Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariankas

Wysokie tętno płodu

Polecane posty

Gość mariankas

Dzisiaj rana bylam na badaniu NST i lekarz kontrolujący powiedział że dziecko ma za wysokie tętno. Kazał mi się zgłosić dziś wieczorem na powtórne badanie. Myślicie że to coś strasznego?? Czemu może się tak dziać czy to mogło spowodować ze wziełam czosnek w tabletkach?? Pomóżcie bo zaczynam się martwic

Gość gryczka
A nie denerwowałaś się podczas badania? Wówczas tętno płodu też wzrasta.

Gość mariankas
no włąśnie z tego wszystkiego to zapomnialam a teraz głupio mi trochę zadzwonic i zapytaćbo może to nic wspólnego

Gość mariankas
nie denerwowałam się, miałam już robione je kilka razy więc nawet nie mialam się czym stresowac.

Gość ale nikt tutaj...
czyli na ktg?? tak?? a tetno dokaldnie jakie bylo??

Gość njuy
ja sie znam co do czosnku to włąsnie nie jestem pewna czy podnosi czy obniza ciśnienie krwi Ale chyba obniza Najlepiej nie zazywaj czosnku w tabletkach , a naturalny, ale ten tez nie jest chyba za dobry w ciazy Cos o tym czosnku słyszałam ,ale nie pametam Moze to tylko chwilowe podniesienie się tetna

Gość mariankas
A myślicie że to może być początek porodu??? Kurcze tak się zastanawiam bo jestem w 37 tyg. ciąży a lekarz mi mówił ze mogę wczśniej urodzić......

u mnie czasami na ktg jak maly strasznie sie wiercil to tetno 180....ale jak sobie odpoczywal to 140 ale lekarz nic nie mowil

Gość njuy
przepraszam , chciałam napisać : " ja sie nie znam "

Gość mariankas
wziełam ten czosnek bo urosło mi bardzo duże zimno na wargach a nie chciałam żeby mi śmierdziało z ust.

Gość njuy
sonomedica,a co to jest to usg przeplywów?

też, na jednym badaniu lekarz zarejestrował zbyt wysokie tętno płodu, przyznałam się do wypicia kawy powiedział że nie ma to wpływu na tętno więc pewnie czosnek tez nie ma wpływu na płód, w każdym razie podczas następnego badanka tętno małego było już w normie.

Gość mariankas
miałm przepływy robione w piątek i wszytsko wyszło ok.No i teraz to dopiero się matrwie.

Gość sonomedica
Usg przepływowe to takie, na którym się sprawdza, oprócz zwykłych pomiarów, czy dziecko jest prawidłowo odżywiane i dotleniane w macicy przez łożysko. Jest to usg, gdzie sprawdza się czy łożysko prawidłowo spełnia swoją funkcję.

Gość njuy
acha, ok dzięki :-) A w którym miesiącu się go robi ? I czy to badanie jest standardowe?

Gość mariankas
no to teraz mnie nastraszyłąś. Ponieważ wląśnie lekarz stwierdził wcześniej zwapnienie lożyska. No i teraz się zaczynam bać ze już przestalo spełniać swoją role. Myślicie ze od piątku by się pogorszyło??

CZOSNEK obniża ciśnienie,a nie podwyższa,na pewno nie zaszkodziłaś. A tętno być może przy następnym badaniu okaże się całkiem normalne, nie martw się na zapas.Moje maleństwo ma cały czas podwyższone bo biorę Fenoterol.

Gość mariankas
kurcze jak obniżyłam to ciśnienie a było jeszcze większe to coś może się stać jak juz nie weznę tego czosnku.

Gość gość
Dziewczyny prosze o pomoc!!! U mnie na USG w 12t6d tetno dziecka wyszlo 117