Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nussbeisser

Jaką książkę polecacie?

Polecane posty

przerwane milczenie tysiąc wspaniałych słońc kochanka śmierci

Gość są światy piękniejsze
miłość w czasach zarazy moje rzymskie wakacje dzienniki Carrie

Gość Ja polecam
Czarownica z Portobello

Polecam "Demony Dextera" Dekalog Dextera, Dylematy Dextera, Coben Harlan- Zaginiona (all na www.trampolino.pl )

wiesz jeśli o mnie chodzi to myślę, że książką wartą przeczytania jest Amazonia w weekend , którą możesz znaleźć na goneta.net. oczywiście, jeśli lubisz coś z pogranicza przygody i kryminału ;) moim zdaniem książka warta przeczytania

Gość etka9
"Cukiernia pod amorem" Małgorzaty Gutowskiej-Adamczyk zrobiła na mnie wrażenie, mimo,że normalnie nie czytuje tego typu książek.

Gość katrin1982
dom nad rozlewiskiem

Gość Jimmy Page
,,Buszujący w zbożu" J. D. Sallinger

Gość kfgdg
tysiąc wspaniałych słońc czyta sie w 2 dni,taka wciagająca

Gość fghghf
kamasutra :D

Anthony Bourdain - Kill Grill... Żarłoki takie jak ja mogą się wiele ciekawego dowiedzieć :D

Gość yurutur
Róże na poddaszu-Virginia C. Evans Winnetou-Karol May seria Ani z Zielonego Wzgórza

Gość koralgol111
"W szponach mrozu" Richelle Mead ostatnio bardzo mi się podobała

Prowadził nas los. Moja Afryka. Biała Masajka. Przewodniki o krajach z całego świata: Australia Brazylia Afryka Azja Francja Włochy Grecja Hiszpania Portugalia Nowa Zelandia Hawaje Meksyk Dominikana Turcja Chorwacja Irlandia Maroko Egipt Jamajka Japonia Kostaryka Malta Indie Cuda świata.

Prowadził nas los. Moja Afryka. Biała Masajka. Przewodniki o krajach z całego świata: Australia Brazylia Afryka Azja Francja Włochy Grecja Hiszpania Portugalia Nowa Zelandia Hawaje Meksyk Dominikana Turcja Chorwacja Irlandia Maroko Egipt Jamajka Japonia Kostaryka Malta Indie Cuda świata.

Gość Andziazawsze
Więzień urodzenia-G.Archer.

Biała Masajka Kwiat Pustyni Książki Tess Gerritsen: Autopsja, Skalpel, Chirurg itd... Gerritsen pisze thrillery medyczne, są zajebiste, wciągające, nie czytałam takich książek, ale naprawdę warto!!! To coś w stylu seriali CSI kryminalne zagadki. Polecam :)

Gość zielonykocyk
oj i znowu jesień ;) póki co rozpieszcza nas piękną pogodą i słonkiem, ale wieczory są coraz dłuższe, więc przyda się dobra książka. Macie jakieś ciekawe propozycje, albo jakieś nowości, które warto przeczytać.

Gość ewaabra
to klasyka fantastyki! Wiedźmin - Wydanie kolekcjonerskie Cena rynkowa: 315,00 zł NASZA CENA: 211,00 zł Siedmioksiąg sagi o wiedźminie - mistrzu miecza i fachowcu czarostwa strzegącym moralnej i biologicznej równowagi w czarownym świecie fantasy. Komplet składa się z sidemiu tomów. Są to: 1. Ostatnie życzenie, 2. Miecz przeznaczenia, 3. Krew elfów, 4. Czas pogardy, 5. Chrzest ognia, 6. Wieża jaskółki, 7. Pani Jeziora. Pierwsze dwie pozycje są wydane jako jedna książka. Wszystkie w twardych oprawach, z autografem autora na grzbiecie kompletu. http://allegro.pl/sapkowski-wiedzmin-kolekcjonerski-b-stok-tania-wys-i2676586538.html

Gość Auror@
"Kwiat pustyni" i "Księgowy mafii"

a może Pandemonium L. Oliwer?? Moim zdaniem książka zapowiada się bardzo ciekawie, opowieść o miłości, ale też taka trochę antyutopia, świat pozbawiony miłości. Jeśli ktoś z was chciał poczytać więcej na temat tej książki tu można znaleźć informacje http://kasandra-85.blogspot.com/2012/09/pandemonium-lauren-oliver.html z jednej strony wygląda tak lekko banalnie, ale z drugiej jest to z tych książek, do których się wraca i można przeczytać pod zupełnie innym kątem.

Gość ewaabra
Kontynuacja bestsellerowych powieści Tanyi Valko: „Arabska żona i „Arabska córka. Historia miłosna w czasach współczesnej wojny. Autorka opisuje dalsze niezwykłe losy matki i jej córki. Przedstawia szarpane rewolucją kraje arabskie oczami Europejki, która próbuje zaaklimatyzować się w muzułmańskich realiach. Książka ukazuje okropieństwa wojny, pasje i uczucia, a przede wszystkim podłoże psychiczne ludzkich czynów w ekstremalnych sytuacjach. Obnaża okrucieństwo i bezwzględność tyrana wobec cierpienia zwykłych ludzi. Czy Dorota i Marysia po odnalezieniu się po latach w Arabii Saudyjskiej będą już zawsze razem? Czy ich związki są udane i czują się w nich spełnione? Jak zmieni się ich świat? Jak będzie wyglądała Libia po rewolucji? Czy o taki kraj walczyli powstańcy? http://allegro.pl/valk o-arabska-krew-nowa-tania-wysylka-i2671076828.html Tanya Valko doskonale zna Libię i kraje muzułmańskie. I chociaż opisane wydarzenia są tylko fikcją literacką, zapewniam, że czyta się je z zapartym tchem. „Magazyn Literacki KSIĄŻKI