Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TaraKara

Lęk przed dziećmi i ciążą

Polecane posty

Gość TaraKara

Chciałam się zapisać do psychologa, ale niestety powiedział, że nie jest to konieczne [bo dzieci nie mam i w ciąży, mam nadzieję, nie jestem] więc refundowane nie będzie. Bardzo boję się dzieci :( Takich mniej wiecej do 3-4 roku życia, kluch, śliniąych się, nierozumiejących co się do nich mówi... Jak wchodzi matka z takim bobasem zaczynam się pocić, serce mnie boli, czasami robi mi się nie dobrze, raz zwymiotowałam na ulicy. O ciąży nie wspomnę - wystarczy żże mnie brzuch rozboli to lecę po 5 testów ciążowych i robię codziennie przez kilka dni [7 dni od ostatniego stosunku], jak raz wyszedł z dwoma kreseczkami wylądowałam na pogotowiu. Biorę tabletki, używam prezerwatyw, no ale się boję. Czy jakoś można z tym walczyć? Stres mnie dobija, zwłaszcza jak się zaczyna sezon spacerów z dziećmi. Mam 28 lat, mniej więcej od kiedy mam 11-12 lat mam to. A moje koleżanki co poniektóre już matkują,...

Gość elemele....
hej a wiesz dokladnie jakiego rodzaju lęk to jest? przed odpowiedzialnoscia ,kontaktem z niemowlakiem samym w sobie itp...

Gość elemele....
wiesz co . a moze jak bylas mala cos sie wydarzylo czego nie pamietasz albo ktos wmowil ci ,ze jestes/bedziesz zlą matka? moze nie doslownie ale np.slyszalas ,ze sie do niczego nie nadajesz. to forma fobi zwana tokofobia.