Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaaaaa naaaaaa

DZIWNE ruchy dziecka. 23/24tc !!

Polecane posty

Gość dagamała
Też to miałam dzisiaj tak na krótko zatrząsł się jakby mu było zimno albo coś w tym stylu takie szybkie ruchy. Ja jestem w 31 tyg wczesniej zmartwiło mnie też takie uczucie jakby się z czymś szarpał albo coś ciągnął od razu pomyślałam o pępowinie...może ze dwa razy coś takiego czułam. W sumie wasze wpisy mnie troche uspokoiły bo wczesniej nie mogłam nic znaleźć na ten temat ale teraz widzę, że nie jestem jedyna. :) chociaz ten ostatni wpis ze to może być zaplątanie w pępowine znowu mnie trochę zastanwiło i zmartwiło;/

Gość gość
Spokojnie. To nie pepowina. Wtedy odczuwalabys mocne szarpanie,jakby dziecko chcialo sie ratowac. A takie 2-3 sekundowe drgawki to norma. Tez sie martwilam,ze corka ma padaczke albo cos :) Urodzila sie zdrowa, 10 punktow.

Gość gość
Ja tez mam.takie dziwne drgania jakby mi wibrowalo cos .jestem w 40 tc i sie martwie troche

Gość gość
Skala Apgar nijak ma się do padaczki...

Gość gość
Tez tak mam. I tez nie wiem czemu tak... Lykam magnez na wszelki wypadek...

Gość Pros
Ja jestem w 25 tyg ciazy. Czuje dziwne podskoki, takie intesywne. Nie jest to czkawka, bo to nie jest moja 1 ciaza. Dzis w nocy co przekrecalam sie na bok to czulam podskoki, ale w jednym miejscu takie intensywne i to dolrowadzalo mnie do szalu. Zasnac juz nie moglam. Przeszlam wszelkie badania prenatalne i wszystko jest dobrze, ale malutka ciagle tylko skacze. Jest odwrocona glowka w dol i czuje ciagle tylko te podskoki i taki nacisk na pecherz. Nieprzyjemne to jest bardzo. Skacze jak zając i tak nerwowo w jednym miejscu

Gość gość
Do lekarza na dobre usg.

Gość Pros
Jakis czas temu pisalam na tym forum o podskokach dziwnych w 25 tyg. Urodzilam 30 czerwca i wszystko jest dobrze. Malutka jest zdrowa. Pisze dla tych ku pokrzepieniu serc ☺

Gość gość
Drogie mamy potrzebuje waszej pomocy. Proszę powiedzcie czy miewalyscie nietypowe ruchy malucha w tych tygodniach. Mój maluszek jest bardzo *****iwy wieczorem, wczoraj był aktywny bardzo długo. Ja sama nie mogłam spać (pies szczekal całą noc, miałam zapchany nos). W pewnej chwili maluszek zaczął bardzo energicznie "uderzać / pukac" w brzuch. Porownalabym to do drżenia, bardzo bardzo szybkiego. Trwało to około 2 minut i wystąpiło dwa razy. Teraz jest spokojny, czuję że się rusza. Jednak bardzo mnie to martwi, nie sądzę żeby była to czkawka - ruchy były zdecydowanie zbyt szybkie. Co to mogło być? Jechać do szpitala? Czy jechać następnym razem jak się powtórzy? Kolejna Wizytę mam w przyszłym tygodniu.

Gość gość
Tez tak miałam. Najbardziej zbliżone porównanie tego uczucia to jakby ptak wpadł w sidła i probowal się uwolnić ;) pytałam lekarza i mowil,ze to normalne.

Gość gość
Ja z 13.34 - to była moja druga ciąża,dziecko donoszone,ale przez około tydzień "zapominalo" o oddychaniu. Dodam,że pod koniec ciąży pojechalam na ostry dyzur bo czułam tak gwałtowne ruchy,ze aż bolalo i bardzo nisko czulam dziecko, ale w ktg wszystko było w porządku a z badania wyniakalo,ze tak intensywnie wstawia się w kanał rodny.

Gość gość
Ja z 13.34 - to była moja druga ciąża,dziecko donoszone,ale przez około tydzień "zapominalo" o oddychaniu. Dodam,że pod koniec ciąży pojechalam na ostry dyzur bo czułam tak gwałtowne ruchy,ze aż bolalo i bardzo nisko czulam dziecko, ale w ktg wszystko było w porządku a z badania wyniakalo,ze tak intensywnie wstawia się w kanał rodny.

Gość gość
To mój temat sprzed 7lat! Aż się wzruszyłam, że odkopany, a ja teraz znów tu zaglądam, bo staramy się o dziecko :) Te ruchy o niczym złym nie świadczyły, bo dziecko jest okazem zdrowia już 7lat :)

Gość gość
Ojej, nie wiedziałam że te ruchy mogą być aż tak gwałtowne ale trafiłaś w punkt z porównaniem :) dziękuję za radę. 14:33 niesamowity zbieg okoliczności :) życzę wszystkiego dobrego, uściski

Gość gość
Dziewczyny ja tak jeszcze nie miałam ale znacie to uczucie jak przy przeciąganiu się np rano drgaja wam mięśnie? Wg mnie to może być zwykle przeciąganie które dzieci w brzuchu też mają w zwyczaju.