Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_mama_1234

Co myślicie o imieniu Dawid?? Strasznie mi sie podoba, a maż nie chce..

Polecane posty

Gość njuy
wiem wiem kciukiem :-) To własnie rzecz gustu :-) Ale wiecie co , wydaje mi się ,ze dla chłopca trudniej wybrac imie

no właśnie nie, dla mnie gorzej by było dla dziewczynki, choc mam kilka imion, ktore mi sie podobaja. Hubert, absolutnie nie. Ale Aleksander lub Aleks (bez x) bardzoo ladnie Damian i Kryspin tez nie:O Ale miłosz tak:)

Nie chcę nikogo urazić, ale mam podobne zdanie jak ktoś z 2 wypowiedzi ;) Żydowskie imię...

Gość njuy
własnie jak pisałam Alex to nie wiedziałam czy napisac przez x czy ks , a potem wbiłam i post poszedł Co do Aleksandra to wydaje sie stare? Mnie to imie od zawsze się podobało :-),ale nie wiem jak jest odbierane przez innych

dużo jest żydowskich imion...począwszy od Marii

no ja wole wersje Aleks:) Maria zydowskie? no może, to ja też mam żydowskie imie. Miło mi, Maria jestem:)

Kciukiem----------:D przecież Matka Boska była żydówką ;) ciesz sie ,że masz świete imię:)

Gość njuy
moim zdaniem to głupota z tymi imionami zydowskimi Wiele imion na całym siwecie brzmi tak sama lub bardo podobnie Co do tego Dawida to ja własnie słyszałam ze zydowskie ,ale czego sie tak tego uczepili

no ja sie ciesze, uwielbiam swoje imię:D:D:D idealnie pasuje do mnie swiete imię:classic_cool::P

Gość njuy
sprawdzałam w znaczeniu imion i Dawid to imię pochodzenia hebrajskiego ,ale podobnie jak wiele ,wiele innych imion np Ewa, Adam , Gabriela ,a nawet MAJA :-) Tych imion jest bardzo duzo , nie sposób wszystkich wymienic i sa bardzo w P{olsce popularne od wielu , wielu lat , niejtóre brzmią staroświecko, niektóre normalnie , a wszyscy i tak uczepili się Dawidka Dziewczyny napiszcie mi jeszcze o tym Aleksandrze, jak wam się kojarzy ?

Gość njuy
sorki jeszcze raz za literówki , ale coś mam nie tak z klawiatura i za szybko pisze ( a potem nie sprawdzam )

Aleksander kojarzy mi się tylko z Kwaśniewskim. Dawid - ładne imię Ja chciałam dać synkowi Gabriel (najcudniejsze imie na świecie) ale wyszła córeczka i jest Gabriela :)

Gość njuy
z Kwasniewskim :-D

jest dużo, ale może dlatego jej mąż nie chce tego imienia ;) Pytała, to się odpowiada każdy podejrzewam za siebie ;) a co do imienia, to sama się jeszcze nad tym zastanawiam, dla córki mam, ale dla synka nie :P jakoś nie zapadło, nie spodobało mi się dotychczas żadne za specjalnie :P Ale moze skoro nie Dawid, to Daniel - Dominik

sistrzeniec mojego meza ma tak na imie (ma 18miesiecy) i jest bardzo fajne . tez mi sie na poczatku nie podobalo ale teraz... na malego wolamy Dawiś - jest uroczy

Aleksander(Olek) najbardzije mi sie koajrzy z braciszkiem mojej kolezanki. Maly ma teraz chyba ze 4 latka i idealnie do niego pasuje, fajny brzdac w ogole z niego