Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zooologola42

mam bardzo niskie cisnienie i wysoki puls

Polecane posty

Gość zooologola42

Czy to moze byc niebezpieczne dla dziecka? jestem w 27 tygodniu ciazy i moje cisnienie niekiedy to 78 / 38,raz mialam nawet odlot,zaslablam,przy czym tetno moje ponad 110,bardzo zle sie wtedy czuje.Czy ktoras z was tez ma tak niskie cisnienie i wysokie tetno,co mam z tym zrobic?

Gość beboczek smoczek
ja tak miałam, napij się kawy, oczywiście nie teraz. Lepiej mieć niskie ciśnienie niż za wysokie!! a jak bedziesz u lekarza to mu powiedz o tym lepiej się nie radzic w takich sprawach na forum i to jeszcze na kafe :)

Gość na ogół jak chcesz zemdleć
to masz bardzo niskie ciśnienie i wysokie tętno. Co na to twój ginekolog? Pewnie masz za niską hemoglobinę, albo żelaza za mało. Idź do lekarza, bo jak gdzieś się wygrzmotniesz na ulicy w końcu, to nie tylko dziecku zaszkodzisz ale i sobie. Trzeba znaleźć przyczynę tak niskiego ciśnienia. Bo ono jest naprawdę złe. Ja jestem niskociśnieniowcem, 80/58, ale twoje rozkurczowe 38 jest nie do przyjęcia. W końcu zapaści dostaniesz

Gość tez tak mialam
raz w pracy nie moglam z krzesla wstac,bo zaraz czarno przed oczami mi sie robilo i bylo to rowniez w 27tyg.lekarz kazal cukier pod jezyk wziac i napic sie zimnej wody i kawe pic codziennie rano i zawsze miec przy sobie chociaz kostke czekolady

Gość zooologola42
Dziekuje za odpowiedzi.Mam termin u lekarza 5 czerwca to mu powiem o tym.Walsnie tez sie boje jakiej zapasci.Ja puki co mam sposob na to niskie cisnienie.Mimo wszystko wstac z lozka i starac sie w ruchu ciagle byc to mi jeszcze pomaga jako tako.Poza tym zauwazaylam,ze jak za dlugo spie to potem mam caly dzien bardzo niskie cisnienie.A wiec starac sie spac normalnie i wstaje razem z mezem,ktory wstaje do pracy.Potem sie ciagle czyms zajmuje i wtedy moje cisnienie wacha sie w granicach 110 / 68 a tetno jest okolo 90,To jest ok.Bo tetno tak czy siak w ciazy jest na ogol podwyzszone,bo musi za dwoch prtacowac serducho. Tak czy siak jak bede u lekarza bede z nim rozmawiac.Byc moze mam jakeis klopoty z sercem,bo przed ciaza mialam ciagle cisnienie 135/ 115 ,ta druga wartosc byla stanowczo za wyskoka,takze boje sie ze jak bede wyzej w ciazy to to cisnienie potem sie zmieni na za wysokie.