Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mreeehm

Lodówka, zamrażarka - ile może dany produkt leżeć tam?

Polecane posty

Witajcie, mam pare pytań. :-) 1. Ile dany produkt może leżeć w zamrażarce np. mięso mielone, uszka mrożone czy frytki? Max tydzień - 7 dni? Czy nawet rok bądź dłużej? 2. Mam np. mięso mielone z datą ważności do 20.05, a np. dziś jest 18.05 (ten sam rok, oczywiście) i dam do zamrażarki na np. tydzień lub dłużej i pytanie brzmi - można to zjeść? Jeśli tak, można więc trzymać ten produkt w lodówce po wyciągnięciu z zamrażarki z tydzień zaś? Bądź krócej czy dłużej? Proszę odpowiedzcie mi szczerze jak to jest - dbam o zdrowie. Najlepiej gdyby odpowiedzi były od ekspertów, a nie jakieś odpowiedzi zawierające przypuszczenia od osób niedoświadczonych na ten temat. Pozdrawiam, liczę na odpowiedź.

Co do pyt.2 to tak mozesz zamrozic i wyjac za tydzien albo pozniej Pamietaj,zeby tylko produktow rozmrozonych nie zamrazac ponownioe-ale to na pewno juz wiesz:)

ja tam mieso i 6 miesiecy przechowuje:) Najgorzej to chyba ryby-traca zdecydowanie smak po rozmrozeniu

Ok, to już wiem. Teraz odpiszcie na pkt 2, ale szczerze czy tak można!

przeciez odpisalam na pkt 2 z tym,ze po wyjeciu z zamrazalki powinnas go ugotowac,usmazyc badz upiec w ciagu doby

aha, czyli jak jest dzisiaj 20.05 np., a wyciagam tak jakby przeterminowany do 10.05 z zamrazarki - bo dalam wczesniej , miesiac temu do zamrazarki to mgoe zjesc? w ciagu 24h?? odpisac plx

Gość taaakakakkaaaaaa
tak - po wyciągnięciu z zamrażarki zjeść go od razu i już nie przechowywać w lodówce.

Gość gość
ja stosuje dodatkowo woreczki foliowe, takie www.elzet-opakowania.pl znacznie dłużej polezy chociażby takie mieso

Oczywiście że po zamrożeniu z datą ważności są dobre do spożycia jeśli zamrozisz to produkt nie traci na ważności, ludzie na wioskach mają po pół roku mięso pomrożone. wołowina i cielęcina do 8 miesięcy wieprzowina do 6 miesięcy mięso mielone do 2 miesięcy schabowe, gulasz do 6 miesięcy mięso drobiowe ryby morskie do 5-6 miesięcy owoce do 3-4 miesięcy ryby słodkowodne do 5-6 miesięcy owoce do 3-6 miesięcy warzywa - twarde, korzeniowe do 12 miesięcy warzywa miękkie masz podany schemat podany

Gość gość
A otwarte frytki ile mogą stac w zamrażalce koniec daty ważności dopiero w 2019 roku