Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elaelaelaela

Dieta dr Dukana a efekt jojo?

Polecane posty

Gość ja się odniosę
tylko do postu kolegi nab z zeszłego roku. Jeśli ktoś przechodzi an dukana i żyje właściwie tylko na jogurtach lub głównie na nich, to nie jest tak naprawdę na diecie dukana tylko na diecie 500 kalorii opartej na jogurtach. Nic dziwnego, że kolega ma jojo. Dietujący ścinają drastycznie kalorie w pożywieniu, a potem się dziwią że rzucając się takie samo jedzenie jak przed dietą tyją. Na reszte mi się nie chce odpowiadać, bo to czyste głupoty. Chociaż.. dieta mięśni nie uszkadza, mięśnie się robią silniejsze. To że dieta nie zawiera węglowodanów to też bzdura. To ze niszczy watrobe i nerki no pleaseee, a nadwaga nie niszczy?

Gość ja się odniosę
Koleżanko powyżej, chodzi ci o którąś z tej strony, czy ogólnie o całość wątku?

Gość kasiulabrzydula
ja osobiscie nie stosowalam tej diety, ale od dzisiaj zaczynam. zachecila mnie moja kolezanka ktora po ciazy wyglada o 100 razy lepiej niz przed jej zajciem i to ona mi wlasnie powiedziala ze byla na tej diecie, minelo juz moze ze 2 lata a ona nadal wyglada rewelacyjnie. aha, powiedziala mi tez ze do tego duzo cwiczy!

Gość gość
ja schudlam na tej diecie 20 kilo ponad rok temu i nie ma zadnego efektu jojo wystarczy stosowac sie do zalecen a nie wprowadzac swoje udoskonalenia

Gość gość
pieprzenie o czymś czego nie ma

Gość gośćkarinka26
Odchudzalam sie ta dieta 2lata temu schudlam 25kg w ciagu nie calych 3 miesiecy ale co teraz mam efekt jojo przytylam 10 kg a co najgorsze jak stosuje jakas diete to nawet kilograma nie moge zrzucic.

Gość Izuleczka 12
Jestem na Dukanie od 20 października 2014 roku. 22 grudnia przeszłam na 3 fazę Utrwalania. Do tej pory nie przybyło mi ani grama. Wiem, że da się skuteczni przeprowadzić dietę i być Z niej zadowolonym. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania to chętnie pomogę:)

Gość gość
Dieta Dukana jest niezdrowa. Dr. Dukan ma sprawę w sądzie ponieważ zniszczył zdrowie tych osób, które prowadził. Sama na niej byłam. Czytałam książke, na forach byłam prawie ekspertką. Efekt jojo w 4 fazie mimo zmiejszonych posiłku, ruchu i białkowych czwartków. Waże prawie tyle samo co przed dietą. Mniej bo zaczęłam ćwiczyć bardzo dużo. Ale powypadały mi włosy i zniszczyłam nerki mimo iż dużo piłam. Nie wierzcie "dukankom". Efekt jest szybki, ale nie trwały i niebezpieczny.

Gość gość
pewnie żeś żarała jak głupia jak przytyłaś !!!!

Dieta tego typu, białkowa ma bardzo zły wpływ na metabolizm, dlatego nie powinna być stosowana. Efekt jojo pojawi się na pewno, u jednych szybciej, u innych wolniej. Dużo lepszym rozwiązaniem jest zbilansowana dieta, którą łatwiej utrzymać i z reguły nie powoduje efektu jojo.

Gość gość
Efekt jojo może pojawić się po każdej diecie, są badania z których wynika, że to najczęściej skutek nierównowagi hormonów, jedni są na ten efekt bardziej podatni, drudzy mniej. Tak w ogóle nie demonizowałabym go, bo można nad tym zapanować i ustrzec się, ale nawet jeśli się nie uda to ten czas kiedy człowiek był chudszy dobrze wpływa na zdrowie, polecam lekturę http://chudzianka.pl/efekt-jojo-nie-taki-zly-jak-go-maluja/

Gość doloris
No tak jedni są bardziej podatni drudzy mniej to akurat niezaprzeczalny fakt. Jednak Ja np podczas stosowania własnie diety dukana nie doświadczyłam tego przykrego efektu. Nie wiem cczy to za sprawą mojego organizmu czy tabletek iq green na łaknienie które brałam jako dodatek do całej mojej kuracji odchudzającej.

Gość a_helgaa
doloris Moja droga a cz mogłabyś napisac gdzie kupiaś te tabletki i co najważniejsze jaki mają skład?

Gość doloris
Masz szczęście, że często tu zaglądam :) Wiesz co zamówiłam je na stronie www.iqgreen.pl dużo tam piszą o tych tabletkach a i cena przystępna. A jeśli chodzi o ich skład to głównie składają się z zielonej kawy i kwasu chlorogenowego. Zresztą wszystko jest napisane na tej właśnie stronie.