Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tgretret

jak pomoc osobom starszym, samotnym?

Polecane posty

Gość tgretret

witam, trafilem tu przypadkiem jestem facetem, lat ok 30, mam troche wolnego czasu chcialbym pomagac regularnie charytatywnie osobom starszym, samotnym, np. w zakupach itp? jak sie za to zabrac?

Gość WioletaKlask
Jak nie chcesz się zapisać do "Wolontariatu" czyli do takiej organizacji gdzie pomaga się ludziom, to pochodź do kościołów na msze i nabożeństwa a poznasz starsze osoby i możesz się zaprzyjaźnić z nimi. Dużo starszych ludzi potrzebuje pomocy, albo ma znajome które już do kościoła przychodzić nie są w stanie. Tym ludziom możesz pomóc.

Gość asssssssssssssssssssssaaaaaaaa
a gdzie mieszkasz? w jakims bloku ? moze wystarczy sie rozejrzec za jakims sasiadem ? zagadac, poznac ? nie wyjezdzac od razu z chcecia niesienia pomocy, albo przejsc sie do parku w dzien, starsze osoby czesto czuja sie samotne i sprawia im duzo radosci jak moga z kims porozmawiac czasem zagaduja mnie starsi ludzie na przystanku czy w autobusie i widac jak bardzo potrzebuja kontaktu, rozmowy z druga osoba...

Gość gość
mozna sie nimi opiekować, ale nie kazdy ma takie kwalifikacje i wiedze, dlatego na poczatku najlepiej pojsc na studium medyczne www.dental.szczecin.pl - wtedy mozna jakos pomoc starszym, bo bedzie sie wiedzialo jak.

Gość Amelia 48
Dla mojej starszej mamy, która jest sama zaoferowałam pomoc z Holistic Care we Wrocławiu i jest ona bardzo zadowolona, Pani przychodzi do niej kilka dni w tyg i mama czuje, że ktoś się nią opiekuje i rozumie to, że niestety ze względów ekonomicznych muszę pracować i mieszkam daleko.

Polecam wspierać takich ludzi, zwłaszcza w święta. Super uczucie! Super akcję prowadzi sklep sferis, polecam poczytać na ich blogu na czym polega blog.sferis.pl/mali-bracia-ubogich/

Ogólnie z każdego zamówienia złożonego u nich oddają 1 zł na rzecz Stowarzyszenia mali bracia Ubogich. Na prawdę warto, zwłaszcza że nic na tym nie tracimy. Mam nadzieję że więcej sklepów dołączy do tej akcji.

#SferisPomaga