Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

STARAMY SIĘ O DZIDZIUSIA...CZEMU NIE WYCHODZI ?

Polecane posty

WITAM. OD DOŚĆ DAWNA STARAMY SIĘ Z PARTNEREM O DZIDZIUSIA. WSZYSTKO ZAWSZE JEST NIBY OK, MAMY NADZIEJE, WRECZ JESTESMY PEWNI, ZE TERAZ SIE UDA... A TAK NAPRAWDE CO MIESIAC PRZYCHODZI OKRES. PLAKAC MI SIE NORMALNIE CHCE. JUZ SAMA NIE WIEM CO MYSLEC. MOZE JEST JESZCZE JAKAS OSOBKA, KTORA TAK SAMO STARA SIE O MALUCHA ? MOZE KTOS MI PORADZI CO NAJLEPIEJ JEST ROBIC, ABY SIE UDALO.. DOBRZE BY BYLO GDYBY JAKAS STARACZKA SIE DO MNIE PRZYLACZYLA.. NAPEWNO BEDZIE RAZNIEJ.. POZDRAWIAM

Gość 222222
bo za dużo o tym myślisz potraktuj to jako darmową antykoncepcję i ciesz się seksem nie patrząc na owulacje i inne bzdury :)

Gość Tektonika
Może za dużo o tym myślicie :) ?

Gość łęndo
moze ci wsadza do zlej dziury

FAKT, MOZE I ZA DUZO O TYM MYSLIMY... PEWNIE SPONTAN BEDZIE NAJLEPSZY. A JEST TU JAKAS STARACZKA OPROCZ MNIE ? :)

Gość fakttttfaktem
ja sie staram..tez juz dlugo,jestem po 2 operacjach-laporo i histeroskopii:) od tej ostatniej jestem 8 miesiecy..niestety i tym razem dostalam okres:(

Gość a moze porozmawiaj o tym z
lekarzem? Miałas robione jakies badania?

nie miałam jeszcze robionych żadnych badan... caly czas mam nadzieje, ze w koncu sie uda...

Dołącz do naszego topiku W OCZEKIWANIU NA DWIE KRESECZKI.....jest nas tam sporo staraczek....a jak długo się staracie??? Robiłas jakieś badania??...czy narazie luz??

ABC- a jak dlugo sie starasz? jesli wiecej niz pol roku to zrobcie sobie z partnerem badania. No i czy masz owulacje? obserwujesz swoj cykl? Najlepiej sie kochac co drugi dzien zeby nasienie faceta mialo czas na regeneracje. Jesli sie staracie dlugo, i bez efektow to warto przejsc sie do gina porobic badania.

staramy sie juz okolo 3 miesiace.. nie robilismy jeszcze zadnych badan bo caly czas mam nadzieje, ze bez nich sie uda.. u mnie ciezko jest ustalic dni plodne, bo mam nieregularne miesiaczki... myslalam moze o tescie owulacyjnym... ale czy on pomoze ? ehh.. nie mam pojecia... Assiii macie jakies dobre sposoby na to zeby sie udalo ? :)

Gość thaisse80
3 miesiace to jeszcze malo. statystycznie wiekszosc zdrowych par zachodzi w ciaze po ok 6 miesiacach do roku staran. dopiero po ttm czasie jesli dalej nie ma nic to mozna zaczsc mowic o jakis potencjalnych problemach. A najlepsze antidotum to wyluzowanie, bo stres i ciagle myslenie o tym blokuje. ja sie staralam 4 lata, mialam klopoty z okresem i ustaleniem terminu owulacji, niby poza tym ok ale zawsze bez skutku. potem zluzowalam bo dostalam nowa prace i wtedy wlasnie zaszlam.

Witam staram sie z mezem juz 16 cykl, wiec prawie 1,5 roku. wyniki badan sa ok, wiec mysle,ze to sila psychiki dziala jak blokada... no ale coz, chec posiadania dziecka jest wieksza od rozsadku i nie da sie ot tak przestac myslec o upragnionym dziecku. Od tego cyklu lekarz zalecil mi brac luteine, podobno powinna pomoc w ciagu 3 miesiecy... zobaczymy jak to u mnie bedzie,. Pozdrawwiam

Myślę, że przy nieregularnych cyklach możesz spróbować z testami owu, ja też o nich myślę, też mam nieregularne cykle, wahają się między 24 a 35 dni, to duża różnica, więc od nastepnego cyklu też robię testy owulacyjne.

jeszcze ani razu nie robilam tego testu. moze akurat pomoze. w tym miesiacu mialam juz duza nadzieje, ze dzidzia bedzie. 6 dni mi sie spoznial @ , rano zrobilam test-negatywny, a po poludniu okres dostalam... ale sie wkurzylam...wrr..

karolinka juz jestem- jesli moge Ci doradzic cos na nieregularne cykle to wlasnie luteina jest super rozwiazaniem. ;) zapytaj swojego lekarza ;) Pozdrawiam

thaisse80 wlasnie tez myslalam, ze to moze przez to , ze caly czas o tym mysle.. nie jest to jakas paranoja (na szczescie jeszcze do tego nie doszlo) ale czesto mysle o bobasku.. jesli to jest tego powodem to czas sie wyluzowac...

oo no to moze i mi luteina by pomogla :)

Gość thaisse80
Mi lekarka powiedziala ze na nieregularny cykl jest dobra witamina B6. mozna ja spokojnie kupic w aptece razem z magnezem (ja bralam slow mag B6). wiadomo to zwykla witamina, ale mi pomogla bardzo na uregulowanie cykli dzieki czemu niecaly rok pozniej zaszlam w ciaze.

thaisse80 to dobrze ze mi powiedzialas. akurat mam w domu witamine b6 z magnezem ;) od dzis zaczne ja regularnie brac ;) moze pomoze ;)

Gość bełagam
podobno nie trzeba się starać, tylko trzeba się NIE starać przez kilka tygodni, zero seksu, zero marnotrawienia nasienia, codzienny seks tylko pogorszy sprawę wstrzymajcie się na długo i powinno zaskoczyć próbowaliście?

Coco de Bata niestety tak juz jest.. to niesprawiedliwe :(

bełagam szczerze mowiac nie probowalam. slyszalam, ze wystarczy sie kochac co 2 dzien w dni plodne, to wystarczy aby nasienie moglo sie zregenerowac..poza tym kto tyle wytrzyma... :)

Gość thaisse80
Coco de Bata - cos w tym jest bo ja zaszlam w ciaze wlasnie wtedy gdy nie bylo to dla mnie wskazane. wczesniej sie staralam 4 lata plus bralam jakies mieszanki ziolowe ktore nawiasem mowiac bardziej mi zaszkodzily niz pomogly. potem zas dostalam nowa prace gdzie szefowa bardzo krzywo patrzyla sie na matki z dzieckiem. ja wzieta nowa praca, zalezalo mi wiec skupialam sie glownie na niej (i zle bo ta jedza wogole tego nie doceniala) i przestalam zupelnie myslec o dziecku. jak sie potem okazalo ze jestem w ciazy to bylam kompletnie zaskoczona.

tak to juz jest. ale jak tu przestac myslec o dzidziusiu jak sie go bardzo chce :) chyba bede musiala skupic uwage na czyms innym to moze sie uda :))

a ktoras z was bierze moze kwas foliowy, bo mowia ze jak ktos sie stara zajsc w ciaze to nalezy brac wlasnie kwas foliowy.zarowno przed ciaza jak i na poczatku ciazy.