Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problemmaker

Jak wybrać ubezpieczenie samochodu?

Polecane posty

Gość Problemmaker

Szukam najlepszego ubezpieczenia dla samochodu i nie wiem jak najlepiej wybrać. Interesuje mnie zarówno OC, jak i AC.

Gość SpecjalistadsUbezpieczeń
Przy OC kieruj się ceną - im taniej, tym lepiej. Przy AC już należy brać więcej czynników pod uwagę.Wybierając towarzystwo bierzemy pod uwagę między innymi: jakiego rodzaju zdarzenia uprawniają nas do otrzymania odszkodowania, czy ochrona ubezpieczyciela rozciąga się tylko w Polsce, czy również zagranicą. Kluczową kwestią jest także to, w jakich przypadkach można odmówić wypłaty odszkodowania lub ograniczyć jego wysokość. Standardowo takimi sytuacjami są: umyślne spowodowanie szkody, kierowanie pojazdem pod wpływem alkoholu, prowadzenie pojazdu niesprawnego technicznie, użycie samochodu do popełnienia przestępstwa, a także działania wojenne. Jednak ten katalog może być zróżnicowany w zależności od ubezpieczyciela a także samego produktu, dlatego warto dokładnie przyjrzeć się ofercie, zanim podejmiemy decyzję.

Gość SpecjalistadsUbezpieczeń
A najlepiej poczytaj sam, np. na www.ubezpieczenie.pl

Gość gość
Rzeczywiście warto korzystać z tańszych ofert, ale warto zwrócić uwagę na wypłacalność i dobre opinie ubezpieczyciela. Jeśli samemu trudno ci porównać wszystkie oferty to możesz skorzystać z doradztwa: http://bestpolisa.pl/

Gość poblorrrr
No generalnie dla wielu osób samo to wycenienie OC to jest temat mało jasny. Dla mnie tak samo. Bierze się pod uwagę po prostu całe morze czynników, nawet pojemność silnika w aucie jakie ma być ubezpieczone...Dużym ułatwieniem jak ktoś szuka są porównywarki, ja korzystałem z tej na stronie http://najtaniejuagenta.pl. Obiektywne zestawienie, każda polisa jest fajnie opisana, człowiek wie ile i za co płaci.

Gość Pansamochodzik1221
Najlepszą ofertę znajdziesz jeżeli skorzystasz z porównywarek internetowych. Ja użyłam kalkulatora dostępnego na stronie https://www.mtu24.pl/direct/forms/calculation/newKom/CalculationRegisterS1.seam W pierwszym kroku zaznacz, jakie opcje ubezpieczenia Cię interesują. W drugim, od kiedy ma zacząć obowiązywać polisa oraz jakiego typu i marki pojazdu dotyczy. Po uzupełnieniu wymaganych pól zobaczysz, która z firm oferuje ubezpieczenie samochodu lub innego pojazdu na najkorzystniejszych warunkach finansowych.

Gość gość
Dosyć korzystne warunki znalazłem w concordii, a długo szukałam, teraz będę jeszcze dodatkowo wykupowała ac.

Gość Online Expert Compensa
Warto rozważyć również zakup assistance, które umożliwia skorzystanie z pomocy ubezpieczyciela w razie wypadku, uszkodzenia czy kradzieży samochodu w Polsce i za granicą. Wybrany wariant ubezpieczenia powinien być dopasowany do potrzeb właściciela auta. Dlatego przed zakupem trzeba zastanowić się nad awaryjnością samochodu czy liczbą pokonywanych kilometrów. Myśląc o assistance należy przede wszystkim zwrócić uwagę na kwestię holowania - czy obejmuje ono transport auta tylko do najbliższego warsztatu, czy może do wskazanego miejsca, a także jaki jest limit kilometrów w naszym kraju i w innych państwach. Na pewno assistance powinno również dawać możliwość skorzystania z pojazdu zastępczego, gwarantować dowóz paliwa, naprawę na miejscu zdarzenia, pomoc po rozładowaniu akumulatora i wymianę lub naprawę opon – te elementy ochrony mogą przecież okazać się potrzebne każdemu kierowcy, niezależnie od rodzaju i wieku samochodu, którym jeździ.

Gość gość
Masz dużo narzędzi w necie dzięki którym można odrobinę łątwiej tańsze OC znaleźć. Mi się podoba jak chodzi stronka http://kalkulator-oc-ac.auto.pl. Wsyzskto tu jest jasne i czytelne nie trzeba się niczego domyślać. Wpisujesz raz informacje o sobie, aucie, stażu i tak dalej a potem tylko przebierasz w wyliczonych już skłądkach.

Gość gość
Różne są te strony do wyliczania OC, ja polecam ubezpieczamy-auto.pl. Szybko można dostać info o indywidualnie wyliczonych stawkach w konkretnych firmach, mają jasną informację co i jak, jaki jest zakres przy AC i tak dalej, nie kupuje się kota w worku.

Gość gość
Jest kilka dobrych stron gdzie można sobie skłądki oszacować mniej więcej. Ja polecam http://ubezpieczamy-auto.pl, jest szybko i wygodnie, od razu człowiek ma info zwrotne od kilkunastu różnych firm z jasno wyliczonymi cenami.

Gość gość
Gdyby nie te porównywarki to nie wiem jak inaczej miałbym sobie sprawdzić składki w różnych firmach, musiałbym być zdanym na pierwszą z brzegu która akurat przyciągnie mnie ciekawą reklamą albo dużym billboardem. Ja korzystam z porównywarek i nie żałuję, jeszcze nigdy nie przepłaciłem na OC. Ostatnio bardzo sobie chwalę stronkę ubezpieczamy-auto.pl, przejrzysta, czytelna, widać wszystko czarno na białym.

Gość gość
Ja mogę polecić portal ubezpieczamy-auto.pl faktycznie szybko sprawdzają te oferty i szybko przesyłają informację o stawkach w poszczególnych ubezpieczalniach. Ja przez nich załatwiałem OC plus AC i dużo lepiej na tym wyszedłem niż sobie to sam na własną rękę wcześniej wyszukiwałem.

Gość gość
Im więcej polis się sprawdzi przed podpisaniem umowy tym lepiej. Lepiej mieć rozeznanie niż płacić za kota w worku, na chybił trafił. Długo mi nie zajęło załatwienie OC/AC przez stronę https://rankomat.pl/. Można w niecałe 10 minut sobie wyliczyć składki w różnych dziesięciu firmach, wszystko online, łatwo, miło i przyjemnie ;>

Gość gość
Trochę można zaoszczędzić po porównaniu polis u różnych ubezpieczycieli, więc takie narzędzia, jak rankomat.pl się przydają. Nikt ci nie każe zawierać od razu umowy. Na kalkulatorze zobaczysz mniej więcej właściwą cenę polisy. Czasami są drobne wahania, ale niewielkie. Nie zauważyłem, aby był problem z marketingowymi bzdurami po przekazaniu danych w kalkulatorze, więc to też na plus.

Gość gość
Mi wychodzi zawsze taniej OC podpisać przez porównywarkę niż w oddziale ubezpieczyciela. Największe różnice mi wychodzą przez http://kalkulator-oc-ac.auto.pl. Składki możesz policzyć ogólnie dla wszystkich TU lub dla wybranego, więc to skraca czas podpisania umowy, jak już masz coś gotowego na myśli.

Gość Majeczka

Najlepiej jest po prostu udać się do doradcy ubezpieczeniowego z polecenia w sumie. Ja mam dobrego www.ubezpieczenia-jablonski.pl. Bardzo fajnie podpowiadają co i jak, można spokojnie im zaufać. Ubezpieczałem u nich samochód, biznes, a przy tym jeszcze ubezpieczyłem się na życie. Uważam, że można skorzystać z ich usług bez problemu, fajnie dopasowali ubezpieczenie do moich potrzeb no i cenowo korzystnie to wszystko wychodzi 

Gość Jolka81

Warto zastanowić się co tak naprawdę jest Ci potrzebne. Ja posiadam ubezpieczenie OC, AC i Assistance. Sporo zależy też od samochodu jaki posiadasz. Najlepiej skontaktować się z dobrym agentem ubezpieczeniowym. On Ci wszystko wyjaśni. Ja od lat korzystam z usług www.marianbaran.pl.

Gość Adam Besztak

Bardzo praktyczną opcją jest porównywarka, gdzie w jednym miejscu będziesz miał mnóstwo firm ubezpieczeniowych, im większa baza tym prościej jest znaleźć coś korzystnego dla siebie. Niejednokrotnie przekonałem się że u nich można znaleźć najtańsze ubezpieczenie https://porowneo.pl co lepsza wszystko załatwimy z poziomu komputera, szybko i bezpiecznie.

osobiście mi takie rozwiązania nie pasują wolę kontakt z człowiekiem dlatego ubezpieczam się w Agencji Ubezpieczeniowej Kubinek  zawsze fajnie mi doradzą i przedstawią różne możliwości

Zdecydowanie wolę ubezpieczać się u agenta, zawsze można o wiele rzeczy dopytać i roziwiać wątpliwości, zwłaszcza kiedy ubezpiecza się auto poraz pierwszy. ( w końcu mam swoje własne cztery kółka) Szukając agenta znalazłem super stronę oferim.pl na niej bez trudu znalazłem sobie agentów którzy działają w moim mieście!

Gość gość

Jest całkiem sporo róznych kalkulatorów OC AC i porównywarek. Mi się sprawdził serwis kalkulator-oc-ac.auto.pl. Dobrze opisane, przejrzysty, wszystko ładnie widać, wiadomo jaka firma ile bierze, nie trzeba się po pięć razy zastanawiać co i jak.

Gość gość

Ja również polecam https://kalkulator-oc-ac.auto.pl/

Gość Misiu

Ja Ci polecam ubezpieczenie od Hestii

Gość Marcin

Hestia spoko jak dla mnie

Prowadzę komis samochodowy i zawsze najtaniej OC wyliczają mi przez stronę www.wyliczenie.pl

Prowadzę komis samochodowy i zawsze najtaniej OC wyliczają mi przez stronę www.wyliczenie.pl