Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elaelaelaela

Dieta dr Dukana a efekt jojo?

Polecane posty

Gość elaelaelaela

Od miesiąca jestem na diecie proteinowej, jestem bardzo zadowolona bo juz widzę efekty, a wcale nie chodzę głodna, martwi mnie tylko jedno, czy po tej diecie nie grozi efekt jojo ? oczywiście zakładając ze nawet 3 fazę przejdę do końca. Bo czytam wasz wpisy, większość naprawdę pieknie chudnie, ale nie widzę wpisów nikogo kto byłby juz fazie 3 lub tej ostatniej dożywotniej... stad moje pytanie czy spotkałyście się kiedyś z kimś to mimo rygoru diety dopadło to cholerne jojo? pozdrawiam Was proteinki ;-)

Gość dddoo g óry
nikt nie ma zdania?

Gość beznadziejaaaaaaaaaaa
Denerwuje mnie ,jak piszę sie "po zakończeniu diety" ,jeżeli postawisz na "wszystko ,albo nic" to w 4 fazie będziesz jadła otręby i przestrzegała protoczwartku to napewno niebędzie efektu jojo Niestety dieta jest idealna ,ale ludziska beznadziejni, wprowadzają swoje udogodnienia ,kombinują jak się da ,a potem wypisują głupoty "dukan to zło ", wypadają włosy ,pryszcze ,wątroba wysiada ,tak to wszystko prawda ,bo niepotrafią zastosować sie do zasad Większoś popełnia poważne błędy już w 2 fazie ,niewspomnę o 3 Dlatego tak mało tu osób na 3 i 4 fazie

Gość pralkowerasalka
ta dieta podobno niszczy organizm, obciąża nerki itd, katujecie sie tym jogurtem naturalnym, katujecie a potem coś pęka i zaczynać zjadać wsztstko co sie pod rękę a własciwie paszcze naiwnie... no własnie czemu tu nie ma osob z fazy 3? bo ta dieta jest za długa i zbyt pracochłonna a przy tym wysysająca energie i zdroiwe by wytrwać na niej dłuzej. Masa moich kolezanek przechodziła na ta dietę ale jakos nigdy zadna na niej nie wytrwała do tej 3 fazy :-/

Gość głupotyagatki
nie masz pojęcia o tej diecie ,więc się niewypowiadaj Ja jestem na 4 fazie ponad 2 miesiące , wcale nie jest trudno ,ale jak się wcina tylko jogurt to nie jest na Dukanie i tyle :P

Gość msddsndsmndsds
znajoma na diecie schudla 10 kilo, a po diecie przytyla 16 kg! w ogole wielki byl szum o tej diecie, wszyscy zaczynali i nikt nie wiedzial, jaki bedzie efkt po zakonczeniu. Dieta rozwala organizm, jest okropna. Ja sama ja posotosowalam kilka dni i skonczylo sie to na wymiotach i zlym samopoczuciu!!! DUKAN to jeden wielki szajs!

Gość alicja14578
a ja sie na niej odchudzam i czuje sie dobrze, juz stracilam 5 kg jeszcze 5 i bede bardzo szczesliwa, tylko własnie to cholerne jojo....boje sie ze juz w 3 fazie zaczne tyc jak wprawdze te 2 kromki chleba i produkty weglowodanowe... macie jeszcze jakies doswiadczenia?

Gość piracka bandera
Wy, od wymiotowania po paru dniach, co ty jadłaś przez te kilka dni? Jak na śniadanie zjesz jajecznicę ze szczypiorkiem, na obiad pieczonego na parze łososia, a na kolację powiedzmy szaszłyki z kurczaka z orientalnej marynacie lub omlet z tuńczykiem, to dlaczego masz wymiotować? Wy się czasami zastanawiacie jakie bzdury wypisujecie, czy myślenie uważacie za czynność zbędną?

Gość Barabka
A ja na diecie jestem od 2 miesięcy. Jestem pod stałą opieką lekarza i po ostatniej wizycie muszę się pochwalić że moje wyniki się poprawiły, podobnie jak samopoczucie. A co efektu jojo to moja bratowa jest już dłuższy czas w ostatniej fazie i nie przybyło jej ani grama.

Gość głupotyagatki
a najgorsze jest w tym to, że szajs to ludzie którzy niepotrafili zastosować diety i wypisują teraz mądrości na jej temat ,znawcy od 7 boleści :P Nieudało Ci się , nie zwalaj na dietę ,problem jest z Tobą :P

Gość jojo dopada tych którzy
rzucają sie na żarcie po zakończeniu diety

W książce jest wyraźnie napisane, że należy sobie na całe życie ustalić dzień proteinowy i go przestrzegać - do uchroni przed efektem jo-jo.

Gość głupotyagatki
Na tej diecie je sie dużo ,więc niebardzo wiem jak miałoby wyglądać to żucanie się na jedzenie ,to nie w tej diecie a pozatym na 4 fazie Dukan uzbroił nas w otręby i protoczwartek do końca życia.

Gość głupotyagatki
zrozumiecie to w końcu ,czy nie? Ta dieta niema końca, 4 faza do końca życia Więc jeżeli psiapsiolka jednej z nas przytyła "po diecie "16 kg ,to kto jest beznadziejny Ona ,czy Dukan ? Niechciało jej się prostych 2 zasad trzymać to ma za swoje :D

Gość tak coś powiem
glupotyagatki ",więc niebardzo wiem jak miałoby wyglądać to żucanie się na jedzenie ,to nie w tej diecie" wygląda normalnie,wiem ,bylam na tej diecie ponad rok temu,jest dosyc monotematyczna,poza tym ja np.uwiebiam makarony,no ale te są zakazane zawsze przy odchudzaniu. "Więc jeżeli psiapsiolka jednej z nas przytyła "po diecie "16 kg ,to kto jest beznadziejny Ona ,czy Dukan ?" z tym akurat się zgadzam,wystarczy nie zrec i się nie utyje. Nie stosuję juz diety od roku,ostatnio utylam 3 kg,ale pochlaniam strasznie duzo węglowodanów,na razie sie nie przejmuję ,bo nadal jestem szczupla.Wiem,ze wystarczy kilka dni normalnego zywienia i waga leci w dol.

Gość głupotyagatki
tak coś powiem Makaron przecież i to poządna porcja w 3 fazie jest 2 razy w tygodniu ,a jak go lubisz to i na uczcie mogłaś jeść ,to wychodzi 4 razy na tydzień ,jeżeli masz tendencję do tycia to mogłaś niełączyć go z tłuszczami i powinno wystarczyć ja narazie niemam takich napadow ,poza okresem @ ,ale wtedy jem słodkości dukanowe w nieograniczonych ilościach i to mnie ratuje :D Ja zamierzam ciągnąć 4 fazę jak najdłużej ,narazie jest ok ,też jem dużo wegli ,a to bardzo ważne ,żeby się ich niebać ,narazie mam do przodu 1 kg ,czasmi po protoczwartku cała nadwyżka znika ,ale niezawsze ,też się nieprzejmuję ,bo 1-3 kilo ,to woda i tego niewidać a pozatym szczęściara z Ciebie ,tylko 3 kg i bez żadnych ograniczeń ?! niektorzy fatalnie kończa +16 kg ,matko to co Ona robiła ?,to chyba ściema

Gość kolezanka123456aj
no wlasnie ale wytrzmyac taki rygor szczegolnie 3 fazy ktora trwa i trwa i trwa jest naprawdę cieżko, a przykre jest to że jak nie dotrwasz to jojo murowane

Gość głupotyagatki
z perspektywy,3 faza jest akurat najfajniejsza :) Jeżeli przeszłaś 2 ,to na 3 jesz nowe produkty w ilościch ograniczonych i do tego w nieograniczonych produkty pw ,są 2 uczty ,na żadnej innej diecie tego niema ,wszystko dobrze przemyślane przez doktorka,do tego jeszcze obserwujesz organizm i możesz pozwolić sobie na inne produkty ,ale niepolecam ,bo łatwo się pogubić 4 faza daje dużo luzu ,ja mam tendencje do tycia ale ograniczam się do 1 dnia p i porcji otrebów ,wystarcza :) bez tej diety ważyłabym 20 kilo więcej przy tym co teraz jem :D

Gość tak coś powiem
głupotaagatki Na szczęście nie mam skłonnosci do tycia,to moja pierwsza dieta. Wyciągnęlam ksiażkę D. , chcę wytrzymać kilka dni z minimalną iloscią węglowodanów,wiem,ze zlece momentalnie kilka kg i zaraz przejdę do III etapu;).Jak schudłam to uznałam,ze nie muszę dalej ciagnąc,myśle teraz,ze to był bład. Ale to 16kg to dla mnie dziwne,po takim poswieceniu ,tak się rozszaleć,nieprawdopodobne:-o

to po prostu nielogiczne , żeby po Dukanie było jojo. Jojo to odpowiedź na dietę redukcyjną, kiedy to organizm zmuszamy do przestawienia się na tryb oszczędzania - wtedy po powrocie do normalnego jedzenia on i tak magazynuje. W przypadku Dukana nie ma redukcji, nie ma trybu oszczędzania i nie ma jojo. Trzeba odróżnić jojo od normalnego tycia. Nie ma żadnej diety po której na pewno nie przytyjemy, bo to jest zależne od tego co robimy po diecie a nie w trakcie. Zwalanie w takim przypadku na dietę jest marną próbą rozgrzeszenia samych siebie. A po co? nie lepiej zrozumieć że to zależy od nas? to pierwszy krok do sukcesu.... A już rezygnowanie z diety "bo jojo.." to w ogóle mocno naciągany pretekst do tego, żeby nie robić ze sobą nic!! bo po?? bo chcecie czekać na dietę, na której schudniecie bez problemu i nie przytyjecie później niezależnie od postępowania??? no to powodzenia!! :-O

KOFFFANE.....KAŻDA DIETA MA WADY......każda. Ta dieta jest możliwa do realizacji bez efektu jojo.....ja obecnie jestem na FAZIE III.....od paru dni....wkoncu nieco chleba...uffffffffff....ale ulga....nie przytyłam narazie nic....trzymam sie dokonanego efektu...TRZEBA POPROSTU KSIAZKOWO JEŚC.....

Gość Dukanowa panienka
Dukan jest ok , trzeba przestrzegać zasad. To dieta na całeżycie, a ta koleżanka jak sama napisałas po diecie przytyła poprostu przestała dietować i żarła mnóstwo, taka jest smutna prawda pozdrów koleżnake

Gość głupotyagatki
Tak coś powiem To Ty nawet 3 fazy niezaliczyłaś ? To wychodzi na to że nie byłaś na tej diecie ,bo tak może powiedzieć tylko ten ,kto ma doswiadczenie ze wszystkimi etapami i ma zamiar ciągnąć ją dalej ,inaczej to nie Dukan Własnie dziwiło mnie to ,że pisałaś o makaronie ,ale jak nie przeszłaś 3 fazy to już wszystko jasne duk 25 dużo jest prawdy w tym co piszesz :) ,jednak w tej diecie nie jest trudne utrzymać wagę ,wystarczy trzymać sie zasad ,albo robić po swojemu i mieć problemy ,a efekt jojo to pikuś w porównaniu z innymi skutkami nieprzestrzegania zasad ja nie wiem ,ale myślę ,ze jak ktoś sie rzuca na jedzenie w 4 fazie to coś robił nie tak WSZYSTKO ALBO NIC

Gość boczek86
Czesc, Zakochalam sie w dukanie, bylam ortodoksyjna, zrzucilam 10 kilo. A po zakonczeniu 3 fazy w dwa miesiace przytylam 4...mimo ze stosuje otreby i jeden dzien proteinowy. Boje sie co bedzie dalej...

Gość noodie
Witajcie, zakonczylam diete na II fazie i schudlam 10 kg. Niestety po odstawieniu diety powrocilam do normalnego trybu, troche aktywnosci i duzo slodkosci... Dodatkowo problemy z cera, lekarz zalecil odstawienie slodyczy i pikantnych potraw. Krosty strasznie oszpecily twarz... Zaluje, ze w ogole zaczynalam ta diete. Wzmozyl mi sie apetyt. Zaczynajac diete wazylam 78kg skonczylam na 70 a w chwili obecnej waze 80kg... Czuje sie fatalnie... Wiem, ze dopoki nie zaczne sie hamowac i walczyc ze swoimi slabosciami bedzie ciezko schudnac chociazby kilka kg. Buziaki i pozdrowienia!!!

Gość bo to j
bo to diey=ta dla wytrwałych, bardzo rygorystyczna. uwazam za na mż trudniej schudnąc, a łatwiej utrzymac wage i bez takich strat na zdrowiu.

Słuchajcie dziewczyny przeczytałam waszw wypowiedzi i tak mysle że każda z was ma troche racji. Ja jestem na dukanie od 4 miesięcy tzn teraz jestem na III fazie, zrzuciłam 18 kg!! W sumie to bardzo ja polecam ale trzeba sie trzymać ksiązki. Na II fazie ja np jem ciastka owsiane bardzo dobre , a wiem że jem coś słodkiego bo to kocham. Uwielbiam jabłka więc jem 2 lub nawet 3 dziennie tylko nie bardzo duże. Jak narazie nie przytyłam wcale i bardzo sie ciesze. Jedyny minus to na III fazie zaczeły wypadać mi włosy... mam ich troche więc tak nie widac lae musze bardzo uwazać. Może jakies domowe sposoby będa działać... Życze wam powodzenia na Dukanie!!

Gość Gemingi
pomysl tak rygorystycznej diety to kompletna glupota. Zawsze, gdy wychylisz wahadlo w jedna strone odbije w druga. Zywienie si esamym bialkiem oslabia mozg, dla ktorego jedynym paliwem jest glukoza. Obciazenie dla nerek jest zbyt duze. Ta dieta moze pomoze spalic tluszcz, ale kosztem zdrowia! Jest tylko jedna dieta: sluchanie wlasnego organizmu i cudowny, zloty srodek: umiar! Ale to sie odkrywa z wiekeim, najpierw trzeba najwyrazniej przejsc przez hustawke diet, wachan wagi, katowania sie i ograniczania. Szczesliwy czlowiek ma mnostwo energii, nie musi zastanawiac sie co jesc, tylko zyje. Jedzenie jest po to by zyc, a nie na odwrot!