Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maaariii

Tabletki plus escapelle, pomocy ...

Polecane posty

Gość Maaariii

Witam. Mam ogromny problem i pomimo konsultacji z ginekologiem wcale nie jestem spokojna. Od roku biore regularnie tabletki antykoncepcyjne. Teraz w maju miałam matury i przez ten stres zrobiłam przerwe o dzien lub maksymalnie 2 dni dłuższą niż 7 dni. Po tych 8-9 dniach zaczełam ostatnie opakowanie i po 3 tabletce współzyłam w moim chłopakiem i z tego co mowi jest mała mozliwosc ze 'minimalnie' mogł skonczyc we mnie no ale twierdzi ze nie sadzi zeby cos poleciało. No ale jezeli poleciało to pytanie czy mogło dojsc do zagniezdzenia sie zarodka, gdy w dokładnie 32h po stosunku przyjełam ecapelle ? Dodam ze przerwe zaczełam 14-15 maja, okres za czał sie 17-ego i trwał 5 dni.

Pewnie jest to, że po wydłużeniu przerwy straciłaś zabezpieczenie. Nie wiem tylko skąd ta niepewność co do 8-9 dnia skoro kolejne opakowanie zaczynasz dokładnie tego samego dnia. Łatwo wiec wyliczyć ile dni później zaczęłaś opakowanie. Chociaż to i tak nie ma znaczenia który dłużej to był dzień. Przerwy wydłużać nie można i koniec. Dlatego zresztą dostałaś receptę na escapelle. Ale skoro przyjęłaś ją w ciągu 32h, to myślę, że już zdecydowanie powinnaś przestać się martwić:)