Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zZAaaaałamana

Mam 18 lat i boje się że jestem w ciąży poraz 2

Polecane posty

Gość zZAaaaałamana

Tak jak w temacie mam 18 lat i boję się że mogę być w ciąży po raz 2 Ponad pół roku temu poroniłam bardzo to z chłopakiem przeżyliśmy ja do tej pory nie umiem się jeszcze do końca po tym wszystkim pozbierać chłopak wręcz przeciwnie on chyba chce mieć ze mną drugie maleństwo ponieważ w ogóle nie uważa i nie chce się zabezpieczać Ostatnio rozmawialiśmy i powiedział mi że chce mieć ze mną drugie dziecko ale nie teraz tylko później Wczoraj mówiłam mu że nie możemy tego robić w ogóle mnie nie słuchał tylko chciał to robić na siłę i bez zabezpieczenia i uległam :( z obliczeń kalendarzyków w sieci miałam w jednym dni płodne w drugim nie płodne już zgłupiałam :( Nie wyobrażam sobie być znowu w ciąży :( Chamskie i złośliwe komentarze możecie sobie darować no chyba że chcecie mi bardziej dokopać ale mam nadzieje że nie :( przepraszam że tak bez kropek i przecinków bo klawiatura mi świruje

Gość o kuuurczeeee
strasznie młodziutka jesteś. I już tyle przeżyłaś... :( strata dziecka... :( doskonale cię rozumiem ja miałam też 18 jak poroniłam... :( i po roku zaszłam znowu w ciąże i urodziłam zdrowego synka który ma teraz 7 lat.

Gość zZAaaaałamana
up

Gość fsdfsdf
chyba wiesz skąd się biorą dzieci?

Po prostu bierz tabletki. On "chce to robić na siłę"? Tzn. że chce Cię zgwałcić? Bo właśnie to taki zwrot oznacza. Piszesz że ulegasz- nie ulegaj. To jest szantaż emocjonalny. Nie ma prawa decydować za Was oboje. Nie zgadzaj się na to, a jeśli faktycznie robi to na siłę, zerwij związek jak najszybciej bo to już jest gwałt i to jest chore. Zakładam że mieszkacie oboje z rodzicami, nie pracujecie, uczycie się- to nie jest dobry moment na zakładanie rodziny. Ty to rozumiesz, jemu wytłumacz ile kosztuje utrzymanie dziecka- i Ciebie jeśli zostaniesz z dzieckiem w domu i nie będziesz pracować, i dodatkowo niania/żłobek kiedy będziesz chciała dokończyć naukę, i do tego wynajem mieszkania... Dalej się będzie czuł na siłach? Jeszcze inna sprawa- czasem pół roku po poronieniu jest za wcześnie na ciążę, zależy jak ono przebiegło, pogadaj z lekarzem. Koniecznie pomyśl o tabletkach czy innym zabezpieczeniu. I przykro mi z powodu waszej straty dziecka.

przykre... psychicznie jeszcze nie doszlas do siebie po stracie jednego.. porozmawiaj z nim na powaznie i wyjasnij mu to.bardzo dobrze,ze chce miec z toba drugie,ale musi znac twoje uczucia... skoro okaze sie,ze jednak jestes.. to bedzie musial byc dla ciebie wsparciem,z "pozegnaniem" pierwszego bebe i powitaniem drugiego...

Gość zZAaaaałamana
Nie my nie mieszkamy razem

dziewczyno jeśli robiłaś to wbrew swojej woli to on ciebie po prostu zgwałcił.... uciekaj od niego a po drugie jeszcze jesteś za młoda na seks skoro obawiasz się ciąży

Gość zZAaaaałamana
Mieszkamy osobno On ze swoimi rodzicami Ja ze swoimi Jeśli się okaże że jestem znowu w ciąży ja się kompletnie załamie boję się tego że będzie znowu to samo czyli że znowu poronię (nie poroniłam tylko okazało się że ciąża obumarła i miałam łyżeczkowanie) nie chcę przechodzić znowu tego samego :( Najgorsze jest to że nie robiłam żadnych badań dlaczego tak się stało że ono umarło

jejku:(..musisz z nim pogadac na powaznie i powiedziec to,co tu piszesz. nie no,on musi sie liczyc z twoimi uczuciami (odczuciami...) w koncu swoje przeszlas...

Gość zZAaaaałamana
On już szkołę skończył ma 22 lata Rozmawialiśmy już na ten temat nie raz

ohhh skarbie- skoro tak to... ma twoje uczucia w dupie...

Gość alkaklakl
ona 18 on 22 i chyba druga ciaza. nie mieszkają razem,. ona nie chce seksu ale on ja namiawia i jednak ona sie zgadza. czy to jakas patologia????? kobieto. nie chcesz seksu to nie, a jelsi to moze byscie sie zabezpieczali. ludzie!

jak chce miec z toba drugie dziecko-za jakis czas-jak powiedzial no to ok.. skoro nie teraz to niech zaklada gumke.. jezeli nie chce -to sie postaw.. zaprzecza sobie a ty juz i tak mialas stresy

sweet89 -> moim zdaniem to patologiczny związek i powinien się już zakończyć bo inaczej ta dziewczyna zmarnuje sobie życie

Gość tylko pogratulowac
i czego sie boisz?skoro sie bzykasz i bylas raz w ciazy to wiesz czym to pachnie.Myslalas ze drugi raz nie wpadniesz?trzebabylo sie uczyc na bledach a nie teraz sie tu bac kolejnej ciazy.Chcialas to masz i tyle:)

Gość o kuuurczeeee
ale jak ona moze sie z nim rozstac jak moze byc teraz w ciazy ? Biedna dziewczyna :(

Gość o kuuurczeeee
Boi się tego że poroni kolejny raz... i będzie musiała przechodzić to wszystko znowu przecież napisała wyraźnie.

Gość o kuuurczeeee
dlaczego uważasz ze nie będzie dla niej wsparciem ?

Gość misiaczek21
Hej nie panikujecie tak. Ja też poroniłam w wieku 18 lat, to była wpadka, ale bardzo cieszyliśmy się z chłopakiem. Teraz mam 21 jestem od dwóch lat szczęśliwą mężatką i mam półtora roczną córeczkę. Dasz rade wychować dziecko. Jedyny problem to Twój chłopak, bo czy on się na ojca nadaje? Jęśli tak to czego się boisz? A ludzie z tym gwałtem to przesada. Przecież ona mu uległą czyli w sumie się zgodziła, gdyby krzyczała że nie chce i wyrywała się to by był gwałt, a tak ją po prostu przekonał.

Gość zZAaaaałamana
Ja myślę że na ojca się nadaję Boję się tego tak jak już mówiłam że znowu poronię nie przeżyję tego I nie wiem dlaczego ono umarło misiaczek21 - ty poroniłaś samoistnie ? czy miałaś zabieg ? tak jak ja ?

Gość o kuuurczeeee
może nie stosuje antykoncepcji dlatego że ją bardzo kocha ? i chce z nią na prawdę mieć to dziecko ? stworzyć z nią rodzinę mimo tak młodego wieku Już sama nie wiem...

Gość misiaczek21
Ciąża obumarła w 9 tygodniu. Uśpili mnie i zrobili łyżeczkowanie to chyba tak jak Ty. Powiedzieli że z różnych przyczyn mogło do tego dojść i też się cholernie bałam w drugiej ciąży że poronie, ale wszystko było dobrze. jest zdrowa i śliczna . Zresztą zrób test pódź do lekarza i jak będziesz pewna że jesteś w ciąży to wtedy możesz się martwić. Chodź uwierz mi że napewno będziesz szczęśliwa z tego powodu.

Gość zZAaaaałamana
Tak właśnie tak samo i też obumarła w 9 tyg. ciąży. I po jakim czasie zaszłaś znowu w ciążę?