Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiediusia

Pomóżcie!Co dzije się z moją twarzą?!

Polecane posty

Gość Fiediusia

Dziewczyny pomóżcie.Odkąd urodziłam syna(,5 roku temu) popsuła mi się cera. Używam kosmetyków garnier podstawa pielęgnacji do cery mieszanej- zel do mycia, tonic, peeling, krem na dzień. Od czasu do czasu nakładam maseczke z drożdży, przemywam twarz naparem z rumianku, ale nic nie pomaga.Nie wiem czy są to wągry, czy zaskórniki, czy pryszcze-proszę pomóżcie. Może ma któraś z Was podobny problem-jakich kosmetyków używać? Dziękuję za odpowiedzi i pomoc Zdjęcia twarzy: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/cea3dbd56069b29f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/cf2eaf7765a20d66.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5a66e770cc4d98c7.html

Gość naddia1
na brodzie jakby poddbne do moich, ja nie rodzilam ale bralam hormony od tego momentu mam takie choj co na twarzy.

Gość Fiediusia
Być może, ale jak się tego pozbyć i jaki rodzaj wyprysków posiadam? Zapomniałam dodać, że nakładam też w razie pojawienia pryszcza maść benzacne 5 % i pomaga,ale to maść na wycisniete pryszcze, a nie na to co mam na twarzy.

Gość Fiediusia
naddia1 jakie hormony? Na co? Bo ja też łykam na przywrócenie miesiączki od kilku miesięcy, ale problem z cerą pojawił się od porodu

Gość naddia1
ja spozywałam novynette i od tego momentu stan mojej cery sie pogorszyl bo wczesniej mialam tylko na czole, a potem takie cudaśne rzeczy zaczeły mi wyskakiwac i doszlam przed chwila do wniosku ze miewam brązowe plamy gdzie niegdzie uwierz mi ja mam straszna cere chorą

Gość kachakrakow31
mnie sie porobily takie ale na ramionach czytalam ze to brak wiitaminy A , tez urodzilam corke 7 tygodni temu , kupilam sobie kompleks witamin witaral i jest tak jakby lepiej .

Gość fergerge4wt5
to jest trądzik hormonalny. na to nie pomoże zadna maść, tylko leczenie hormonami. po porstu przez ciążę rozregulowałaś sobie gospodarkę hormonalną. pasuje i rodzaj wyprysków i umiejscowienie. musisz isć do endokrynologa, zrobić badania i na podstawie wyników on dobierze ci leki

Ja bym poszła do dermatologa... możliwe, że to trądzik zwykły. Przepisze coś na te lekkie zmiany. Może oczyszczanie by się przydało? Ale na początek do lekarza ;) A co łykasz za tabletki? Peeling lepiej odstawić narazie.

Gość naddia1
wychodzi na to ze ja tez mam tr hormonalny :/

Gość Fiediusia
Tabletki hormonalne Cyclo-progynova

Gość Fiediusia
No tak tylko siostra ma problem podobny, a dziecka nie rodziła...

Gość hiiiiiiissssssss
ja nie mam dziecka ma 26 lat po 22 roku zycia zaczelam miec taki tadzik, bralam atybiotyki, robilam kwasy u kosmetyczki, cala seria nic nie pomoglo, bo antybiotykach wszytsko wracalo, amma taki tradzi jak twoj, kosmtyczka mi pwoiedziala,ze to wyglada na tradzik hormonalny, muszr zrobic badania hormonow, jedne hormon ok. 3ozl. a jest ich kilka, jednak na antybiityki i zabiegi wydalam juz tyle kasy, ze badania przezyje.. jak to hormonalny, to kosmtyki za wiele ni pomoga..

Gość hiiiiiiissssssss
sorry za pisownie... ale chyba sie domyslisz o co chodzilo..

Gość Fiediusia
Dziękuję za pomoc

Gość Fiediusia
Pewnie dermatolog przepisze leki na recepte+ewentualnie maści robione w aptece na zamowienie

mnie się wydaje,że u kobiet to raczej sprawa do gina ja chodziłam do endokrynologa i dawał mi na tarczycę..bo wg niego tu był problem, a plamy jak były tak były... jedne kobiety maja problem z tradzikiem, inne z plamami, zbędnym owłosieniem , nadwagą a to wszystko wina hormonów może ktoś doradzi, co brać konkretnie? oprócz leków hormonalnych

Gość Fiediusia
Robilam badania na tsh- wyniki mam dobre, więc nie wiem