Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dolo

chudne !! :(

Polecane posty

Gość dolo

witam wszystkich. mam ostatnio problem z moją wagą... mam 20 lat 157 cm wzrostu. od 2003 roku zawsze moja waga była mniej więcej równa 43-46 kg... nie miałam ani mnie ani więcej tego przedziału... ostatnio zauważyłam że coraz więcej moich ubrań jest na mnie za szerokie... weszłam na wagę i szok... 40 kg :( ( mój biust też zmalał(ostatnio kupiłam biustonosz 80A) czemu chudnę? jaka może być przyczyna tego? jakie powinnam badania zrobić??

Gość rrgrgrggrrggrrgrgrg
a jesz duzo? ja tez kiedys bylam bardzo chuda i chcialam przytyc i jadlam non stop wieczorami podjadalam slodycze

Idź do lekarza koniecznie, a on Ci zleci odpowiednie badania. Przyczyn może być milion i tutaj nikt Cię nie zdiagnozuje.

Gość dolo
jem tak jak zawsze... tzn od czasu jak zauważyłam że chudnę jem więcej i częściej to nic nie daje. z tarczycą raczej nie mam problemów, a przynajmniej nic nie zauważyłam..

Gość różne mogą byc przyczyny
np nadczynność tarczycy, spadek łaknienia spowodowany np wysokim poziomem insuliny w organizmie, zbyt dużo stresu lub wysiłku fizycznego, pasożyty, przyspieszona przemiana materii. radzę wybrać się do lekarza i powiedzieć mu o twoim trybie życia itd. Możesz go też poprosić o lek na pasozyty czesto bierze się go profilaktycznie i nie jest szkodliwy dla organizmu jak np antybiotyki

poza tym w grę mogą jeszcze wchodzić zmiany hormonalne , lub odwodnienie. nagły spadek masy ciała może też być objawem poważnych chorób ,ale najpierw trzeba wykluczyć te najczęstsze przyczyny

Gość hdhjf
taka chuda jesteś i masz 80 pod biustem?

Gość dolo
taki kupiłam biustonosz... zawsze kupuje 75 albo 80 zmiany hormonalne... a to może być groźne?? miałam też problem z okresem(stwierdziłam że przez to że chuda jestem) ostatnio miałam 17 marca i dostałam dopiero parę dni temu okres...

poziom hormonów zwykle da się uregulować poprzez branie leków , nie jest to groźne ,ale dość uciążliwe bo jeżeli osoba ma skłonności do zmian hormonalnych to musi brac leki czesto przez wiele lat. Są przypadki kiedy te zmiany są spowodowane guzkiem uciskającym nerw w mózgu ,ale są na tyle rzadkie ,że narazie nie należy tego brac pod uwagę. Przy tak niskiej wadze możliwe ,że okres mógł stac się nieregularny

Gość dolo
jutro mam zamiar iść do lekarza.. zaczynam się już bać.... a.. ciocia mi zaproponowała żebym wypiła piwo (nie wiem na co to jest dobre... jeszcze ja nie lubię piwa) ona stwierdziła że to może mi pomóc

oprócz tego, zę do lekarza, to dobierz sobie odpowiedni stanik. nie ma bata żebyś przy takiej wadze miała aż tyle w obwodzie (80 to ok. 85 cm. pod biustem-naprawdę dużo)

Gość dolo
tasiemiec??:/ no na metce mam rozmiar 80A....

tak tasiemiec jest możliwy, bo masz o dobre 10 kilo za małą wagę ciała gdyż on zjada to co ty powinnaś

zmierz się dokładnie (pod biustem bardzo ciasno, w biuście- luźno) http://bra-fitter.prv.pl/ co do chudnięcia- zdrowe to nie jest, jakas przyczyna musi być. może sie okazać, że zaleczysz to tabletkami wiec bez paniki. tylko idź do lekarza.

Gość dolo
;(

Gość jak chcesz przyty,ć to
przede wszystkim pij dużo mleka i jedz dużo mlecznych produktów , twarogów ,serków. ja kiedys tego nie jadłam i bylam chudsza niż jestem a jak zaczęłam jeśc przytylam

Gość dolo
wyszło mi że powinnam mieć rozmiar 70 lub 75 (w takim razie dziwny był rozmiar tego nowego biustonosza...)

Gość dolo
ja pije mleko przynajmniej 3 razy dziennie... ok 1 l mleka na dzień...

Gość jiohj
przede wszystkim pij dużo mleka i jedz dużo mlecznych produktów , twarogów ,serków Ale bzdury:O:O Odpowiedz sobie na pytanie czy na pewno duzo jesz. Mam kolezanke, ktora zje na kolacje kawalek chleba i gada jak to sie najadla:O Chcesz przytyc to zacznij jesc duzo weglowodanow, a nie nabialu. Banany, ziemniaki, makarony, chleb itp. Szczerze mowiac nie wierze, ze mozna duzo jesc i jeszcze chudnac:O Najprostsza rzecza na swiecie jest przytycie...

Gość dolo
mniej więcej tak jem: śniadanie : 3 kromki chleba z margaryną, wędliną lub serem lub jajkiem do tego herbata albo mleko za ok 2 godz jem np ryż z mlekiem później obiad: talerz zupy i ziemniaki z czymś za godz góra 2 muszę zrobić coś do jedzenia bo głodna jestem... wieczorem to albo znowu mleko z ryżem (zależy czy chce mi się gotować ryż) a jak nie to 3 kanapki z czymś tam... jak siedzę dłużej wieczorem to jeszcze muszę sobie pojeść między czasie jakieś ciastka, albo owoce a przynajmniej jogurt.. a zaraz idę gotować pierś z kurczaka i zjem z ryżem(a mogę wszystko zjeść z ryżem;P)

Gość dolo
:(

Gość odnoszę wrażenie, iż
masz 40 kg i pod biustem masz 80 cm?? jakim cudem??? Ja mam 20 kg wiecej przy wzroscie 165 i mam 75 pod biustem.

Gość dolo
ja chyba zrobie zdjęcie metki tego stanika!! ja mam mniejszy obwód pod biustem!! mierzyłam sobie wcześniej i mam niecałe70...

Gość dolo
dzięki za odpowiedzi do mojego pytania:) pozdrawiam:)

Gość dolo
zrobiłam przeróżne badania i wszystko wyszło dobrze...