Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babielatoooo

farbowanie włosów w ciąży - kiedy?

Polecane posty

Gość babielatoooo

jestem w 10 tyg. ciąży, kupiłam farbe goldwell i chce ufarbować włosy czy mogę?

Gość gryczka
Teoretycznie tak, jednak doradza się, żeby farbować włosy dopiero po 3 miesiącu - dla pewności. Czyli może poczekaj dla spokoju jeszcze ze 2 tygodnie.

Gość ggaabbii
Ja jestem w 14 tygodniu. Jeszcze nie farbowałam. Czekam, bo trochę się obawiam. Myslałam, że ufarbuję za tydzień lub dwa.

Gość babielatoooo
poczekam jeszcze ze 2 tyg. tez myslalam o fryzjerkach

Gość thaisse80
Ja bym na twoim miejscu zaczekala do 2 trymestru. W 1 trymestrze rozwijaja sie organy to dosc delikatny okres po co ryzykowac. moja znajoma jak byla w ciazy poszla do fryzjerki i ona tez jej powiedziala ze nie bedzie ryzykowac i farbowac wlosow-ewentualnie moze zrobic tylko pojedyncze pasemka.

pytalam sie fryzjerki i powiedziala, ze to bzdura. ze dziewczyny w ciazy pracuja do konca, farbuja, rozjasniaja i robia trwale i nie wplywa to na dziecko. to moze kiedys tak bylo jak te srodki byly bardzo chemiczne, teraz wszystkie kosmetyki do koloryzacji sa delikatne. a jak sie nadal boisz to kup farbe bez amoniaku. ja w czasie ciazy farbowalam zwyklymi farbami.

Gość sierpniówka_2010
Ja farbuje od początku ciąży. Pierwszy raz farbowałam jak jeszcze nie wiedziałam o Małym. Mój lekarz powiedział, że jak mi nie przeszkadza zapach farby to mogę jej używać.

Gość babielatoooo
farby bez amoniaku - jakiej firmy? czy to jakies ziolowe farby

zwykle chemiczne farby ktore bardzo dobrze kryja (siwe wlosy tez) tylko, ze sa lagodniejsze, szybciej sie zmywaja no i nie zawieraja amoniaku, przyznam ze stosowalam jakis czas i nie widac prawie roznicy w rezultacie miedzy ta farba a taka zwykla.

Gość gość
Ja farbowałam do 10 tygodnia ciąży (farbą Biokap) i nie zauważyłam niczego, co mogłoby zaszkodzić dziecku :)