Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anitaaaa7y

porod naturalny czy cc na żadanie? dla doswiadczonych co lepsze?

Polecane posty

Gość anitaaaa7y

chcialam rodzic naturalnie, myslalam ze to bedzie lepsze bo szybciej dojde do siebie i nie bedzie blizny ale.....jak czytam co moze mi byc po porodzie naturalnym to sie zastanawiam powaznie nad zaplata za cesarke.....czytalam ze po naturalnym porodzie sa takie problemy jak nacinanie lub pekanie krocza, hemoroidy, nietrzymanice moczu, pochwa nie wraca juz do swojego stanu, i o tym mowila mi tez znajoma ktora rodzila naturalnie ze zaluje....a znowu cesarka to jednak operacja...wskazan na cesarke nie mam ale moge zaplacic co lepsze pytam doswiadczonych mam? niedlugo mnie to czeka i juz nie wiem naprawde :(

Gość angel wiesz co
sama sie musisz zdecydowac my ci nie mozemy pomoc

Gość no i wlasnie dlatego na pewno
właśnie pisałam na pokrewnym temacie: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4478905 a nie chce mi się pisać znowu tego samego dlatego wklejam;) jeśli chcesz przeczytaj;)

dokładnie j.w. sama musisz zdecydować..to co dla jednej bedzie lepsze to dla drugiej niekoniecznie... ja np rodzilam PN i nie załuję ... od razu po porodzie siedzialam, chodzilam i takie tam... nacięcia nie miałam ani nie popękałam

Gość anitaaaa7y
przeczytam:) pytam bo moze jakas mam mi powie jak miala i to i to co lepsze albo cos odradzi jak miala jedno bo ja juz duzo sie naczytalam i wybrac nie umiem......

SN, gdyby bylo inaczej kobiety rodzilyby sie z zamkami blyskaiwcznymi w dole brzucha.

Gość ujruj6r4u4u
Te które przeszły udany naturalny, będą chwalić naturalny. Te które udaną cesarkę, polecą cesarkę. A tak naprawdę skąd możemy wiedzieć co u ciebie lepiej by wyszło i co lepiej wykonają lekarze?

Gość Malwis
ja mialam naturalny i bylo ok,nie peklam,nie nacinali mnie,moze dlatego ze uprawialam seks do ostatnich dni:) po porodzie moglam siedziec,nie popuszczalam,moglam sie wyprozniac i wszystko wyglada normalnie tam na dole:) nie obawiaj sie,wierze ze wszystko bedzie ok nawet nie wiesz jakie to uczucie cudownie jak czujesz ze Twoje dziecko wychodzi z ciebie droga naturalna,niesamowite:)

ja jestem po 2 cewsarkach i jakbym miala 3 to tez cesarka. jedna na zyczenie. mieszkam w niemchech i tu nie trzeba placic za cesarke tylko sie mowi jak chce sie rodzic, to wkoncu twoja pipka:) wiem ze po porodzie sie rozszerza, wogole ta nieswiadomosc kiedy przyjdzie, jakie te skurcze, etc nie nie nie.

Gość ja ta
ja rodziłam naturalnie z nacięciem Nie miałam szerszej pipki , nic mi nie wypadało, nie byłam luzno , wszystko wróciło do normy bardzo szybko Sama musisz wybrać , ale mnie się wydaje,ze komentarze dziewczyn po cc odnośnie porodu naturalnego sa wyolbrzymione Tak jak ktoś pisał , kazda bedzie chwalic co innego , lekarze z reguły odradzaja cesarki na zyczenie

Według mnie jak cesarka to z zalecenia. Choćby przy opryszczce narządów płciowych, problemów ze wzrokiem itp. Chociaż na szczęście to pierwsze można lekami przeciwwirusowymi już leczyć więc jak ktoś nie chce to nie musi mieć cc, byle się przeleczyć. No ale jak piszecie - każda będzie polecała co innego przez wzgląd na inne przekonania

Jakbym miała rodzić trzeci raz to wybrałabym naturalny ze znieczuleniem.Miałam cc a potem naturalny.Po jednym i po drugim porodzie miałam powikłania,rozchodzenie ran i długie dochodzenie do siebie.Mimo to wybrałabym naturalny,między innymi dlatego,że mąż mógł być wtedy ze mną do końca a nie jak przy cesarce go wyprosili.Mi obecność drugiej osoby bardzo pomogła psychicznie. Poród to indywidualna sprawa,ale jak już chcesz płacić to może warto za sn ze znieczuleniem.