Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Igucha

Kręcone włoski

Polecane posty

Gość Igucha

Mam kręcone włosy od urodzenia. Nie bardzo wiem co mam z nimi robić jak je układać i jakich używać środków do ich pielęgnacji. Pomóżcie mi

Gość Anq26
Specjalnych do włosów kręconych. Wystrzegaj się pianki. Kup sobie na allegro profesjonalne produkty, mają wówczas ceny jak w drogerii zwykłe szampony i odżywki. Podstawa to dobre strzyżenie. Raz nie żałuj sobie i idź do dobrego fryzjera takiego nawet za 100zł, który umie ciąć loki. Zaznacz, że chcesz takiego fryzjera przy umawianiu wizyty. On ci je porządnie wycieniuje ale zgodnie z zasadami cięcia loków. Potem raz na 2-3 miesiące chodź do tańszego fryzjera i proś jedynie o podcięcie końcówek po starych liniach. bez dodatkowego cieniowania itp. Po myciu i nałożeniu odżywki spłucz włosy i rozczesz, po czym jeszcze raz delikatnie przepłucz chłodną wodą lejąc z góry na dół....i już nie rozczesuj bo będzie szopa! Zawiń w ręcznik i zostaw aż podeschną. Następnie delikatnie nałóż na nie krem do loków i najlepiej czekaj aż wyschną same i już nie rozczesuj (tylko palcami) albo wysusz suszarką z dyfuzorem. Nie chodź spać w wilgotnych bo będą się puszyć. Nie prostuj włosów prostownicą bo przestaną się ładnie kręcić albo miejscami będą proste już na stałe....