Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala2323

paszport

Polecane posty

Gość mala2323

hej dziewczyny mam problem z wyrobieniem paszportu dla mojej coreczki ma 3 miesiace urodzila sie w uk. otoz napisalam do konsolatu o umowienie spotkani i mi umowikli na 1 lipca ale napisalam ze jestem samotnamatka i ojciec nie znany itd. i ze nie widnieje w certifikacie urodzenia a oni mi napisali ze ja musze w takim razie miec akt urodzenia z urzedu cywilnego polskiego czyli pelny odpis aktu urodzenia z przetlumaczeniem na polski u tlumacza a skad ja tu mam to wziasc skoro nie bylam jeszcze w pl zalatwic spraw z meldunkiem itd??? zeby pojechac musze wziasc dziecko bo tu sie nie ma kto nim zajac a z nia nie pojade bo bez paszportu lipa.... ahhhh sory ze napisalam haotycznie ale ne wiem co oczac w tej sytuacji... nie widze rozwiazania czy ktos z was byl w podobnej sytacji??? jak sobie poradzilyscie?

polski akt urodzenia jest potrzebny do drugiego paszportu . na pierwszy tymczasowy nie potrzebujesz rejstrowac dziecka w pl. i nie musisz tez dziecka wcale meldowac w polsce..w usc uzyja twoj stary meldunek. zalatwiaj wszystko przez konsulat bo jest taka mizliwosc tylko trzeba zaplacic.