Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobyeta

ListerKid Listerine - Jak uzywac plynu do plukania ust?

Polecane posty

Gość kobyeta

Kupilam corce ten plyn do zebow,ale nie wiem jak go uzywac bo nic po polsku na nim nie pisze.Nie wiem czy po myciu zebow szczoteczka i pasta plucze sie usta tym plynem,czy na szybko jak sie nie ma czasu,a moze to tylko na nieswiezy oddech? Nigdy nie kupowalam takich plynow,ale chce zadbac o zeby corki zeby sie potem nie musiala wstydzic prochnicy.

Gość Kamcia2334
heheh myjesz zeby i pozniej płuczesz usta proste.

Gość zerknij sobie na emmaljunge
myjesz zeby pasta, potem pluczesz tym plynem przez 30 sekund i nie pluczesz juz woda. Mozesz rowniez uzywac jak nie ma czasu umyc zebow albo w podrozy.

tak jak wyzej najpierw szczoteczka i pasta a potem pluczesz plynem i tyle;)

Gość Najpierw się kończy szkołę i
poznaje na blachę przynajmniej jeden język obcy z gamy tych uniwersalnych, a dopiero później płodzi dzieci. Ot, taka powinna być kolejność. Zresztą masz tyle translatorów w internecie, że to aż śmieszne jak nie umiesz sobie poradzić.

Gość hnftgj
a to nie prawda- plynem nie plucze sie buzi po myciu zebow bo wypukuje sie fluor z pasty :P ostatnio w jakims programie o zdrowiu wypowiadali sie stomatolodzy :)

Gość Najpierw się kończy szkołę i
Nie wiem jak dla dzieci, ale Listerine "dla dużych" nie używa się do płukania buzi po paście, tylko myje się zęby jak zwykle, płucze zwykłą wodą i dopiero po tym nalewa się 1/2 nakrętki od dużej butelki, albo całą od małej butelki i płucze się zęby, dziąsła, gardło przez 30 sekund, po czym wszystko wypluwa.

Gość hnftgj
to co napisalam wyzej oczywiscie tyczy sie doroslych czy dzieci tez nie wiem, ale sadze ze tak :)

Gość ALE JAJA!!!
a płyn denivit uzywa sie przed myciem zebów! oo!

Gość NataliaP
Dziwne, że na płynie nie ma napisanego jak używać... Co prawda nigdy nie używałam Listerine, ale jakoś nie chce mi się wierzyć. Ale oczywista sprawa najpierw płuczemy zęby wodą, następnie myjemy i na koniec płuczemy płynem np. 2 x 20 sekund. Taka przestroga jeszcze, nie kupujcie płynów zawierających alkohol. Podobno są bardzo szkodliwe. Najlepiej kupować sprawdzone produkty typu Dento Fresh.

Gość zofi30
Ja nie używam tych alkoholowych bo są bardzo ostre, a dla dziecka to już w ogóle . Używamy DentoFresh i DentoFresh Junior. Wiele stomatologów ostatnio polecają te płukanki.

Gość olamama
Moja córka najbardziej lubi ten płyn, wersję owocową: https://www.listerine.pl/p%C5%82yn-do-p%C5%82ukania-jamy-ustnej/p%C5%82yn-do-p%C5%82ukania-jamy-ustnej-listerine-smart-rinse-owocowy Używamy po myciu ząbków, płuczemy około 60 sekund. Oczywiście po wypłukaniu się wypluwa. I to jest najfajniejszy moment :-) Bo barwi te wszystkie cząsteczki, których się pozbywamy na kolorowo :-)