Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swietlanka

stosunek a ciaza

Polecane posty

Gość swietlanka

Mam do Was ogromna prosbe,czy ktos moze mi doradzic w tej sprawie,czy jest mozliwe zajscie w ciaze po stosunku bez zabezpieczenia w ciagu ktorego nie doszlo wogole do wytrysku, a jest to 28 dzien cyklu kobiety, zaznaczam ze cykl trwa zwykle 32-34 dni :( wiem ze dla niektorych moze sie to wydac smieszne, ale naprawde prosze o porade:)

Gość nie jest
aby była ciąża do stosunku musi dojśc na ok dwa tygodnie przed wystąpieniem miesiączki

wytrysku nie było, ale facet i bez wytrysku ma taką wydzielinę w której znajdują się plemniki... najlepiej zrobić test ciązowy :)

Gość swietlanka
dziekuje za odpowiedz, tez tak wlasnie przeczytalam w internecie, ze musi dojsc do zblizenia na ok.14 dni przed okresem, ale jesli cykl sie wydluzy... (nigdy przeciez nie ma gwarancji ile bedzie on trwal:( ) no w sumie wogole nie doszlo do wytrysku :( tzn wytrysk byl wczesniej, ale zaraz po tym partner dokladnie sie umyl, a potem byl dopiero ten stosunek bez wytrysku. wiem ze to troche nieprawdopodobne co pisze i ze sie o to martwie ale jakos tak czuje obawy:(

Gość no, takiej
ciemnoty dawno nie widziałam!!! Gupia, za przeproszeniem, babo, do zapłodnienia wystarczy jeden plemnik i właśnie ten "jeden" mógł schować się w cewce moczowej po uprzedniej ejakulacji i żadne mycie nie pomoże!!!!!!Jak ktoś wyżej zauważył, często z cewki wychodzi kropla płynu nasiennego i w nim mogą znajdować się plemniki. U niektórych mężczyzn występuje też niekontrolowana ejakulacja, tzn., że mężczyzna nawet nie wie, że się spuśćił. Poza tym plemniki żyją w pochwie do 48h, a ciąża rozpoczyna się ok. 5-tego dnia od zapłodnienia. Poszukaj w necie t. "Fizjologia i filozofia seksu", "Antykoncepcja lub świadoma prokreacja", może się wreszcie czegoś nauczysz.

Gość drobne oświecenie
cyt.: zaznaczam ze cykl trwa zwykle 32-34 dni wiem ze dla niektorych moze sie to wydac smieszne, ale naprawde prosze o porade ========================================================= Długi cyjkl menstruacyjny jest wyśmienity dla kobiet korzystających z tzw. "naturalnych metod antykoncepcyjnych" 2-gi okres niepłodności jest stały i wynosi 11 dni przed spodziewaną miesiączką. Zatem odejmując np. 8 dni na krwawienie i zabezpieczenie przed przesunięciem owulacji, to reszta pozostaje na 1-szy okres niepłodności. Pobieżne obliczenia: 34-11(stały okres niepłodności) -8 na krwawienie i ew. przesunięcie owulacji =15 dni niepłodnych w 1-szym okresie cyklu.🌼👄

Gość lipikarra
kup test ciązowy i w razie czego pędż do ginekologa, chyba jest realna szansa na ciążę. A nastepnym razem nie zgadzaj się na stosunek bez prezerwatywy.

Gość RU486
jeśli nie minęło 72h od tego feralnego seksu, to możesz wywołać natychmiast miesiączkę RU486 i pozbyć się zapłodninego jajeczka, notabene nie ciąży, gdyż to zapłodnione jajeczko zagnieżdża się w macicy ok 5-tego dnia. Zaznaczam, nie jest to pigułka wczesnoporonna!!!!!!!