Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agulugula

zwiekszona liczba plynu owodniowego w 27 tc

Polecane posty

Gość agulugula

hej mam pytanko, wczoraj bylam na usg i okazalo sie ze mam zwiekszona liczbe plynu owodniowego AFI 23 a norma jest do 20 do tego moje dziecko jest o 2 tyg wieksze, czy ktoras z was tak miala? co to oznacza? lekarka powiedziala ze to moze byc nic na razie trzeba kontrolowac, do tej pory synek szedl ksiazkowo a tu nagle taki wzrost, boje sie czytac w necie

Gość ej powiedz
Mi dopiero w trakcie porodu wyszlo, ze mam za duzo tego plynu. Nie obylo sie bez komplikacji ale na szczecie wszystko dobrze sie skonczylo. Nie martw sie na zapas. I nie czytaj nic lepiej.

Gość agulugula
to juz moja druga ciaza pierwszy porod byl totalna masakra wiec juz wiem ze zrobie wszystko zeby miec cesarke, ale boje sie czy z maluszkiem wszystko ok i co sie stalo ze tak szybko zaczal rosnac ja ostatnio nawet o witaminach zapominam :(

Gość u mnie podobnie
Pojawiło się wielowodzie i pozniej okazalo sie,ze mam nadcisnienie indukowane ciążą.Wszystko skonczyło sie bardzo dobrze,poza tym,ze pod koniec ciazy mialam prawie 30 kg wiecej. Dzień po porodzie minus 17kg

mi w tych ok.tygodniach synek tez duzo przybral na wadze w brzuszku... aw 26tyg.wazyl 700gram a w 28 tyg. wazyl juz1,5 kg..a urodzil sie malenki bo 2650..wod tez mialam duzo

Gość agulugula
a ja przytylam dopiero 5 kg cisnienie mam w porzadku, wczoraj robilam badanie na obciazenie glukoza i jest w normie wiec cukrzycy nie ma mimo ze zjadam slodkie jak wariatka, krew w normie

Gość agulugula
karmelek moj w 23 tc wazyl 650g a teraz w 27 wazy 1420g

u mnie w 21tyg.v 400gram....wzrostem dzidzi bym sie nie przejmowala...bo raczej waga jest w normie..ja tez cukrzycy nie mialam, cisnienie tez cala ciaze bylo w normie...tak jak wczesniej pisalam w 28tyg./wazyl1,5 kg. a juz w 31 tylko 1800gram, wiec sama widzisz

Gość agulugula
moze faktycznie nie ma co sie martwic lekarka mowila ze moze tej wody jest wiecej bo maly jest duzy zobaczymy, dzieki za pocieszenie :) i zdrowka dla maluszka życze