Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość none54326dd

wypełnianie blizn potrądzikowych

Polecane posty

Gość none54326dd

witam, chciałabym sie spytać czy może któraś z kafeterianek wypełniała sobie blizna potrądzikowe(dziutki, dołki), chodzi mi o to że mam na twarzy 4 blizny(dołki) już wygojone i dosyć stare, chciałabym je wypełnić, problem polega na tym, że nie wiem i nie mogę na ten temat znnaleźć informacji: czy te wypełnienia są trwałe??? bo wiem że wypełniane są blizny kwasem hialuronowym ale to daje b. krótki efekt(ok pół roku, czasem krócej jakieś 3miesiace a czasem dłużej ok 9-12 miesięcy), a ja chciałabym to zrobić raz i na chociaz kilka lat(2-3lata),i pytanie gdzie takie zabiegi robią, w necie naprawdę ciężko coś konkretnego znaleźć a w różnych klinikach chirurgi plastycznej każą przyjść na wizytę(żałosne), nie mam kasy na chodzenie na wizyty i dowiadywanie się takich informacji. proszę o pomoc, aha, i czy po wykonaniu takiego zabiegu(poza kilkudniową opuchlizną lub zaczerwienuieniem) może być coś widać???

Gość Olcia 54
Ja również mam ten sam problem ,więc wpadłam 2 lata temu na pomysł wypełnienia dołków na policzkach.Pani kosmetolog była uczciwa i odradziła mi .Wykonywała taki zabieg i kwas hialuronowy nie spełnił oczekiwań pacjentki! Ale teraz są wypełniacze na stałe takie jak Aquamid,czy chociażby terapia własnymi komórkami .Ale czy i to się sprawdzi, nie ma całkowitej pewności.

Ja również mam kilka blizn potrądzikowych na policzkach, stosowałam już prawie wszystko- gamę maści, kremów, peelingów, miałam liczne zabiegi (10) peelingami chemicznymi TCA itp. itd. Laser Fraxel przechodziłam 4 razy, i nic.... W tym momencie jedyną szansą dla mnie jest wypełnienie blizn, są to blizny typowo zanikowe, inaczej mam ubytki, które należy wypełnić. Bardzo chciałabym, żeby faktycznie była taka możliwość chociażby na rok, dałabym wszystko żeby pozbyć się tych śladów- jest to mój wielki kompleks- przez to cholerstwo nie jestem sobą... unikam ludzi... Zastanawiam się jedynie czy w momencie takiego wypełnienia nie zostaną górki i wyglądać to będzie jak wypryski podskórne?