Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

botwinka

malżeństwo

Polecane posty

hej..napisze w skrócie bo miejsca by brakło na moją opowieść! a więc..2 tyg temu zawarłam związek małżeński z turkiem(moim mehmetem)cywilny oczywiście w Alanya:)znałam go może tylko a może ,,aż''8 miesięcy!poznalismy sie właśnie 8- miesiecy temu na wakacjach przypadkowo na plaży w Alanya.. i tak od tamtej pory utrzymywalismy kontakt na msn..zgodziłąm się zostać jego żoną,były obay bo jak sie naczytałąm tutaj róznych opowieści to miałąm mieszane uczucia ale po dłużej analizie stwierdziałm że mój turek nie pasuje do żadnej opowieści o złych turkach..mówiłam mu o tym portalu co tu pisząon tylko kręcił głowa i mi tłumaczył każdy napąkniety mój temat,zadawałam mase pytań i zawsze mi na nie odpowiedział..powiem wam kochane że jak tu wiekszość osób wspominało to zależy od człowieka nie od nacji czy religi czy kraju!to zależy wyłacznie od charakteru czy jak był wychowany przez swoich rodziców!ja miałam mozliwosc poznania rodziny i jaka atmosfera panuje w domu i jak również odnoszą sie do siebie domownicy..moja juz rodzina turecka jest rodzina typowa europejska:)mama tylko nosi chuste ale to wiadomo starsza osoba szanuje swoja tradycje!cd..

:o tylko potem się nie żal, że brudas Cie napierrdala :o

a co ty możesz wiedzieć :) ??? o napierdalaniu!!naczytałąś się na forum miałaś stycznośc z tym krajem z ta kultura?wątpie!!

nie bede mieszkac ani w polsce ani w turcjii wyjezdzam do holandi na neutralny grunt!

a ty po 8 miesiącach znajomości możesz z pełnym przekonaniem stwierdzić, że znasz bardzo dobrze tego gościa, jego rodzinę, jego przeszłość i środowisko? :)

Czemu w Holandii, ze względu na sferę finansową?? Nie chcecie mieszkac w PL?? Dlaczego Pan wyżej taki wulgarny i mało tolerancyjny?????????

Gość www.odlotek.pl
ta jasne ze go znasz zobaczysz jak sie rozwinie.uważaj na tych brudasów

takkkkk...a ty myslisz że jak kogos znasz 20 lat przed slubem to napewno wam sie uda!!!bo znacie się kupe lat!!!paranoja!ja znalam własnie mojego ex-męza kupe lat od podstawówki mam 35 lat i co?ze kogoś sie zna hohho to bedzie udane i szczęsliwe małżenstwo? u mnie akurat ten system sie nie sprawdził!!

moim zdaniem sie pospieszylas....znalas kolesia tylko przez kamerke i tak po prostu za niego wyszlas??nie wierze!przeciez kompa wlacza saie zawsze tylko jak sie jest w dobrym humorze,mozna udawac i to bardzo.zycze czy jak najlepiej,ale uwazaj,zeby nagle nie wyszlo,ze jednak jest jakas inna zona w turcji

Gość martyna 19999
wspolczuje. wiem ze napewno go kochasz, ale w przuyszlosci gdzie nie bedziecie to waszym dzieciom bedzie brakowac dziadkow z ktorej strony albo tureckich albo polskich, a taka pomoc jest niezastapiona. wiec obieracie mu babcina milosc, tzn dzieciom a nie temu :) po drugie to nie zdziw sie jak bedziesz wytykana palcami paradujac w polsce za reke z takim mulatem. czarna dziffka, brudasy, plus jak jakas grupka was spotka po ciemku to mozecie oboje niezle w pierdziel obskoczyc, albo np moga na niego napluc. sorry ale czarni niech sie zenia z czarnymi a biali z bialymi. niesmaczny jest dla mnie taki widok :( wiem ze to fatalnie brzmi ale chyba wiekszosc polakow mysli tak jak ja.

Gość nfjhfjnjfhkdfn
ale tak w ogóle to o co chodzi?

w holandi dlatego że moze inny system finansowy ale moze dlatego że jego brat ma tam firme jest praca zapewniona mieszkanie nie jedziemy w ciemno..w polsce co tutaj mamy robić ja pracuje ale on co bedzie robił..u nas jest rynek jaki jest nawet dla nas polków cieżko z pracą a co dopiero dla turka..

Gość martyna 19999
botwinko wlasnie widze ze ty juz nie masz mlodych lat w dodatku rozwódka czyli towar zchodzony drugiej kategorii. pewnie sie cieszysz ze chociaz taki cie chcial co.

Gość martyna 19999
i tak cale zycie macie zamiar koczowac w holandi? jak jacys uciekinierzy co miejsca na ziemi swojego nie maja? nie znaja historii, holandii itd.

nie poznałm kolesia przez kamere!!czytaj co pisze!!poznałma go w realu a nie przez neta..a co do babci czy dziadków a mało jest osób które wyjechały i mieszkaja za granica a wnuki znaja tylko swoich dziadków z zdiecia!!???

Gość o mój ty smutku
dwa tygodnie temu wyszłaś za Turka a już po polsku pisać nie umiesz... :/

Botwinka, ja uważam, że to życie później weryfikuje czy znamy kogoś czy nie... Mam nadzieje, że u Ciebie będzie inaczej, ale Oni są bardzo zaborczy, co z tego że jest XXI wiek?? To zupełnie inna mentalnośc jeśli chodzi o małżeństwo. Znam osobiście przypadek małżeństwa turka- lekarza mieszkającego w pl który ożenił się z polką też lekarką. Uciekła gdzie pieprz rośnie, bo mogło się to skonczyc dla niej tragicznie. Tez niby wykształcony człowiek po medycynie, mieszkający długo w polsce, ale mentalnośc zostaje...Mam nadzieje, że u ciebie będzie inaczej czego Ci zyczę.

jak narazie nie mysle aż tak w przyszłośc gdzie bede mieszkać na stałe na starośc życie jest tak przewrotne że nie wiesz co cię jutro czeka!narazie musimy przejść przez nasza biurokracje karte pobytu itp.

nie napisalam "poznalas" tylko "znalas",to ty sie naucz czytac.myslisz,ze jak bylas tam na wakacjach i na 1 wizycie,to juz masz obraz tego wszystkiego.oby twoj byl wyjatkiem od reguly. w holandii ludzie na patrza zle na ludzi z surinami,aruby,ale turkow tez sie tu srednio lubi..poza tym chodze tu na uniwerek i sama widze,ze niewiele ciemnych twarzy

umie pisać po polsku!! pisze szybko sorrki bo ide zaraz do pracy.

a jeszcze dodam-jadac do NL oboje nie bedziecie znali jezyka,zadnych ludzi,poza tym bratem-brat bedzie tlumaczyl jak mu bedzie pasowac.ja bym sie woalala tak nie uzalezniac.latwiej zaczynac w kraju,gdzie choc jedno z was zna jezyk

każdy jest kowalem swojego losu!! za mnie żaden się nie urodził ani żaden za mnie nie umrze!!wybrałam turka to ja bede ponosic konsekwencje swoj decyzji..miłego dnia zmykam do pracy

,,tak szczerze''-angielski +niemiecki to chyba wystarczy źeby sie dogadać wiec chyba sie dogadam:)