Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JoAsiekk

Krwawienie przy 2 paczce tabletek pod rząd?

Polecane posty

Gość JoAsiekk

Witajcie :) Biorę Harmonet od stycznia. Potrzebowałam teraz przesunąć okres ze względu na wyjazd na wakacje, więc stwierdziłam że wezmę 2 opakowania pod rząd. W niedzielę skończyłam brać jedno opakowanie, wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę z drugiego - dziś rano zauważyłam brunatny śluz :o Nie mam pojęcia dlaczego, jako że normalnie po wzięciu ostatniej tabletki w niedzielę krwawienie zaczynało się w nocy ze środy na czwartek lub w ogóle w czwartek. Już raz w ten sposób przesuwałam ( w marcu), i nic podobnego nie miało miejsca. Co powinnam teraz zrobić? Dokończyć to zaczęte drugie opakowanie czy je przerwać?

Na pewno nie przerywać.Plamienia zdarzają się prz łączeniu opakowań ale przeważnie pod koniec 2 opakowania.Myślę,że u Ciebie jest to związane z tym,że często to robisz.Nie powinno się tak często nie robić przerwy.Teraz weź do końca to opakowanie, a potem koniecznie przerwa.

Gość JoAsiekk
Ale czy tak szybko by organizm zareagował? Tabletki biorę na noc, więc tę pierwszą z drugiego opakowania wzięłam wczoraj ok. 23 :o W sumie chciałam się przestawić do rad mojej gin, która powiedziała że można brać 3 opakowania pod rząd... To nawet nie jest plamienie czy krwawienie, ale taki dziwny brunatny śluz :/ Wezmę do końca, w tamtym roku zrobiłam kardynalny błąd - zaczęłam krwawić w środku cyklu (chyba po 10 czy 12 tabletce), normalny okres - przestraszyłam się i przerwałam, a później właśnie do stycznia nie mogłam uregulować i był problem z antykoncepcją :(