osoby jeszcze nie swiadczy ze jej benefity zabiora. Sprawdza i jezeli jest wszystko ok delikwent moze spac spokojnie. A jezeli cwaniaczek i zlodziejaszek zyje sobie bezprawnie na cudzy koszt - coz, wtedy ma problemy. Zwolennicy nie interesowania sie cudzym zyciem prawdopodobnie nie interesuja sie zadnymi przejawami patologii spolecznej - krzywdzonymi dzieciakami, zlodziejem na ulicy czy pod bankomatem itd :O Smutne takie egoistyczne podejscie do zycia.

Gość To sa przypuszczenia
A nie PEWNOSC. jestescie bardziej zalosne od tycn co wyludzaja benefity. taka prawda.

Gość jak z dziada pan sie zrobi
matko co za smarkateria do tej anglii sciagla ;))w dupach wam sie poprzewracalo.

Gość Ja bym nie
potrafila, ale pewnie pelno taki szuj sie znajdzie....

Gość stad wiemy ze sie chwala
dookola jacy to oni cwani i maja to czy tamto chociaz im sie nie nalezy. pycha i chciwosc w koncu sprawi ze wpadna i zaplacza nad swoja glupota :P mi osobiscie wisi kto bierze jaki benefit, dla mnie ludzie ktorzy siedza na benefitach sa totalnym zerem. na szczescie wsrod moich blisich znajomych nie ma takich osob. ale jak spotkam niechcacy takich cwaniaczkow na jakiejsc wspolnej imprezie, ktorzy pluca wypluwaja przekrzykujac sie kto ma lepszy sposob na councila, ile to zgarneli benefitow i jak otwarcie smieja sie w twarz tym ktorzy uczciwie pracuja to noz sie w kieszeni otwiera. takiego chamstwa to ja zdecydowanie nie lubie i takich ludzi z pewnoscia bym zglosila.

Gość umownnnyyy
Dla mnie to takie podejscie z czasow komuny, ukrywanie tych, co okradaja panstwo. W krajach zachodnich panstwo jest po stronie obywatela i ludzie nie maja moralnych problemow ze zglaszaniem przestepstw. Donoszenie bylo spolecznie tepione za czasow komuny i tak nam w krwi zostalo, cwaniakowac, oszukiwac pod nosem innych, ktorzy sa zbyt "szlachetni", zeby sie tym zainteresowac. Juz od podstawowki chwali sie tych, co najlepiej sciagaja, cwaniakowanie jest nam wpajane od dziecka i niestety ma spoleczne przyzwolenie. A jak ktos chce zareagowac to jest spolecznie napietnowany jako "donosiciel".

Gość upppppppppppppppppppppp
istnieje cos takiego jak klasa. jak sie ja posiada to sie nie donosi na innych. godnosc ludzie, godnosc. kto ma wlasne zycie to sie nim interesuje. no ale jak t=ktos tu wyzej napisal sami macie marne zycie to trzeba zainteresowac sie cudzym. wspolczuje. i tu nie chodzi juz o to, ze zostalismy tak wychowani, ze donosicielstwo jest zle. czasami nie jest. ale chec wpieprzania sie innym w ich zycie to znizanie sie do poziomu gowna za przeproszeniem. oczywiscie sam bym zareagowal jakby komus dziala sie krzywda bo nienawidze gdy komus sie dzieje krzywda. gdybym byl swiadkiem przestepstwa na ulicy czy chocby za sciana to tez bym zglosil. ale donosic na kogos tylko dlatego ze on ma wiecej niz ja i trzeba mu to zabrac to juz czysta zawisc a nie chec pomocy panstwu.prawda taka ze to panstwo was okrada. a to ze doniesiecie na jakichs ludzi nie znaczy ze od razu kraj zmieni sie na lepsze i wszystkim pozabieraja te benefity. a swoim otoczeniu bym nie chcial miec takich kurew co kapuja. jebane konfidenty. zajmijcie sie wlasna dupa a nie tym ze sasiada nie ma w domu, pewnie robi na czarno, a ciekawe za co benefity dostaje. bo prawda jest taka ze zal was w dupie sciska ze inni maja a wy nie.

Gość do uppppppppppppppppppppp
czyzby prawda w oczy klula? probujesz usprawiedliwiac pasozytow wytykajac brak klasy potencjalnym donosicielom, chociaz sama zdecydowanie jej nie posiadasz. bierzesz te benefity ktore ci sie "slusznie naleza" to bierz i plaw sie w dostatku. wmawiaj sobie ze wszyscy zazdroszcza ci tego zycia w luksusie i twoje szczescie kluje innych w oczy. ja z mezem mamy legalne dochody w wys 4 tysiecy funtow miesiecznie i masz racje, zal mi tylek sciska ze nie dostalam flatu z councilu i nie lapie sie na zadne benefity. trafilas mnie w samo serce, teraz nie bede spac po nocach. chyba sie oboje zwolnimi, zaadoptujemy piatke dzieci z Afryki tez zaczniemy w koncu normalne zycie :)

Gość upppppppppppppppppppppp
akurat my z zona nie mamy zadnych benefotow oprocz tych na dzieci chb i chtc. nie zapluj sie.