Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyzul

benefiy w LONDYNIE POMOZCIE

Polecane posty

Gość zyzul

Gość zyzul
witam w rym roku zamierzamy z mezem i dziecmi wyjechac do londynu ...pomozcie misie polapac w benefitach... na dzieci na dom...

Gość utyna
Na lotnisku sa specjalne punkty dla Polakow i tam od razu daja kase dla przyjezdzajacych.A potem juz z gorki, daja na wszystko-na dom,na dzieci,na wakacje,na psy i koty.

Gość opalam sie w ogrodku
a to super, bo mam 2 koty :):):) nie wiedzialam ze jest na to benefit. a czy majac 2 koty mozna sie starac o mieszkanie z councilu czy trzeba miec ich wiecej? bo jestem sklonna zaadoptowac jeszcze kilka jakby co :D

Gość provokejszyn jak nic
z tego co wiem to im wiecej masz kotow tym wiekszy dom dostaniesz,ale 2 koty spoko wystarcza.... ale jakby chociaz jeden z nich byl w ciazy to dom mozesz odstac bardzo szybko.

Gość zyzul
do utyna-- a czy moze sie orientujesz czy te punkty sa na kazdym lotnisku ? bo ja lece do luton, pododbno to jest male lotnisko, wiec moze ich nie bedzie? rozumiem ,ze skoro te punkty sa tylko dla Polakow to pracuja tam tylko Polacy bo ja angielskiego to w ogole nie znam...

Gość kuba rozpierduwacz
tak pracuja tam tylko polacy, przewaznie z bialego stoku i sokolki, swojskie chlopaki, zalatwia ci wszystkie beneficiki od razu, nie masz co sie przejmowac kochaniutka, na start dostaneisz tez samochod, no moze nie bedzie to odrazu bmw, ale mysle, ze jakies audi lub vauxhall cie zadolowi na start, co do kotow to ja mialem szczescie bo mi sie kotka juz w samolocie okocila, wiec jak tylko wyladowalem na luton moi wspaniali przyjaciele rodacy skontaktowali mnie zlokalnym councilem i dostalem piekny 5 pokojowy domek z ogrodkiem na hampstead heath...no bajka! tak wiec pakuj manatki i przybywaj! czekamy na ciebei z otwartymi rekami ( i pakietem benfitow na start)

Gość zyzul
dziekuje za pomoc, bardzo podtrzymaliscie mnie na duchu!!!! posiadanie samochodu to bylby szczyt moich marzen ,bo wiadomo z samochodem to o wiele latwiej sie zyje,tylko ze ja nie mam prawo jazdy .... .czy ktos moglby mi pomoc je zalatwic , czy ze wzgleu na to ze bede na zasilkach to np.dostane jakies lekcje za darmo czy obniza mi koszt testu czy cos takiego. bo wiecei z dziecmi tluc sie po autobusach jest ciezko......

DZIEWCZYNO ZEJDZ NA ZIEMIE CZY TY TO WSZYSTKO BIERZESZ NA POWAZNIE CO INNI PISZĄ ?? ILE TY MASZ LAT??ZE W TAKI KIT WIERZYSZ EHHH

kuba no tobie to sie udalo chlopie, zazdroszcze. moje kotki sa niestety sterylizowane, chyba pojde i wezme ze schroniska jakas kotke w ciazy. w sumie lubie takie maluchy a przeciez jak dostane ten domek z 5 pokojami to przeciez wszystkie sie pomieszcza. a nie wiesz czy mozna sie ubiegac o jakies bony na mleko i karme? pytam bo moja znajoma dostawala vouchery na mleko jak miala 2 dzieci a skoro ja bede miec koty to chyba logiczne ze potrzebuje duzo mleka :) juz sie tak napalilam na ten domek, kurcze ide szukac formy online bo mam za daleko do Luton. z tego co wiem jak jestes na zasilku to masz za darmo dentyste i opieke lekarska (ty do konca zycia i dzieci do 18 roku zycia, potem one musza sie skladac o osobne benefity) poza tym dostajesz vouchery na mleko i slodycze dla dzieci a dla siebie raz w miesiacu fryzjera. bedac na zasilku masz darmowe kursy i nie placisz za college, czyli mozesz zrobic prawko, kurs fryzjerski, kosmetyczki itp itd za darmoche a potem na flatach mozesz malowac laski za 40 funtow od glowy i kleic im tipsy, a wiadomo wiekszosc Polek lubi szary blond i frencha wiec szybko opanujesz te umiejetnosci a kasa leci good luck anyway, ja ide szukac formy na zasilek dla moich kochanych koteczkow :)

Gość prawdziwa zalozycielka tematu
wiecie co nie wiem ko sie podemnie dodszyl ale ...ja pytałam powaznie:( niestety same dzieci tu wchodza...

Gość kiszyla
Po pierwsze takich tematow jest mnostwo. Po drugie, nie dziw sie ludziom :D jeszcze nie przyjechalas a juz o benefity pytasz. Nie o prace, nie o zarobek tylko o zasilki.

wiesz kochana sama prezentujesz poziom umyslowy dziecka i dziwisz sie odpowiedziom. nie masz perspektyw w kraju a mimo to masz 2 dzieci. teraz zamiast pytac o prace itp juz planujesz przyjechac i od progu (albo wczesniej) zerowac na systemie opieki panstwowej. wstyd mi za takie osoby jak ty. i nie tlumacz sie trudna sytuacja, bo wszyscy ktorzy tu przyjechali mieli trudna sytuacje w kraju, tyle ze wiekszosc myslala o przyszlosci, miala troche ambicji, znalazla prace i prowadzi normalne zycie. a ty startujesz od razu z poziomu pasozyta. sorry....

Gość pije kawe dołczy ktoś
Bzdura totalna dzieci jej tu wchodzą ,lepszej bajki nie mogła wymyslec . Chyba ,że jedziesz po benifity a dzieci masz juz dorosłe ,bo wydaje mi sie że dziecko 7 czy 10 letnie nie napisąło by tak .Normalnie idiotke z siebie robisz kobieto !!!!

Czytaj dziewczyno forum uwaznie to sie wszystkiego dowesz . Napewno trzeba tam pracowac rok czasu zeby cokolwiek otrzymać na dzieci ...za piekny usmiech nic nie dają ..;)

Gość upppppppppppppppppppppp
trzeba rok czasu pracowac? nasrane masz we lbie chyba. child benefit dostaje sie bez wzgledu na to czy masz prace czy nie. child tax credit tez. to sie nalezy kazdemu rodzicowi. moze sie starac o to jak tylko ma nin. widac lubicie ludzi w blad wprowadzac.

Gość ale z tych 2 raczej na zycie
jej nie starczy :P zeby dostac zasilek dla bezrobotnych trzeba najpierw rok pracowac i do tego byc zarejestrowanym przez rok w ramach WRS. kolega pracowal 2 lata legalnie, stracil prace, poszedl po zasilek a tam powiedzieli mu ze sorry ale nie mial WRS. to bylo 3 lata temu nie wiem jak jest teraz. poza tym zeby miec NIN trzeba pracowac, albo chociaz miec potwierdzenie ze sie aktywnie szuka pracy. z progu sie go nie dostanie. skoro jestes taka pomocna to napisz autorce od razu ile kasy wyciagnie z tych dwoch zeby potem nie plakala pod mostem bo okaze sie ze ledwo starczy jej na chleb i mleko :P

Gość ferdyjka
A jeszcze na dom ;-) chce kase. To juz musi biedaczka pracowac :D