Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izabelka_

Torbiel jajnika?? jakie objawy???

Polecane posty

Mam pytanie... od jakies czasu bolą mnie jajniki boję się że może to być torbiel. Moje podejrzenia biorą się stąd że moja siostra miała torbiel jajnika i boję się że i mnie może to spotkac. Czy któras z Was miała takie dolegliwości zanim dowiedziałyście się że coś z Wami jest nie tak?

hej... tak ja miałam tylko mnie bardziej bolało z boku niż jajnik no ale okazało sie ze to torbiel

Gość chcesz wiedzieć
idź do lekarza.Przy torbieli jajnik boli bardzo mocno,drętwieje często nawet noga.Moze masz jakis stan zapalny przydatków.

byłam u ginekologa powiedziałam mu o bólu - on mnie zbadał i powiedział że mam tego jajnika podrażnionego (??) i przepisał mi antybiotyki. Mnie się wydaje że powinien mi zrobić jakies USG albo coś takiego...

Koniecznie zrób jeszcze USG. Być może to nie torbiel, ale nie zaszkodzi sprawdzić. Mnie też lekarz nie zrobił USG, ciągle leczyli mnie antybiotykami, a potem okazało się, że to torbiel i to na granicy ryzyka. Jestem już kilka lat po operacji i badam się regularnie, zawsze robię USG. Zrób USG KONIECZNIE i nie czekaj. Dopiero po tym badaniu możesz być pewna co się z Tobą dzieje. I nie martw się, wcześnie wykryta torbiel daje się wyleczyć bezoperacyjnie lub tylko przy pomocy laparoskopii.