Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietoperek3333

ile trzeba wydać na wesele bez "fajerwerków"

Polecane posty

Gość nietoperek3333

osób około 60, sala normalne, bez orkestry i tego całego badziewia. Czy któs też szykuje takie normalne wesele??

w knajpie 130 - 200 pln za osobe w zaleznosci od menu plus wodka 60 szt plus ciasta jesli sie chce plus ubrania plus ksiadz plus wystroj kosciola plus fotograf trudno okreslic co dla ciebie badziewie a co nie

Gość nietoperek3333
ok ja się ciebie nie pytam co jest badziewiem a co nie, tylko ile trzeba wydać. Umiesz czytać??

na 60 osob dobrze miec orkiestre albo mistrza ceremonii,inaczej kto ruszy towarzystwo? ja mam wesele na 85 osob i wyjdzie gdzie ponad 30 tysiakow...wiec mysle,ze u ciebie tez jakies 25 tysiakow bedzie. nie mam nic niezwyklego,sama podstawa

Gość nietoperek3333
akrylka to co napisałaś oprócz wystroju kościoła. Nie chce żadnych wynajmowanych samochodów, kwiatków, balonów na tym samochodzie. Chce iść do Urzędu wziąść ślub potem iść do knajpy, normalne jedzenie, wódka, dj i tyle:)

Gość nietoperek3333
tak szczerze---- o cos takiego mi chodziło, dzięki:)

ee,to ci taniej wyjdzie:)bo ja w sumie robie kosciol,auto zamawiam,zeby gosci nie prosic.restauracja chce 165zl za osobe,zespol bierze chyba 130zl za godzine,a godzin bedzie 14.

od czego jest google - jest mnostwo stron weselnych i tam masz okienka do wpisania - np ilosc gosci, opcje dodatkowe itp i wszytko wylicza

Gość nietoperek3333
No to dobrze...tylko trzeba by się za to zabrać :)

Gość nietoperek3333
a nie wiedziałam ze cos takiego jest. Możesz mi podesłac jakiegoś linka???? Bedę wdzięczna:)

Gość nietoperek3333
no to ja chce taką stypę.....

Też uważam że tylko orkiestra. Ale mówiąc szczerze to musisz się przygotować na wydanie min 20 tyś. W tym menu fotograf i wasze stroje.

Robimy tylko 2 daniowy obiad z deserem i sokami 50zł od osoby. +wino i tort. Sam ślub 500zł (ślub, organista + jaies kwiaty w cenie), poradnia 100, zapowiedzi zgodana ślub poza parafia i reszta dokumentów razem ok 300. Moj kiecka z bolerkiem ok 110zł +65 buty z wyprzedaży Garniak z kszulą ok 500. Kwiaty góra 100 (uczciwa kwiaciarnia nie pobierająca oklicznosciowego) Samochód od brata + dekoracja własna inwencja z tego co znajdę w domu (mam trzy pódła rożnyc pierdół) Zaproszenia ok 2 zł za sztukę własny projekt i pomysł czyli cena obejmuje tylko wydruk w drukarni z bigowaniem. Biżuteria z cyklu zrób to sam :P Tak to wygląda u mnie

Cienka popieram! Ja też sie tym wszystkim nie rajcuje. Po prostu chcę wziąśc ślub z ukochanym a potem pobawic sie z najbliższą rodzinką na weselu (40 os)

Ja uwazam, ze lepiej wziac lepszego Dj-wodzireja niz przecietny zespol. Sama mysle nad Dj, a przyjecie bedziemy mieli wieksze bo na ok 70-80 osob, bo osobiscie wole piosenki w oryginale. Poza tym spory koszt to ubrania, wszelkie oplaty koscielne i roznego rodzaju uslugi typu foto, kamera, oprawa muzyczna itd. Na pewno nie oszczedzalabym na jedzeniu i wlasnie oprawie muzycznej bo od tego zalezy udana zabawa. Z reszta mozna pokombinowac.

aa i z foto nie rezygnowalabym takze, bo to przeciez pamiatka na cale zycie a jak sie wezmie pakiet bez pleneru i przygotowan to nie sadze, ze to jakis wygorowany koszt...

Gość 222222
nic nie wydasz, zwróci ci się w kopertach...

Teraz tak duzo ludzi ma cyfrówki,że można mieć fajną pamiąke. Mi na cywilu zdjęcia w USC i ok 25 miutowy plener (zimno było) robiła bratowa wyszły super. Chcieliśmy je jeszcze podrasować w photoshopie ale jak narazie nikomu się nie chce wiec pewnie juzzostaną takie

Dajcie spokój z tym zwracaniem z kopert- nie znam praktycznie nikogo komu wesele choć w połowie by się zwróciło z prezentów. wesele bez muzyki to jest stypa taka jest prawda. Goście chcą sobie potańczyć, pocieszyć się to przecież ma być wesoły dzień a nie smętne siedzenie przy stole.

Gość rodzynek ;)
Miarka A ja znam mae osob ktorym albo sie zwrociolo albo stracili max kilka tysiecy

Wiesz wszystko zależy ile wydasz i jaka masz rodzinkę. U nas raczej rodziny nie są bardzo zamożne wiec i w prezencie nie mogą dać wiele. I nikt nie oczekuje że goście się zapożyczą żeby dać prezent. A wiadomo że teraz koszty wesel bardzo rosną szczególnie gdy robisz w restauracji.

No mysle ze okolo 20 tys musisz liczyc ze wydasz. My samochody tez nie wynajmowalismy tylko od kuzynki mielismy :) No ale ja akurat wole zespol niz Dj-a ale wiadomo kazdy woli co innego . U nas wesele zwrocilo sie w połowie ale ja ie liczylam na to ze sie zwroci bo nie po to robilam wesele

Gość malam mi
my robimy wesele w remizie :P po wiejsku zakupy wyniosą nas jakies2-2,5ttys plus wódka- 1400 ksiądz-600 ubrana-1500 (okazja :)) sala-400 kucharka-300 pomoc-300 ciasto-200 i do dekoracji-150-200 obrączki-800