Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karaja

co z miesiączką?

Polecane posty

Gość karaja

okres w tym miesiącu spóźnia mi się 4dni. od paru miesięcy biorę leki Propranolol i Magnokal. mam chore serce. odkąd zaczęłam brać te tabletki okres zaczął mi się przesuwać, ale zawsze i tak miałam w granicy ok 22 dnia każdego miesiąca. jednak w tym miesiącu okresu jeszcze nie dostałam. na początku maja odstawiłam Magnokal i nie biorę już tych leków (Magnokal - zawiera wodoroasparginian magnezu i wodoroasparginian potasu.). w dodatku przez ostatnie dwa dni brałam Rutinoscorbin ponieważ trochę się przeziębiłam. w dodatku w tym miesiącu miałam matury i oczywiście stres też się pojawił. czy to może być przyczyną spóźniającego się okresu? (ciążę wykluczam).

Gość Opinia...
Stres i leki (odstawienie bądź rozpoczęcie przyjmowania) zawsze może być przyczyną opóźnienia okresu (a właściwie nie tyle okresu - co owulacji -> co się przekłada na przesunięcie terminu miesiączki). Również mogło się zdarzyć, że w ogóle jeszcze nie doszło do owulacji i dopóki do niej nie dojdzie - to nie wystąpi miesiączka. Jeśli w ciągu 2 tygodniu od planowanego terminu miesiączki ta się nie pojawi - idź do lekarza.