Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

STARAMY SIĘ O DZIDZIUSIA...CZEMU NIE WYCHODZI ?

Polecane posty

okej, przeczytalam duzo uwag na swoj temat i dowiedzialam sie wielu rzeczy. ale po co od razu najezdzac na mnie ? nie mozna spokojnie ? dolekarza sie napewno wybiore. ale komentarze typu : jestes nieodpowiedzialna nic nie pomoga. tylko sie niepotrzebnie zdoluje.nie chce sie z nikim klucic, po prostu chcialam zasiegnac po rade, takze z tego zrodla. lekarz swoja droga.. ale napewno nigdy nie skrzywdze swojego przyszlego dziecka. zrobie wszystko zeby bylo dobrze..

A-B-C bardzo mi się podoba takie twoje podejscie do sprawy. Wybirz sie do lekarza i zobacz co Tobie powie może własnie da dużo rad.

nom chyba bede musiala..ale sama wiesz, ze w glebi duszy chce sie aby lekarz nie musial w to ingerowac, ze sie mysli : moje dziecko napewno bedzie zdrowe, nic mu nie bedzie. ja tak wlasnie mam, ale musze pomyslec nad tym lekarzem i w koncu sie do niego wybrac..

Rutynowe badanie ginekologiczne nie jest czymś strasznym. gorsze są te specalistyczne jak masz stwierdzone problemy z płodonością. Ale u Ciebie ważna jest diagnostyka nic więcej. Także warto o tym pomysleć.

juz zaczelam brac witaminki z lueina i kwasem foliowym :)

Kwas foliowy jak najbardziej teraz jeszcze wizyta u gina. :))

Gość mikkallka
Cześć dziewczyny! My też się staramy.Przed staraniami byłam u lekarza, zrobił mi kolposkopie, wymaz, usg dopochwowe. Okazało się, że mam cystę-zwalczyliśmy ją. Później znowu badania, takie same, wszystko ok (lekka andometrioza szyjki macicy,ale narazie powiedział że nic z tym nie robimy tylko obserwujemy) Powiedzial,ze jestem zdrowa silna kobieta, że mamy na dniach się starać bo na usg jajeczko widzial w jajniku. Próbowalismy więc. 10 dni po tym zaczełam sie dziwnie czuc, senna jakaś była, niedobrze mi było. Okres spóźniał się 5 dni. Już byłam pewna, że się udało! a Tu okres... dostałam i byłam załamana. Ale co dziwne, mimo iż krwawienie zaczęło się obficie, to po 2 dniach już prawie nie mam (zawsze miałam 6 dni krwawienia obfitego, mega bóle brzucha) Okres się skończył a ja czuję nadal się dziwnie. Na piersiach mam masę żyłek widocznych, jakis wysyp pryszczy tzn taka kaszka. Sutki jakieś guzowate. Spać bym mogła cały czas. Zaczynam się zastanawiać czy może jednak? Wkońcu są kobiety, które mają krwawienia w czasie gdy miały dostać okres a są w ciąży. Ale boje się zrobić testu, chcę sobie zaoszczędzić rozczarowania.. Już sama nie wiem.. Brzuch mnie dziwnie dzis bolał, tak jakby mięśnie brzucha naciągnięte były. Ehhh Jestem załamana, rozkojarzona, słaba. Już myślałam, że sę udało. Pojawił się okres i ok przełknęłam to a tu po 2-3 dniach nic, koniec. Czuję się dalej obolała i słaba. Już nie wiem co myśleć :(

Gość mama3 latki
Witam was dziewczyny .Ja z mężem o pierwszego dzidziusia staraliśmy się rok,dopiero zaszłam w upragnioną ciąże jak wyjechaliśmy na pare dni na wakacje.Teraz staramy się o drugiego dzidziusia ,oby poszło szybciej

mikkallka - uważam,ze najlepszym chba rozwiązaniem jest właśnie test, lepiej zawsze wiedzieć niż sie nie potrzebie stresować.

Gość abc 2589
ja jestem załamana już aż płakać mi sie chce. Już 2 miesiąc staramy sie o dzidziusia a tu znowu dostałam okres :((((( co ja mam zrobć? Biore cały czas kwas foliowy. A ja tak bardzo chce dzidziusia :). Błagam poradźcie coś bo już sie zastanawiam czy coś ze mną nie tak :(((((

abc2......, 2 miesiące to jeszcze bardzo mało nie możesz tak rygorystcznie podchodzic do starań:)

Gość Mlodziutka_cipuchna
Bo wbrew pozorom wcale nie jest łatwo machnać dzieciaka (ale tylko tym,którzy sie staraja). Inna przyczyna: baby teraz cherlawe są, według danych statystycznych co 10 para nie bedzie miała dziecka w ogóle.

Witajcie:) Czy może któraś z was wie ile dni po okresie występują dni płodne?? może to głupie pytanie ale ja mam @ bardzo nieregularne i chyba nigdy nie wyczuje kiedy mam dni płodne

Gość moze po uplawach
generalnie 3dni przed polowa okresu i 5 dni po polowie okresu, albo po konsystencji uplawow w dni plodne sluz staje sie klejacy i biorac go miedzy palce rozciaga sie

No właśnie nawet byłam w tej sprawie u gin i tłumaczył mi o tych upławach ale mi się wydaje że u mnie wogóle nie występują upławy o konsystencji kurzego białka(jak to określił gin) jakoś nie mogę zaobserwować.Razem z mężem staramy się o dzidziusia od września 2009 i jakoś niedługo znowu będzie trzeba się wybrać do lekarza bo jakoś nam nie wychodzi,chociaż jak się kochamy to wcale nie myślimy tylko o dziecku.I ciągle tylko to samo co miesiąc myślę że to może już i nic z tego strasznie się boje że może nie możemy mieć dzieci(tak już sądzi nasza rodzina) dodam że jesteśmy już dwa lata po ślubie

Dziewczyny ja się bałam że tez będe miała długie staranie przez nieregularne cykle a tu bach i się w 1 udało. Ja dostałam od lekarza duphaston na uregulowanie no i miałam wsparcie w Baby-Comp który precyzyjnie wyznacza mi owulacje.

witam my juz od potoraroku staramy sie o dzidziusia i nic , bylismy u lekarza to jak nei torbiel to co iinego kiedy juz wyleczylam sie z torbieli moj maz sprawdzil nasienie wsyztsko jes ok mialam wszytskie adania porobione co do tego czy ejstem plodna wychodzi na to ze tak okres mam regularny od jakis 2 lat .28-dniowy co miesiacz czekam z nadzieja ze nei nadejdzie. 3 miesiace temu robilam badania na chlamydie wyszedl wynik pozytywny wiec leczylismy sie oboje w klinice dostalismy antybiotyki przyjelismy dawke 4 antybiotyki naraz zero sexu przez tydzien zrobilismy koeljne badania po chorobie ani sladu... wiec dla zego nie moge miec dziecka staramy sie i straamy a tu nic wiec jestemz toba trzymaj sie

Witam! jestem strasznie nakręcona dlatego pomyślałam że napiszę:) Od jakiegoś czasu staramy się o dzidzię(tak jak już pisałam wcześniej) mam objawy jakbym miała zaraz dostać@ ale jej nie ma chociaż już powinna być(aczkolwiek mam bardzo nieregularne) więc nie zdziwiłabym się gdyby przyszła później.Mój problem polega na tym że zrobiłam dziś test i są dwie kreseczki(ale jedna jest słabsza)robiłam wieczorem więc kupiłam jeszcze jeden na rano żeby się upewnić(już nie mogę się doczekać).teraz jestem strasznie podekscytowana ponieważ już wykonałam bardzo dużo testów i nigdy nie było dwóch kresek.Jest może ktoś kto też narobił sobie nadziei przez test a okazał się on fałszywym alarmem??