Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochanaaga

chcialabym to zrobic

Polecane posty

Gość kochanaaga

chcialabym to zrobic kocham swojego chlopaka bardzo i chcialabym to z nim zrobic .. ale mam obawy ze zajde w ciaze czytajac fora i w ogole jak dziewczyny sie wypowiadaja ze pekaja im gumki i w ogole to mam gorsze obawy.. jak myslicie co moge zrobic aby nie wpasc? czy wystarczylyby prezerwatywy i robienie tego w dniach nie plodnych? prosze o rady pozdrawiam

Gość To zrób to w końcowych dniach
okresu, kiedy krwawienie ustąpiło, ale jest jeszcze plamienie i do tego koniecznie użyj prezerwatywy, żeby nie wdało się żadne zakażenie, bo bądź co bądź ścianki twojej macicy są jeszcze raną. Zadbaj o swoją i chłopaka higienę (jeśli nie masz co do niej pewności weźcie razem prysznic przed i umyj my członka; pamiętaj żeby zsunąć napletek i umyć żołądź mydłem i dokładnie spłukać ciepłą wodą). W tym czasie na 100% nie zajdziesz. Celowo nie proponuję ci metody kalendarzykowej, bo podejrzewam, że jesteś jeszcze strasznie młoda i masz jeszcze nie wyregulowany cykl (tzn. nie miesiączkujesz regularnie, tylko raz szybciej, innym razem później). Do tego potrzeba też dużo samodyscypliny. Tabletek też nie polecam, jeśli jesteś nastolatką, bo na nie jeszcze za wcześnie i też nie zawsze dają 100% zabezpieczenia.

Gość kochanaaga
Wlasnie tabletki odpadaja.. nie chcialabym tabletek.. :)

Gość rzeczniczka sexu
tabletki dają 100% ale trzeba je zażywać regularnie. sex poniżej 18 roku u kobiety to pomyłka. I przyjmowanie hormonów w wieku 16 lat to tez pomyłka.. a to co wy tu radzicie sex w końcowych dniach okresu..hm...są kobiety, które mają krótkie cykle..nawet 17 dni..a nie 21..u tak młodej dziewczyny przy nieregularnych cyklach może się zdarzyć 17 dni..i wtedy ostatni dzien okresu moze byc jej 1 dniem płodym w cyklu....więc uzycie prezerwatwy nic nie da.. Musi użyć prezerwatywy + brak wytrysku+ jej dni niepłodne( a one z reguły występują 2-3 dni przed okresem spodziewanym).

Gość pomarańczowa suczka
zawsze sądziłam, że prezerwatywa dość skuteczni chroni przed ciążą. tzn - nieważane który dzień cyklu, byleby nie pękła.