Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laksjsud

mam problem ?może ktoś wie??

Polecane posty

Gość laksjsud

Dziewczyny byłam u ginekologa i maiałąm zapalenie babeczka dała mi jakies globułki itp.po zakonczonej kuracji zrobiłąm cytologie wyszło mi ,że mam wdł.PAPII komórki zapalne.wiec zdenerwowana, ze nie wyleczyłam zapalenia zrobiłam posiew śluzu z pochwy z antydiagramem i w posiewie wyszło ze nie mam zabnych bakteri pałeczki kw.mlekowego++ nabłonki ++.Kobieta z laboratorium która oddała mi wyniki powiedziała, ze jest ok wszystko .To jak ja mam interpretowac to wszystko?co to jest co wyszło na cytologi?Jeszcze ginekolog mi pow.ze jak zrobie ten posiew to wtedy bedzie trafne leczenie ,bo wyjdzie mi co jest nie tak.Dodam,ze przy wejsciu do pochwy mam taki biały nalot wydzielina niby krem lepka ale nic mnie ani nie piecze ani nie swędzi.

Gość granatowamarchewka
Ja tam za bardzo się nie znam, ale posiew to się chyba robi w konkretnym kierunku, a Ty zrobiłaś na bakterie a nie na grzyby a objawy, które opisujesz bardziej by mi pasowały do grzybicy. I Grzybki nie muszą dawać objawów swędzenia i pieczenia zawsze.

Gość kalaksks
no ale na tym posiewie wykluczone są bakterie i grzyby(wynik ujemny)mam nabłonki ++ .to oznacza ze jest zapalenie.Boze boje się że to wirus HPV.ostatnio zauważyłam u siebie taką małą brodawkę ona jest lekko brązowa w kolorze skóry w zgięciu od wargi sromowej a nogi.Jak byłam u ginekologa to powiedziała mi zebym za 3mc przyszła.Śluz mam dalej takie kawałki kożuszka z mleka z bezbarwnym

Gość kalaksks
już nie wiem gdzie mam isc do jakiego lekarza...najgorsze jest to że na cytologi wyszło że mam komórki zapalne a na posiewie nic, a babeczka mi kazała przyjść za 3mc a wydzielina dalej taka dziwna.Jeszcze podczas stosunku na prezerwatywie jest biały gęsty śluz po stosunku...więc to chyba jest wirus.masakra może miała któraś z was podobną sytuację, niech się wypowie... bede bardzo wdzięczna!

stan zapalny jest stanem chorobowym samoistnym, nie jest powodowany tylko bakteriami, tylko grzybami, tylko jednym czynnikiem. Np alergia to tez stan zapalny - uogólniony. Twój problem moze byc spowodowany uczuleniem, jakimś fizycznym urazem tkanek wewnętrznych (np seks bez odpowiedniego nawilżenia) bądz innym czynnikiem. kup sobie Calendulin w globulkach albo coś innego przeciwzapalnego. w aptece ci pwoiedzą. tylko zaznacz ze nie na zakażenie a na zapalenie.