Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bacha 34

Masaż a usuwanie toksyn z organizmu

Polecane posty

Gość Bacha 34

Gdzieś czytałam , że masaż może pomóc w oczyszczeniu skóry, organizmu.. Jest to dla mnie logiczne, bo przyspieszany jest metabolizm itd. ale jak to się ma do masażu twarzy i oczyszczania skóry twarzy? Generalnie mówi się, że nie powinno się praktycznie ruszać skóry na buzi, bo zaraz zmarszczki się robią i jest rozciągnięta i w ogóle. To jak z tym jest i czy w ogóle robicie coś takiego jak masaż twarzy?

Mężczyźnom wolniej starzeje się skóra na twarzy, bo częściej sobie serwują zdzieranie przy okazji golenia. Fakt jednak, że skóra twarzy może się zmęczyć jeżeli przegniesz detergentami (nie oznacza to smarowania twarzy domestosem, detergent = kosmetyk). Jeżeli pozbawiasz się łoju kosmetykami, to organizm tylko zwiększy jego produkcję. Na początek proponuję zmianę diety. Dla 90% kobiet krokiem milowym będzie odstawienie nutelli.

Gość mrowa231094
Chrzanisz waćpan :P Skóra mężczyzn starzeje się wolniej bo jest o 20% grubsza od kobiecej, grubsza i ma więcej kolagenu i elastyny (do czasu, ale jednak).

Gość Ingridtt
Skóra mężczyzn ma inne natłuszczenie , strukturę, dlatego inaczej wygląda...golenie nie ma tu nic do rzeczy. W pełni się zgodzę, że dieta to najlepszy sposób na oczyszczenie organizmu, do tego masaże jak najbardziej( wykonywane są specjalną techniką, tak by nadać skórze sprężystości i pobudzić do odnowy, a nie rozciągnąć) Takie techniki znane są już w medycynie chińskiej, możesz zgłębić swą wiedzę m.in na stronie blizejwchodu.pl. Teraz 10 czerwca będą również darmowe wykłady w stolicy nt. odpowiedniej diety, przepływu energii itd. Moim zdaniem to wszystko wpływa na nasze samopoczucie i najlepiej łączyć kilka metod.

Hmm... Ja nic nie słyszałam o dietach oczyszczających, ale od dawna interesuję się czakrami i przepływem energetycznym. W sumie nie zdawałam sobie sprawy, że to może być ze sobą powiązane ;) Ingridtt, a nie wiesz kto prowadzi ten wykład? Mam trochę zawalony czwartek, ale jeśli będzie to kompetentna osoba to postaram się wpaść.

Gość venge.
a ja słyszałem,że sex usuwa toksyny

Gość Ingridtt
Jak ktoś ma czas to naprawdę polecam, bo tak jak pisałam wykład jest darmowy, a prowadzi go Małgorzata Szkurłatowska, absolwentka uniwersytetu medycyny chińskiej. Bardzo ciekawa osoba, fascynatka ekologicznego trybu życia, harmonijnego rozwoju człowieka itd. Przemiła i niezwykła osoba, dzięki niej sama zainteresowałam się medycyną dalekowschodnią.

Gość Jasio-trawnik
Jak zapobiegać by toksyny nie dostały sie do,organizmu. Jak coś gotujemy do potrway włożyć kilka korków,korkowych. One podczas gotowania wchaniają,toksyny.Potem ich,spalić. Jak pozbyć sie toksyn? Tanio jeść skorupki z jajek z czymś drobno,mielone. Drogo! Wejść sobie na strone Colinekx tam obok jest proponowany środek z instrukcją. Ja sie pisze na te dwie kuracje Coloniksem i tym od,metali.Kolega Romko stosuje skorupki bo nie ma kassy.Ale kuracje Coloniksem,stoisował. A ja go obserwowałem bo nie byłem,pewny.Że ta kuracja jest tak,skuteczna.Pozdrawiam.

Ingridtt, dzięki za informacje, wypełniłam już formularz na blizejwschodu.pl i zarezerwowałam sobie wieczór :) Mam nadzieję, że uda mi się po wykładzie zamienić kilka słów z prowadzącą ;)

Gość roxi_5
" Hmm... Ja nic nie słyszałam o dietach oczyszczających, ale od dawna interesuję się czakrami i przepływem energetycznym. W sumie nie zdawałam sobie sprawy, że to może być ze sobą powiązane". W medycynie chińskiej wszystko jest wzajemnie powiązane, bo opiera się ona w dużej mierze na spojrzeniu całościowo na człowieka. W przeciwieństwie do medycyny zachodniej nie uznaje, że dana dolegliwość dotyczy jednego konkretnego narządu, ale całego organizmu. A ten wykład, wspomniany przez kogoś jest jednorazowy czy otwiera cykl wykładów na temat medycyny i kultury Dalekiego Wschodu?

Gość mall
Jeśli mówimy o tradycyjnej medycynie chińskiej , to moim zdaniem jest to lepsza z metod zapobiegania wszelkim dolegliwościom, a co najważniejsze w naturalny sposób. Te wszystkie środki mające oczyścić organizm to jakieś bagno:/ Raz się pokusiła, bo wiadomo, że prościej niż przestrzegać diety, ale nie toż , że mi nic nie pomogło, to jeszcze dostałam biegunki. Ja staram się wprowadzać powoli zmiany w moim codziennym życiu i sporo też korzystam z książek o medycynie chińskiej, żałuję, że mam daleko do stolicy, bo z chęcią bym posłuchała Pani Szkurłatowskiej, moim zdaniem to bardzo mądra kobieta i podziwiam ją bardzo.

roxi_5, z tego co czytałam na blizejwschodu.pl, to w niedzielę 13 czerwca odbędzie się warsztat pt. "Tajemnice urody cesarzowych chińskich". Jest na stronie do poczytania artykuł o takim samym tytule. Może być ciekawie, bo będzie dużo o dietach i domowych sposobach na pielęgnację skóry :)

Gość roxi_5
Przeczytałam, zapowiada się bardzo ciekawie. Nie wiem, jak Wy, ale ja się na pewno wybiorę na ten wykład:)

Gość ruthis
Pomysł jest naprawdę świetny, mam nadzieję, że są jeszcze wolne miejsca i zdążę się zapisać. Z tego , co wyczytałam są też organizowane warsztaty, ale najpierw sprawdzę, czy mi się spodobają wykłady i jak to wszystko wygląda w praktyce.

Gość lucy_liu10
Mnie to ciekawi określenie "wykład z elementami warsztatowymi". No, nic już jutro się przekonamy na czym to polega. Tak czy siak to świetna inicjatywa, pokazująca ludziom, że są inne metody wzmocnienia organizmy niż przyjmowanie leków i witamin czyli faszerowaniem się chemią.

Gość new in town
Według mnie by dobrze oczyścić organizm do potrzebna jest dieta + ćwiczenia _ indywidualnie dobrany zabieg. Kiedyś czytałam o nacieraniu się jakimiś preparatami z ziół - ponoć to co wychodzi z organizmu trzeba zeskrobywać. Ja chyba jednak wole jakieś zabiegi z urządzeniami. Znacie coś dobrego i nie najdroższego?

Gość nie ma cudów, ale...
Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy zastosować dietę surową owocowo-warzywną http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość Randolf74
Sprawdz woje ph.Jezeli masz ok 7 i powyzej to znaczy ze twoja cera jest jak u noworodka.Jezeli masz ponizej 6 to oprocz cery zaczynasz kolecjonowac powoli grzybice.Ona kocha kwasne srodowisko. www.o3pro.pl

Gość krotika
O zgadzam się z tym, że jedynie kompleksowe działania pozwolą na usunięcie szkodliwych substancji. Bez zmian w swoim codziennym menu i jakiegoś zabiegu nie ma szans na całkowite powodzenie. Ja miałam kiedyś robiony drenaż i jest to ok, trzeba potem dużo pić by wszystkiego się pozbyć. ostatnio też w tym w iq medispa ostatni oczytałam o czymś takim jak terapia morska. Też wydaje się niezłym rozwiązanie. Poprawia krążenie, odżywia i usuwa toksyny. Może ktoś miał już taki zabieg?

Gość algezetyyte
co te komentarze maja do tematu?