Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka254

nie chce karmic piersią

Polecane posty

Gość anka254

mam miesięcznego synka i karmie go piersią ale mam już tego dość ponieważ pokarm zamiast sie uregulować to jest go coraz więcej poprostu w nim tonę powiedzcie mi jakim karmicie mlekiem modyfikowanym i ile kosztuje opakowanie i na ile dni starcza??

Gość ej powiedz
i myslisz, ze jak przestaniesz karmic to pokarm od razu zniknie??? p.s. bardzo szybko sie poddajesz.

Gość bebiko....
ciesz sie wariatko ze masz mleko

córka dostawała Nan Ha- koszt około 30zł. Puszka 400g miałam na 3-4 doby karmiłam co 3 godziny, więc powiem Ci że to drogi interes...

Gość kalina27
ja kupuje nan wystarcza na 5-6 dni w biedronce place ok.13 zl w sklepach15-16 zl. Na twoim miejscu bym sie powaznie zastanowila nad tym jeszcze, ja bym wiele dala by karmic piersia. Moze jakas poradnia laktacyjna?

No wlasnie zaraz zmieszją Cię z blotem "matki polki"...ech, każdy ma prawo wyboru, więc darujcie sobie!

Gość igla widla
jak zwykle odpowiedzi nieadekwatne do zadanego pytania...nie chcesz karmic to nie karm.wbrew pozorom to wcale nie jest takie wygodne...moje dziecko jest od 4 tygodnia na mleku modyfikowanym,wczesniej bylo karmione tak i tak.ja nie mieszkam w pl,wiec ciezko mi napisac cokolwiek o cenach itp.ale opakowanie 900g starcza mojemu 2 miesiecznemu niemowlakowi na ok tydzien.

Gość amputuj sobie cycki
w koncu masz prawo wyboru.

Gość ej powiedz
angela, daruj sobie uwagi typu "matki polki" skoro nie rozumiesz znaczenia tego slowa. dla mnie glupota jest odebranie dziecku tego co dla niego najlepsze tylko dlatego, ze chwilowo zalewa mnie mlekiem. od tego sa wkladki laktacyjne. poza tym to tylko przejsciowe i sytuacja z pewnoscia niedlugo sie unormuje.

Gość anka254
wkładki laktacyjne nie pomagają!!! noszę pieluchy przez cały czas i co godzine zmieniam na nową to koszmar przerąbane a ja prosiłam o odpowiedzi na moje pytanie a nie pisanie głupot!

Gość pytająca mamusia
ja musiałam zmieniać wkładki laktacyjne co pół godziny i nie mogłam wychodzic na ulice jak nie chciałam by widać po mnie było ze karmię (dwie wielkie mokre plamy zaraz jak zaczęłam się poruszać), wspominam to koszmarnie, a kilka dni później pokarm nagle znikł, sam z siebie, próbowałam wywoływać ale nic to nie dawało i nie powiem, gdzieś w środku w sobie poczułam ulgę, bo pomimo, że byłam gotowa karmić dalej to czułam sie jak krowa dojna, ból, dyskomfort, zero kobiecości i nikt mi nie wmówi, że każda kobieta ma czuć się super gdy karmi :/ autorko, mój mały jak przeszedł na modyfikowane miał straszne bóle brzucha, prawdopodobnie dlatego, że tak odrazu musiałam mu dawać butle bo gwałtownie straciłam pokarm, Ty jeśli masz cały czas pokarm to może stopniowo wprowadzaj modyfikowane żeby żołądek dziecka się przyzwyczaił.

Gość ej powiedz
no jezeli chodzi o cene mleka to wystarczy sprawdzic w sklepie. nie rozumiem po co od razu zasmiecasz forume :O

Gość hejjjjddew
najlepsze ze te matki polski potem tucza swoje bachory parowami i daja do zarcia niezdrowe rzeczy hahahaa

Gość Ninkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
autorko nie chcesz to nie karm, jesli synek nie ma alergi zacznij od mleczko Nan czy Bebiko, wyciskaj nadmiar mleka z piersi a z czasem samo zaniknie, jesli nie to idz do lekrza po tabletki na wstrzymanie laktacji i rób to co uwazasz za słuszne dla siebie, Twojemu dziecku nic nie bedzie jesli zamiast Twojego mleka dostanie modyfikowne, ja tak wykarmiłam moja 3 i sa zdrowymi fajnymi dziecmi a złosliwe uwagi olewaj ;)

Gość anka254
ej.. zabieraj dupe z mojego tematu bo mnie wkurzasz.. właśnie nic nie wiesz bo mleko jest na recepty i dlatego pytam o cene.

Gość pytająca mamusia
a jakie mleko kupić i za ile - to rzecz bardzo indywidualna, Ty wiesz najlepiej jakie predyspozycje ma Twoje dziecko - jak nie ma kolek i nie wysypuje go nic jak zjadasz nabiał i słodycze to kup Nan, jest chyba najtańszy, ale słyszałam,że bebilon jest lepszy, my jesteśmy właśnie na bebilonie (z polecenia lekarki). A starsza na około pół tygodnia, zależy jaki dzidzia ma apetyt i czy mocno ulewa

Gość ej powiedz
a ja nie zabiore to co??? :D w aptece tez mozna pytac o cene. farmaceuci nie gryza :P

Gość anka254
dzięki wam za dobre rady widze że mnie rozumiecie a ci co są wredni i piszą głupie uwagi niech może sami sprubują mieć dzieci i kamić jak ja to koszmar i walcie sie ze sowimi wrednymi uwagami mam je w du***

Gość kocurekkk23
dajcie spokoj nie ot o bylo pytanie a tu juz wszyscy jada po autorce ze źle robi i jaka nie dobra :( a odpowiedzi na pytanie prawie brak....a ja bede karmic jak bedzie mi z tym dobrze i piersi bede miala ok a jak nie to nie i tyle nie widze powodu zeby kogos mieszac z blotem kazdy ma wybor

Gość ej powiedz
gatki w kwiatki>>> dzis wyjatkowo sie zgadzamy :D Pozdrawiam.

ojeju ja tez mialam powodz w cyckach i jakos przyzylam i bardzo sie z tego ciesze,bo przynajmniej kasy na modyfikoane nie musialam wydawac.. pomysl logiznie a poza tym jak gdzies wyjdziesz i ci dziecko bedzie chcialo jesc to masz od razu doslownie pod reka nie mowiac juz,ze w noc nie trzeba robic tylko przystawic i gotowe...

Gość bershkaa
ja piernicze, średniowiecze! nie czytaj tych głupot! jak nie chcesz karmić to nie karm nic nikomu do tego! mleczka sa rozne ale Nan i Bebiko kosztują ok 12zł za 350g zalezy jak duzo je dziecko moze starczyć na 3-4 dni

Gość pytająca mamusia
ja wkładkami Pigeon i Avent mogłam sie co najwyżej podetrzeć :)

a ja proponują wkładnki Aventu, takie plastikowe muszle. Też miałam tyle mleka, że pułk mogłabym wykarmić- ale akurta byłam szczęśliwa, że nie mam dylematów jak, np. moja koleżanka, która zamartiwała się, czy aby ma wystarczająco pokarmu :) Przeszło mi jak córeczka skończyła miesiac- wszystko się unormowało. Ale skoro nie chcesz już karmić to z tego, co słyszałam po Nanie często są zaparcia ( ma więcej żelaza), dużo znajomych stosuje Bebiko i sobie chwalą- no i podobno cenowo też OK.

Gość anka to jaaa
myślał by kto że tu same cycodajne p..i..z..d..y