Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mamusia

jak podać 11 miesięcznemu dziecku kiwi?

Polecane posty

Gość ja tam nie wime
ale kiwi zaleca sie po skonczeniu roku przez dziecko, tak jak napisalam robta co chceta, ciekawe kogo bedziecie obwiniac za 10 czy 15 lat

Gość ja tam nie wime
ja sobie moge pogratuowac moja 20 miesieczna corka nigdy nie miala nawet kataru :D:D, fakt gratuluje sobie tego ze nigdy na nic nie chorowala i nigdy nie miala zadnych problem ow z brzuszkiem itp :D:d

Gość o kurka wodna
nie cytrusy ale trochę się je tak traktuje Surowe owoce zawierają peptydazę (aktynidinę lub papainę), która może wywoływać alergie u ludzi. Szczególnie dla osób uczulonych na papaję lub ananasy owoce kiwi nie są wskazane

ja sobie gratuluje, bo zamiast faszerowac syna sztucznymi witaminami zawsze dbalam o jego zdowa naturalna diete i je duzo owocow i warzyw ze smakiem, woli kiwi od czekolady. mysle, ze to tobie te witaminy w pigulce za kilka lat wyjda uszami.

Gość bruce wszechwiedcy
to sa wlasnie te nowoczesne matki z bozej laski, maja po 20 lat i mysla ze wszystie rozumy zjady ... Zono - dawaj dziecku od urodzenia kark owke z ananasami i kiwi...tepaku

Gość o kurka wodna
Ależ lubicie skrajności :O

Gość ja tam nie wime
a gdzie przeczytalas ze daje dziecku witaminy w pigu lkach, ty serio masz jakis problem z czytaniem albo rozumieniem

Gość ej powiedz
Moja ma 16mies i tak juz z pol roku wcina pomarancze, ananasa, kiwi, melona a teraz takze polubila arbuza. A uczulenie o dziwo dostala po gruszce...

witamin w tabletkach to śmierć!!!!! uszkodzenie nerek i wątroby!!!!!! liczne alergie są bardzo niebezpieczne!!!!!!

Gość ja tam nie wime
moja nie jest na nic uczulona

Gość mothercare
strachliwa a g lupia to roznica, ty ZOno jestes g lupia, nawet po twarzy widac heheh

Gość o kurka wodna
wszystko może uczulić , ale skoro u nas w Polsce cytrusy (a także kiwi) nie są "naturalnymi" owocami to lepiej się z nimi wstrzymać do drugiego roku życia , zwłaszcza że nie są jedynymi owocami dostępnymi w sklepie i autorka ma problem z tym jak je podać ... Nic na siłę ...

Gość ej powiedz
Moja tez juz nie. To zdarzylo sie, gdy miala jakies 7 mies. Odczekalam kilka i znow podalam jej gruszke. I zero reakcji :)

Żonko ❤️ jesteś bardzo mądra i tak kram Swojego Synka 🌻 owoc jest sto razy zdrowszy od czekolady czy mięsa :) :)

Gość ja tam nie wime
widze ze masz jednak klopot ze zrpzumieniem tekstu napisalam wczesniej ze moja corka je wszystko juz teraz, dzizas, naucz sie czytac

brunet --> dzieki.. jestem przekonana ze dobrze zywie swojego syna, nikt mi nie wmowi, ze robie zle, do tego zadowolona bo sam domaga sie owocow jako przekaski, mieso i sery tez jest dla niego dobre bo jest zrodlem bialka. pewnie mamuski ktore daja swoim dzieciakom parowki i czkolade mnie najbardziej tu atakuja..

Gość ja tam nie wime
dziecko powinno jest wszystko i to powinno byz zbalansowane, i owoce i warzywa i miesko i produkty zbozowe i inne, ryby np...a nie tylko zyc na samych owocach i warzywach...moja corka je wszytsko, i miesko i warzywa i owoce, codziennie dostaje banany, jablka, mandarynki czy graipfruty, nigdy nie dawalam jej zadnych pastylek ani niczego w tym stylu...poporstu uwazam ze nie ma co przesadzac i na wszystko przychodzi czas

Zdesperowana:) To Ty też na takich topikach działasz?

Gość mothercare
brunet przyznaj ze masz chrapke na Zone a nie tak jej wazelinujesz, sie zbiera na wymiota

No tak, czasami trzeba spoważnieć.:D Brunet, masz chętkę na Zdesperowaną?:D

Gość o kurka wodna
Moje dziecko nie zna smaku czekolady ani parówki ma dwa lata i świetnie się rozwija . Uwielbia owoce i warzywa .. :P