Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jcbv xjbc jxbjvb cjz

do mam 4 -6 miesiecznych maluchów

Polecane posty

Gość jcbv xjbc jxbjvb cjz

Witam, jestem mamą synka który skończył 4 miesiace. Jest karmiony sztucznie butelką. Próbuję po mału wprowadzać mu soczki, kaszki itd. Chciałam sie zapytać jak powinien wyglądać dzień karmienia takiego dziecka. Co ile powinien jeść? Na Bebiko jest napisane ze powinien jeść mleko 4 razy tylko, a co do jedzenia oprócz tego ? Jak wy to rozwiązujecie itd? I jeszcze jedno, smoczki uzywam z AVENTA, są one do 6 miesiaca a co potem ? Niekapki ? Proszę o porady doświadczonych lub zorientowanych mam. Jak wyglada wasz dzień jedzeniowo-żywieniowy?

Gość sonomedica
9 - mleko z dodatkiem kaszki ( na 180 mleka dodaję 4 miarki) 11 - deser w postaci owoca ( zjada wszystkie po 4 miesiącu) 13 - zupka ( warzywa z dodatkiem mięsa i kaszy manny) 17 - mleko ok. 21 - mleko z dodatkiem kaszki smakowej lub kleiku ryżowego ok. 4 rano - mleko Mały ma 5,5 miesiąca. Dopiero w 5 miesiącu wprowadziłam mu kaszę mannę i mięso. Wcześniej jadł to samo, tylko bez tych dwóch składników. W między czasie podaję picie, którego pić nie chce:(

Gość sonomedica
Jeżeli chodzi o avent, to używam tej butelki do picia. Jak na razie smoczek do 6 miesiąca wystarcza.

Gość fdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfd
tez jestem ciekawa innych opinii mam

Mój malec skończył 5 miesięcy. Między 6-7 rano dostaje mleko z dodatkiem kaszki - 180ml. Około 10 samo mleko - 180ml. O 13 zupkę - warzywa z ryżem i rybą lub kurczakiem. Około 16-17 mleko z kaszką, później deserek - jakieś owoce. O 20 kaszka ryżowo- kukurydziana i śpi do samego rana :)

Zapomniałam - w między czasie podaje mu do picia soczki lub herbatki :)

Gość saleminka8
ja nie trzymam się sztywno godzin karmienia snaidanko jest na ogół wtedy kiedy synek zgłodnieje,więc 7-8 potem róznie,w zależnosci od tego o której syn śpi,do obiadku otrzymuje deserek i herbatka lub soczek,obiadek około 13-15 (kaszka zazwyczaj 260ml)i zazwyczaj je jak się obudzi,bo codziennie ma drzemkę przed obiadem,potem jakieś 3 godz po obiadku znowu je (mleko) potemm już soczki,herbatki,jakiś jogurcik,kolacyjka o 20:00 260-280ml i sen

Gość vgvgvgvgvvgvgvgvgvgvgvgvgvg
mój syn jest duży, bo ma 4,5 miesiaca i waży 8200. Czy dobrze go karmie? ok 6 mleko modyfikowane ok 150 ok 9 kaszka na mleku modyfikowanym ok 12 mleko 0k 15 mleko ok18 kaszka na noc i koniec, czasem zje pół słoiczka deseru jakiegoś - owoc