Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoś nn

może ktoś miał podobnie?

Polecane posty

Gość ktoś nn

pisałam w dyskusji ogólnej ale lepiej napisze to tutaj: parę miesięcy temu zaczęłam mieć problem z okresem a raczej jego brakiem. oczywiście poszłam do ginekologa, przepisał mi na początek luteine na wywołanie okresu, dostałam miesiaczke i myślałam ze mój problem znikł, jednak w następnym miesiacu juz nie dostalam, znowu poszłam do ginekologa, tym razem kazał mi przez trzy miesiace brac tą luteine. w kazdym miesiacu jak ją brałam dostawałam okresu. chciałam jeszcze napisać ze po zakonczeniu tych trzech cykli miałam usg dopochwowe które wyszło prawidłowo. jednak teraz znow nie dostaje okresu co mi moze byc?? w najblizszych dniach nie moge pojsc do ginekologa, jeśli ktoś wie o co może chodzić lub był w takiej sytuacji niech napisze dodam ze nie jestem w ciąży.

Gość jakas taka ja
Witam ja miałam podobnie. Moje cykle trwały od jakiegos czasu po 60 dni. Tez brałam luteine. Niestety moje usg wykazało ze mam policystyczne jajniki. Ciesz sie ze twoje wyszło ok. Powinnas zrobic przedewszystkim badania hormonalne. Takie objawy jak twoje moze powodowac zbyt wysoki poziom prolaktyny lub zbyt niski progesteron. Porozmawiaj z lekarzem i poczekaj co bedzie dalej

Gość ktoś nn
przed braniem luteiny miałam robione usg, i wyszło na nim ze mam małe torbiele, jednak po tych trzech cyklach ginekolog mi powiedziała po badaniu ze się zmniejszyło wszystko i jest już dobrze... teraz to juz sama nie wiem, pójdę do innej ginekolog. powiedz mi czy długo się leczyłaś i czy teraz już mam regularnie ?

Gość jakas taka ja
Choroba która u mnie stwierdzona nie da sie wyleczyc, Zespół policystycznych jajników ( PCO ) mozna jedynie zaleczac stujac pigułki antykoncepcyjne. A odstawia sie je tylko wtedy kiedy chce sie zajsc w ciąze i trzeba z tego co mi wiadomo jakos specjalnie tym jajnikom pomóc zeby doszło do jajeczkowania. Teraz biore cilest

Gość ktoś nn
no to nie ciekawie :( powiedz mi jeszcze proszę czy oprócz tego że miałas nieregularne miesiączki miałaś jeszcze jakieś oznaki tej choroby ?

Gość jakas taka ja
Nie nie miałam innych objawów. Ale ty sie nie martw, bo gdybys miała to samo to lekarz odrazu by to zauwazył na usg

Gość ktoś nn
Dzięki za odpowiedź, chociaż jedna osoba odpisała. trzymam kciuki za Ciebie zebyś w przyszłości gdy będziesz chciała urodziła ślicznego dzidziusia :) mam nadzieje ze jeszcze napiszecie dziewczyny jeśli miałyscie podobnie..

Gość jakas taka ja
bardzo ci dziekuje. Pamietaj ze na długisc cyklu ma wpływ mnóstwo czynników ( stres, klimat, tryb zycia, nawet zwykłe przeziebienie)

no to trzeba zrobić badania hormonalne. Co za lekarz zmiast przepisywać Ci taluteinę powinien zlecić Ci wykonanie badań. m.in prolaktyna, testosteron, hormony związane z tarczycą.