Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMAGRUDNIOWO

MENU 1,5 ROCZNIAKA ..........

Polecane posty

Gość MAMAGRUDNIOWO

Moja córeczka ma 1,5 roku i jej jadlospsid wyglada mniej wiecej tak;\ ok 6.00 mleko 210 ml ok 9.00 kaszka ok 12.00 deserek ( danonek lub inny jogurt czy sloiczek gerbera) ok 14 - 15 zupka ( z mieskiem oczywiscie ) ok 18.30, podwieczorek w postaci banana, budyniu na mleku krowim, lub bułki z bakusiem czy jogurtem ok 21.30 mleko 210 ml Poza tym moje dziecko pije, soki ( rozcienczam z wodą niegazowana )i herbatki Nie moge jej zmusic do konkertniejszym posilłków np .drugiego dania na obiad, czy kolacji w postaci kanapek z wedlina, czy warzyw, owoców tez nie tyka oprócz banana..... Jak to wygląda u waszych dzieci??

mój je wszystko to co my. ostatnio przechodził bunt żywieniowy i nic poza kaszami, jogurtami i owocami mu nie wchodzizło. teraz je wszystko co mu wpadnie w ręce. nie przejmowałabym się tym wszystkim tak bardzo. małym dzieciom często zwyczaje się zmieniają.

Gość kitkaxxxx
moja córa ma rok i 2 mce i jest strasznym niejadkiem, wazy 9,3kg i tez nie potrafie jej przekonac do konkretnijeszych potraw. 6-mleko 150/180ml 10-kaszka 150 lub jajecznica 14-obiad- zazwyczaj zupa lub drugie danie-zalezy co my jemy 17-owoc 20-mleko lub kaszka Mało niestety pije herbaty czy jakiegos bob fruta, podziubie czasem srodek z bulki lub rogala z masełkiem i pasztetm domowej roboty lub szynką gotowaną Ponoć taki typ dzieciaczków:)

moja je tak: ok 7.00-8.00 - 210 ml mleka mod. ok 10-11 - parówki/kiełbaski/kanapka/serek homo/jogurt ok 15.00 - obiad (głównie to co my/ rzadko jak nie mam czasu gotować dostaje słoiczek - ale to jest raz na tydzień :) ) 17.30 - deserek: owoc/kisiel/budyń/słoiczek 19.30-20.00 - kaszka/ kanapka z serkiem homo

aha a do picia soki rozcieńczone poł na pół z wodą albo sama woda