Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyra9191

białko w moczu

Polecane posty

Gość tyra9191

Zrobiłam dzisiaj rano badanie moczu i Panie pielęgniarki powiedziały mi, że badanie moczu trzeba będzie powtórzyć, bo jest za dużo białka. Co to oznacza?

Mój mąż ma białkomocz. Spokojnie, dostaniesz leki, czekają Cię badania co kwartał, ilość białka w moczu powinna się stopniowo zmniejszać. Na pewno będzie dobrze, to nic groźnego. Zdrowia życzę!

Gość tyra9191
Musiałam zrobić tego typu badania, potrzebne mi są do pracy... Mam zacząć od 1 czerwca, czy mogą mnie nie przyjąć z tego powodu? Czy białko w moczu może oznaczać ciążę?

Gość w skrajnych przypadkach może
oznaczać nowotwór więc ewentualna ciąża to przy tym nic...

Gość tyra9191
no ale czy za duża ilość białka może oznaczać ciążę?

Gość w skrajnych przypadkach może
białko świadczy o zakażeniu dróg moczowych, nie oznacza ciązy.

Gość tyra9191
no dziękuję za odpowiedź moje wyniki przedstawiają się następująco: GLU negative BIL negative KET* trance SG >=1.030 BLO negative p.H 5.0 PRO* 30 mg/dL URO* o.2 E.U./dL NIT negative LEU negative Może zna sie ktos na tym lepiej ode mnie...

Gość ale ale jaja
ponad 10 lat temu, kiedy poszłam do pierwszej w zyciu pracy, również wykonywałam badania moczu i ja też miałam tam białko ! gdyby nie badanai do pracy pewnie jeszcze długo bym sie o tym nie dowiedziała ! :D bo nie miałam żadnych objawów, dostałam antybiotyk (chyba) i mi przeszło 👄 to świadczy o jakiejś niegroźnej dolegliwości "nerkowej" to sie leczy, wszystko będzie dobrze 👄 👄 👄

Gość tyra9191
no...to moja właśnie pierwsza w życiu praca i strasznie się denerwuje

Gość ale ale jaja
hihi, pierwsza praca, dorosłe zycie, obowiazki i poważne decyzje, choroby, stresy, jeszcze tego sporo przed Tobą, dasz sobie z tym wszystkim radę 👄 👄 👄

Na pewno białko w moczu nie świadczy o ciąży. Co do pracy - zależy od pracodawcy i rodzaju pracy jaką będziesz wykonywać

Gość tyra9191
co do wyników moich (powyżej) może ktoś coś konkretnego powiedzieć? czy ja muszę z tymi wynikami isć do lekarza? Pani w kadrach powiedziała mi że mam zrobić badanie krwi, moczu i przeswietlenie klatki piersiowej... o lekarzu nie wspomniała.. . ?

Gość tyra9191
halo? ;)

Gość mam rade
moze to oznaczac nerczyce i powazne problemy

Gość tyra9191
byłam już z tym u lekarza, powiedział że taka mała ilość białka nic nie znaczy, jak chce mogę najwyżej powtórzyć badanie, ale nawet nie jest to konieczne mogę spokojnie podjąć pracę :)